Ο Δήμος Μετεώρων «ταξιδεύει» στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR

Ο Δήμος Μετεώρων «ταξιδεύει» στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR

Στο Δήμο Μετεώρων ταξίδεψε και φιλοξενήθηκε από τις 3 Απριλίου έως τις 8 Απριλίου ο γνωστός Γερμανός σκηνοθέτης Τόμας Γιούνκερ που εργάζεται για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR/ARD. O κ. Γιούνκερ μέσω της εκπομπής του «Thomas Junker unterwgs – Zu den Himmlsbergen» έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου παρουσιάζοντας ιστορίες από τα άτομα που συναντά σε κάθε χώρα.

Η ταξιδιωτική εκπομπή του κ. Γιούνκερ στα ρεπορτάζ της για κάθε προορισμό εστιάζει στον πολιτισμό, την τέχνη, την τοπική κουλτούρα και έθιμα, την θρησκεία και την γαστρονομία καθώς και τις εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες. Προβάλλεται στο κανάλι του κρατικού δικτύου MDR που είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας για τις ομοσπονδιακές πολιτείες της Θουριγγίας, της Σαξονίας και της Σαξονίας-Άνχαλτ στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ στο Δήμο Μετεώρων ο Γερμανός σκηνοθέτης επισκέφτηκε τα Ασκηταριά του Αγίου Αντωνίου και Αγίου Νικολάου Μπάντοβα, το Ιερό Μετόχι του Τιμίου Προδρόμου, το μονύδιο του Αγίου Θεοδοσίου Γάβρου και το Αναρριχητικό Κέντρο Γάβρου.  Σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Μετεώρων που συνόδεψαν τον Γερμανό σκηνοθέτη καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην περιοχή μας, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τον πλούτο της θρησκευτικής κληρονομίας, της μοναδικής γεωμορφίας και της φυσικής ομορφιάς αλλά και την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για την εκπομπή μίλησαν ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Αθλητισμού Πηνελόπη Μαγκούρα, ο Ειδικός Συνεργάτης για θέμα Τουρισμού Χρήστος Ζώρος και ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κλαδής. Πρόκειται για μια ακόμη συνεργασία του Δήμου Μετεώρων με ξένα τηλεοπτικά δίκτυα με στόχο την προβολή της περιοχή μας ως ταξιδιωτικού προορισμού αφού, όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ, ο πλούτος του υλικού και των πληροφοριών που συνέλεξε δίνει την δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και πλήρους παρουσίασης του στο πολυπληθές κοινό του.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι οι Γερμανοί θεωρούνταν πάντα «πρωταθλητές» στα ταξίδια. Το 2023 ξόδεψαν 79 δισεκατομμύρια ευρώ για διακοπές κάθε είδους και φέτος εκτιμάται ότι το ρεκόρ θα καταρριφθεί. Παράλληλα η χώρα μας συγκαταλέγεται από τους Γερμανούς,  σύμφωνα με έρευνες, στην τρίτη θέση των κορυφαίων  προορισμών τους για διακοπές

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia