Νότες αγάπης και συμπερίληψης στην εξαιρετική μουσική εκδήλωση για τα ΑμεΑ στα Τρίκαλα

Νότες αγάπης και συμπερίληψης στην εξαιρετική μουσική εκδήλωση για τα ΑμεΑ στα Τρίκαλα

Συνάντηση μουσικής και αγκαλιάς το Σάββατο βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμο Τρικκαίων διοργάνωσαν, με πρωταγωνιστές τους μουσικούς και τα άτομα με αναπηρία, μια μοναδική εκδήλωση με τίτλο «Δικαίωμα στη μουσική και στον πολιτισμό για όλους». Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», 7 φορείς ένωσαν μουσικές δυνάμεις και τραγούδησαν για την ανάγκη της αλληλεγγύης και της συμπερίληψης προς όλους και όλες. Μετείχαν οι:

  • ΚΔΑΠ ΜΕΑ  Ήφαιστος
  • ΚΔΑΠ  ΜΕΑ «Με αγάπη»
  • ΚΔΑΠ  ΜΕΑ «Αγία Άννα»
  • Το 1οΔημοτικό ειδικό Σχολείο Τρικάλων
  • Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων
  • Το ΚΔΗΦ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.
  • Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων
  • Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας

Το Σμήνος Μουσικής της Π.Α. εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Τρίκαλα, με δύο μουσικούς που ξεκίνησαν από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, τους κ. Κωνσταντίνο Δράκο και Δημήτρη Βούκια. Επιπλέον με την μπάντα της ΔΦΤ τραγούδησε ο Θοδωρής Τσάτσος, με μεγάλη προσφορά και συμμετοχή στον πολιτισμό και την προώθηση θεμάτων ΑμεΑ.
Ακρως ενθαρρυντικό το μήνυμα του αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μιχάλη Λάππα (εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά), κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης της συμπερίληψης προς κάθε συνάνθρωπο. Παρέστη επίσης η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνα Κοντοτόλη.
Οι βραβεύσεις αφορούσαν σε προσφορά συμπολιτών για θέματα ΑμεΑ. Την εδκήλωση παρουσίασε η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia