«Όλοι Μαζί για το Σχολείο μας» – Συλλογική Προσπάθεια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

«Όλοι Μαζί για το Σχολείο μας»

Μια Συλλογική Προσπάθεια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

Η σχέση μεταξύ γονέων, σχολείου, καθηγητών και μαθητών αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις παράγοντες για τη διαμόρφωση μιας υγιούς και αποτελεσματικής εκπαιδευτικής κοινότητας. Ωστόσο, στην πράξη, η αλληλεπίδραση αυτή συχνά παραμένει περιορισμένη, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την επικοινωνία και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών. Έρευνες έχουν δείξει τη μεγάλη σημασία που  έχει η ενεργή εμπλοκή – συμμετοχή των γονέων στα σχολικά αποτελέσματα αλλά και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών τους  (Miedel and Reynolds, 1999 , Hill & Craft, 2003).

Η πρωτοβουλία “Όλοι Μαζί για το Σχολείο μας” του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων στοχεύει στην ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων και στη μετάδοση ενός σημαντικού μηνύματος στους μαθητές:

«το σχολείο είναι ένας κοινός χώρος που όλοι οφείλουμε να φροντίζουμε και να σεβόμαστε».

Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή 17/5/ 2024 στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, με τη συνεργασία γονέων, καθηγητών και μαθητών, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, όπως ενδεικτικά:

  • Καθαρισμός των θρανίων όλων των μαθητών
  • Καθαρισμός αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων
  • Βάψιμο λερωμένων αιθουσών
  • Κηπουρική και δεντροφύτευση
  • Ελευθέρωση χώρων του σχολείου πετώντας, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, διάφορα υλικά ανακύκλωσης
  • Επισκευή χαλασμένων γραφείων και καρεκλών
  • Συζήτηση με τους γονείς για θέματα εμπλοκής τους και καλύτερης διαχείρισης των σχολικών δράσεων.
  • Δημιουργία ομάδας οργάνωσης και συντονισμού αυτής της δράσης και η καθιέρωσή της ως μια δράση που θα γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές κάθε διδακτικού έτους.

Στοχεύοντας στην καθιέρωση αυτής της δράσης σε ετήσια βάση, πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια παράδοση συλλογικότητας και αλληλεγγύης στο σχολείο μας. Κάθε χρόνο, γονείς, καθηγητές και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του σχολικού χώρου και να ενισχύσουν τις σχέσεις τους μέσα από αυτή τη συνεργατική προσπάθεια. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες και τα ιδανικά μας, ένα χώρο που θα φροντίζουμε και θα σεβόμαστε όλοι μας.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας δείξουμε στα παιδιά μας ότι το σχολείο μας αξίζει τη φροντίδα και τον σεβασμό όλων μας.

Ο Διευθυντής  Δρ Ιωάννης Ζάντζος

και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia