Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στα Τρίκαλα

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στον περικαλλή Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός προστάτης και έφορος του Σωματείου Ιεροψαλτών  Τρικάλων.

Επίκεντρο των εορταστικών ακολουθιών φέτος ήταν η έλευση Ιερού αποτμήματος  Λειψάνου του  Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού το οποίο και προσκόμισε ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Δράκος.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ Χρυσόστομος πλαισιούμενος  από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μανώλης ενώ τα ιερά αναλόγια κόσμησαν Πρωτοψάλτες, Λαμπαδάριοι, Δομέστιχοι και Ισοκράτες πολλών  ναών του Νομού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου ο οποίος προσήλθε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως για να τιμήσει τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και την Αγία Βαρβάρα. Μετά την απόλυση ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και του ζήτησε να είναι συμπαραστάτης και βοηθός στο έργο τους, του προσέφερε εκ μέρους των ιεροψαλτών ένα εγκόλπιο με τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό ως ενθύμιο της ημέρας.

Το Γραφείο τύπου 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia