Oι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πύλη

Δυναμική συγκέντρωση στην Πύλη για τη μάχη των εκλογών

Μια δυναμική ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποίησε την Κυριακή η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πύλης όπου παρουσιάστηκαν και τα πρώτα ονόματα υποψήφιων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Απόστολος Ζάχος νυν δημοτικός σύμβουλος Πύλης , η Βάσω Μπακάση , υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και ο Βάιος Καλύβας υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης.

Στην ομιλία του ο Απόστολος Ζάχος, δημοτικός σύμβουλος Πύλης  από το 2014,έκανε κριτική στη στάση της δημοτικής αρχής που δεν έβγαλε «κιχ» όλα αυτά τα χρόνια για τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα από τις κυβερνήσεις προς το δήμο , καθώς και για τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Από την άλλη η δημοτική αρχή χρησιμοποίησε αυτή την πολιτική για να δικαιολογήσει τη μη ανταπόκρισή της στις ανάγκες των δημοτών. Επίσης, η μείωση του χρέους του δήμου που ισχυρίζεται η δημοτική αρχή έγινε  με τη χρησιμοποίηση αυτής της λιγοστής κρατικής χρηματοδότησης που προορίζονταν για έργα , τα οποία στέρησε από τους δημότες. Τέλος, ανέφερε πως είναι αποκαλυπτική και η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων από την κυβέρνηση με το δήμαρχο να δηλώνει ότι « ως δήμος δεν έχουμε διαθέσιμα , αλλά αν είχαμε θα τα διαθέταμε στη κρατική δέσμευση».

            Η Βάσω Μπακάση τόνισε  ότι «η μάχη των εκλογών πρέπει να έχει γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα, αφού οι δήμοι και οι Περιφέρειες αποτελούν μέρος της Κρατικής Διοίκησης, που συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση άλλα και το σχεδιασμό της  ανάπτυξης με βάση τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι του λαού..  Οι αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση σχεδιάστηκαν με στόχο την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οι δημοτικές αρχές είναι αυτές που πρέπει να χρεωθούν σε μεγάλο βαθμό την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται μέσω της Τοπικής Διοίκησης με την ανάλογη επίδραση στη ζωή των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων. Αλλά και οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών πρέπει να χρεωθούν τέτοια ευθύνη γιατί συμφωνούν επί της ουσίας με την κυρίαρχη λογική της αντιλαϊκής διαχείρισης στην Τοπική Διοίκηση. Όσο και να προσπαθούν να εμφανιστούν ως ανεξάρτητοι , απαρτίζονται όλοι οι συνδυασμοί από στελέχη Κομμάτων που πρωταγωνίστησαν στην αντιλαϊκή πολιτική. Για παράδειγμα στο δήμο Πύλης βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ή στηρίζουν τον κ.Μαράβα που είναι στέλεχος της ΝΔ. Επίσης, ο υποψήφιος κ.Χήρας που εμφανοζόταν ως εκπρόσωπος του λεγόμενου  «κεντρώου χώρου» δηλώνει θαυμαστής του κ.Μητσοτάκη και έχει στο ψηφοδέλτιό του βασικά στελέχη της ΝΔ.»

Ο υποψήφιος δήμαρχος πύλης  Βάιος Καλύβας στην ομιλία του  μεταξύ άλλων τόνισε: « σ΄αυτές τις εκλογές αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του Λαού προβάλλοντας ως επιχειρήματα κυρίως το νεαρό της ηλικίας των υποψηφίων τους, την αγάπη για το φυσικό κάλος της περιοχής μας και την όρεξη τους για δουλειά αφήνοντας φυσικά την κομματική τους ταυτότητα στο σπίτι και διατυμπανίζοντας όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι τα κόμματα και οι πολιτικές δεν έχουν καμιά θέση στις τοπικές κοινωνίες.

Ότι δηλαδή για τα μνημόνια, την οικονομική κρίση, την φτώχεια, την ανέχεια, τους εργαζόμενους των τετρακοσίων ευρώ και του part time,τις στρατιές των ανέργων που εκλιπαρούν καθημερινά για ένα επίδομα πείνας, τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες που βλέπουμε τα μαγαζιά μας μέρα με τη μέρα να βυθίζονται, τους μικρομεσαίους αγρότες  με το τεράστιο κόστος παραγωγής και την χαμηλή τιμή των προϊόντων   δεν ευθύνονται οι πολιτικές της ΕΕ του Κεφαλαίου και των κομμάτων τους που τις στηρίζουν, αλλά κάποιοι εξωγήινοι που μας ψεκάζουν από ψηλά …

Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι Δήμαρχοι και Ανεξάρτητες Πολιτικές. Όμως δεν  υπάρχουν και απλά πολίτες που κατοικούν σε μια περιοχή. Είναι εργάτες,αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, νέοι, γυναίκες. Όλοι αυτοί πρέπει να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς, σε λαϊκές αθλητικές εγκαταστάσεις, σε πολιτιστικά κέντρα, σε μορφωτικούς συλλόγους, σε βιβλιοθήκες, σε θέατρα κόντρα σε οποιαδήποτε μορφή εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης.

Ο δήμος μας πέραν από το φυσικό κάλος που διαθέτει έχει και τεράστια αποθέματα πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας τα οποία θα μπορούσαν έστω και σε αυτό το σάπιο σύστημα να καλυτερεύσουν την ζωή των δημοτών όπως είναι για παράδειγμα το φράγμα της Μεσοχώρας. Ένα έργο, το οποίο έχει στοιχίσει στον Ελληνικό Λαό εκατοντάδες εκατομύρια και παραμένει ανενεργό παρόλο που είναι  έτοιμο εδώ  και πολλά  χρόνια. Που θα μπορούσε να είχε λύσει αρκετά ζητήματα των πολιτών του Δήμου μας, είτε με την λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου, εξασφαλίζοντας για τον λαό και κυρίως για τους δημότες μας φθηνότερο ρεύμα και κατά συνέπεια λιγότερα δημοτικά τέλη, είτε εξασφαλίζοντας τεράστιες ποσότητες νερού για τις αγροτικές καλλιέργειες έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι αγρότες κυρίως του Δήμου μας να υπερχρεώνονται  στην ΔΕΗ και στο ΤΟΕΒ προκειμένου να «αγοράζουν» νερό για τα χωράφια τους.

Δεν θα μπορούσε για παράδειγμα η Δημοτική αρχή αντί να επινοικιάζει εκτάσεις με σκοπό το κέρδος να διανέμει μέρος αυτών σε δημότες, για ένα χρονικό διάστημα, που αποδειγμένα αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, όπως έκανε για παράδειγμα ο κουμουνιστής Δήμαρχος Πάτρας ; Δεν θα μπορούσαν άραγε να βγάλουν μια ανακοίνωση συμπαράστασης στους μικρομεσαίους αγρότες, που εδώ και 15 μέρες βρίσκονται στα μπλόκα ζητώντας το αυτονόητο να μπορούν δηλαδή να ζούνε αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειές τους;. Υπόσχονται όλοι ότι θα δώσουν ΄΄μάχες΄΄ έτσι ώστε να μην φύγουν υπηρεσίες και τράπεζες από την περιοχή μας, αλλά δεν πήραν ποτέ τους μέρος μαζί με το λαό του Δήμου μας για να αποτρέψουν ένα πλειστηριασμό, ούτε και να απαιτήσουν επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχά νοικουριά.

Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που μας κατηγορούν οτι ξεφεύγουμε από τα στενά όρια του Δήμου και οτι όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από ανεκπλήρωτα όνειρα και ουτοπίες μιας άλλης εποχής που πέρασε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Είναι ξέρετε πολύ ποιό εύκολο και βολικό ίσως να εξαγγέλλεις κλειστά γυμναστήρια, λαικές αγορές, οδικά δίκτυα ,ηλεκτροφωτισμούς, όμορφες πόλεις.

Κουβέντα όμως για αντιπυρική προστασία, κουβέντα για αντισεισμική θωράκιση του Δήμου. Για την προστασία του περιβάλλοντος και την ρύπανση, η οποία είναι αποτέλεσμα του βιομηχανικού κύρια κεφαλαίου στην περιοχή μας, και δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο. Πόσες φορές ακόμα αγαπητοί φίλοι θα δούμε τα ποτάμια στην περιοχή μας να αλλάζουν χρώμα ;  Ούτε λόγος για αντιπλημμυρικά έργα. Τι θα γίνει άραγε αν ξαναυπερχειλήσουν τα ποτάμια, όπως έγινε πριν 2,5 χρόνια στο Βαλομάνδρι; Τι θα γίνει αν το κατολισθητικό φαινόμενο συνεχιστεί στην περιοχή της Πιαλείας; Θα προβούν πάλι σε επιδερμικά φτιασιδώματα και θα μοιράσουν αποζημιώσεις πείνας, παραπλανώντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών, ότι τάχατες λύθηκε το πρόβλημα; Αλλά βέβαια οι μελέτες αυτές για πρόληψη και προστασία δεν έχουν κανένα ανταποδοτικό τέλος, ούτε μπορούμε να τις βάλουμε διόδια, ούτε φυσικά σηκώνουν τον ίδιο κουρνιαχτό και την ίδια αντάρα με όλα τα τα προηγούμενα, τα πιασάρικα και τα όμορφα.

Εμείς φίλες και φίλοι, λέμε και διατυμπανίζουμε παντού ότι όμορφες πόλεις είναι αυτές που οι Δημοτικές αρχές είναι στο πλάι των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Όχι αυτές που αλλάζουν στρατόπεδο απλά και μόνο για προσωπικό όφελος ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των δημοτών για δήθεν ΄΄ικανούς΄΄ και ΄΄αξιούς΄΄ Δημάρχους. Που μόνο μέλημα τους είναι το δίκιο και όχι το άδικο, που δεν διστάζουν να συγκρουστούν με συμφέροντα προκειμένου να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα μιας περιοχής.

Οι πολιτικές είναι συγκεκριμένες,  ή  θα υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και βολεμένων   ή   τα συμφέροντα των Δημοτών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. .Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την Τοπική Εξουσία   ή  θα βάζει φόρους και θα αυξάνει τέλη  ή   θα γίνει μπροστάρης διεκδικήσεων μαζι με τους Δημότες απο την κεντρική εξουσία,όπως κάνουν για παράδειγμα οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι με την Λαική Συσπείρωση.»

Τέλος, έδωσαν όλοι υπόσχεση να μπουν δυναμικά στη μάχη ο καθένας με το δικό του τρόπο, αλλά όλοι με την ίδια πίστη και αυτοπεποίθηση ότι βγαίνοντας ισχυρότεροι οι συνδυασμοί που στηρίζει  το ΚΚΕ μέσα κι απ’ αυτές τις εκλογές, γιατί  ισχυροποιείται ο ίδιος ο λαός.

1)Αρμάγος  Ιωάννης του Γεωργίου-Λογιστής

2)Βαρμπομπίτης Αθανάσιος του Δημητρίου-Επιπλοποιός

3)Γούσιος Νικόλαος του Αποστόλου-Νοσηλευτής

4)Ζάχος Αποστόλης του Πέτρου-Συνταξιούχος Πολιτκός Μηχανικός και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης

5)Καλογήρου Φρίντα του Αλεξάνδρου-Αγρότισσα

6)Καραγιώργος Αθανάσιος του Ευθυμίου-Συνταξιούχος

7)Καραμπέρης Στέφανος του Αθανασίου-Συνταξιούχος Ηλεκτρολόγος

8)Κούκου Ελένη του Ευαγγέλου-Νοσηλεύτρια Κέντρου Υγείας Πύλης

9)Κουρκούνη Σωτηρία του Θεοδώρου-Άνεργη

10)Κράβαρης Αθανάσιος του Ιωάννη-Αγρότης

11)Κράβαρης Θεόδωρος του Παναγιώτη-Συνταξιούχος

12)Λάζος Νικόλαος του Θεοδώρου-Γεωπόνος

13)Μανώλης  Χρήστος του Σωτηρίου-Οικοδόμος

14)Μανώλης Κώστας του Ιωάννη-Τραπεζικός Υπάλληλος

15)Μαργαρίτης  Δημήτριος του  Βασιλείου-Πτυχιούχος  Μηχανικός  Αυτοκινήτων

16)Μαρκούδη-Λάζου  Αρετή του  Αναστασίου-Γιατρός Μικροβιολόγος

17)Ματρακούκα Φωτεινή του Κωνσταντίνου-Ιδιωτική Υπάλληλος

18)Μόρφα  Ελένη του Αθανασίου-Αγρότισσα-Κτηνοτρόφος

19)Μπακούλας  Αθανάσιος του Κωνσταντίνου-Συνταξιούχος Ηλεκτρολόγος

20)Ντόγκας Νικόλαος του Γεωργίου- Συνταξιούχος

21)Ντούβλης Γεώργιος του Κωνσταντίνου-Πολιτικός Μηχανικός

22)Οικονόμου Αθανάσιος του Κωνσταντίνου-Επαγγελματίας

23)Οικονόμου Μαριάννα του  Νικολάου-Ιδιωτική Υπάλληλος

24)Παιδοκούκης  Κωνσταντίνος του Θεοφάνους-Αγρότης

25)Παπανικολάου Δάφνη του Αποστόλου-Φοιτήτρια στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

26)Σπαθής Γεώργιος του Νικολάου-Επιπλοποιός

27)Σίτης  Στέφανος του Αριστείδη-Συνταξιούχος

28)Τσιμπίδας Νικόλαος του  Γεωργίου-Μουσικός

29)Τσιωνάρας Ανδρέας του Βησσαρίωνα-Χειριστής Μηχανημάτων

30)Χαντζέλας  Γεώργιος του  Σωτηρίου-Ιδιωτικός Υπάλληλος

31)Χαλκιά Σωτηρία του Κωνσταντίνου-Εκπαιδευτικός

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia