«Ώρα για σκάκι» στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, τον κ. Χρήστο Τοζάρο, πρόεδρο της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων. Μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων καθώς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της δράσης αυτής να μάθουν και να παίξουν σκάκι, να εξασκηθούν σε θέσεις, να εξερευνήσουν σκακιστικά ανοίγματα, να αξιολογήσουν παρτίδες και να βελτιώσουν το παιχνίδι τους.

Επιπλέον, έγιναν αντιληπτά τα οφέλη της ενασχόλησης με το σκάκι, το οποίο συμβάλλει καταλυτικά στην αύξηση της συγκέντρωσης, στην ενδυνάμωση της μνήμης, στη βελτίωση της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, στην ανάπτυξη στρατηγικών και στην καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας, στοιχεία που συμβάλλουν θετικά στη μαθησιακή και σχολική επίδοση των μαθητών και μαθητριών.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης της δράσης ήταν η προώθηση της ενασχόλησης με το σκάκι και η παιδαγωγική και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών και μαθητριών μέσα από αυτό. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υποστήριξε την προσπάθεια αυτή, όχι μόνο με την ενεργό παρουσία του, αλλά και με τη δωρεά στο σχολείο μας πέντε σετ σκακιού για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών/τριών.

Υπεύθυνες για τη διοργάνωση ήταν οι εκπαιδευτικοί Τσιούτσια Ουρανία ΠΕ03 και Γουρζιώτη Παναγιώτα ΠΕ03.ΕΑΕ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τοζάρο Χρήστο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων για την ανιδιοτελή προσφορά του.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia