Με λαμπρότητα η Ανάσταση στην Πύλη

Ανάσταση στην Πύλη

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης

Παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα

                        Με λαμπρότητα και βαθειά θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε το Μ. Σάββατο 5/5 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος  Πύλης η Ακολουθία της Αναστάσεως του Μ. Σαββάτου, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Δημήτριο Κατσαρό .

                        Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας της Αναστάσεως  έγινε η έλευση του Αγίου Φωτός όπου στην είσοδο του Ναού το παρέλαβε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δημήτριος Κατσαρός.

                        Ακολούθησε το δεύτε λάβετε Φώς στην κεντρική του Ιερού  Ναού  στις 12 τα μεσάνυχτα από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Δημήτριο Κατσαρό, που πρώτος το παρέλαβε ο πρώτος πολίτης του Δήμου Πύλης ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας και στην συνέχεια όλοι οι πιστοί.

                        Η τελετή της Ακολουθίας της  Αναστάσεως συνεχίστηκε έξω από τον Ναό όπου στην Κεντρική Πύλη βγήκε η Εικόνα της Αναστάσεως, ενώ στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας είχε συγκεντρωθεί πλήθος πιστών.

                        Αφού διαβάστηκε το Αναστάσιμο μήνυμα από τον Πατέρα Δημήτριο Κατσαρό του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης  Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσοστόμου , ακούστηκε το Χριστός Ανέστη που έψαλλε ο Π. Δημήτριος Κατσαρός και οι Ιεροψάλτες με τον Ουρανό να φωτίζεται με κροτίδες και βεγγαλικά και οι καμπάνες του Ναού να χτυπούν χαρμόσυνα, με τους παρευρισκόμενους να ψέλνουν και αυτοί το Χριστός Ανέστη.

                        Παρόντες ήταν εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ, Αθανάσιος Κωστάκης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ, Παναγιώτης Τσόλας, η κ, Βάσω Παλλαντζά, ο κ. Θεόδωρος Χήρας, κ. Περικλής Μητρονάτσιος, ο Βαλάντης Τσιούτσιας  και ο Εκπρόσωπος του Α.Τ. Πύλης κ. Δημήτριος Γερούκος Αστυνόμος Β’.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia