Με λεβεντιά η τελετή Ορκωμοσίας των Πρωτοετών Σπουδαστών της ΣΜΥ

Με λεβεντιά και συγκίνηση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, στην έδρα της Σχολής, στο στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ» στα Τρίκαλα, η τελετή Ορκωμοσίας των Πρωτοετών Σπουδαστών Τάξης 2026 «Υποστρατήγου Δημητρίου Θεοδωράκη».

Την ορκωμοσία τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, επισήμων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Ορκίστηκαν 167 πρωτοετείς σπουδαστές της ΣΜΥ, εκ των οποίων 124 από την Ελλάδα, 38 από την Κύπρο και 5 από την Γεωργία.

Η σημερινή μέρα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό για την πορεία των πρωτοετών σπουδαστών της ΣΜΥ, όπως επισημάνθηκε και στην Ημερήσια Διαταγή του Διοικητού της Σχολής Ταξίαρχου Ιωάννη Κορέλη, καθώς εισέρχονται στη μεγάλη Στρατιωτική οικογένεια, στην οικογένεια που αποτελεί το φυτώριο του Έθνους, το θησαυροφυλάκιο των αξιών και των αρετών του αρχαιοελληνικού πνεύματος, στην οικογένεια της θυσιαστικής προσφοράς αίματος, τιμής και δόξας και τους προέτρεψε να τιμήσουν με την εν γένει παρουσία τους τον ήρωα της τάξης «Υποστράτηγο Δημήτριο Θεοδωράκη».

imtks.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia