Πανέμορφη εκδήλωση για την οικογένεια, στο ΚΔΑΠ ΦΡΟΥΡΙΟ του Δήμου Τρικκαίων

Πανέμορφη εκδήλωση για την οικογένεια, στο ΚΔΑΠ ΦΡΟΥΡΙΟ του Δήμου Τρικκαίων

Μια όμορφη, ζεστή και γεμάτη αγάπη εκδήλωση για να τιμηθεί η οικογένεια, πραγματοποιήθηκε από το ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» του Δήμου Τρικκαίων, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. Αφορμή στάθηκε η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας, που καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου και η γιορτή του ΚΔΑΠ ονομάστηκε «Ημέρα χαράς για την οικογένεια» στο ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» του Δήμου Τρικκαίων την Δευτέρα 3 Ιουνίου το απόγευμα.

Στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος», οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν γονείς, φίλους και συγγενείς των παιδιών.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Δήμητρα Νάτσινα μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νίκου Σακκά, αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό που επιτελείται στα ΚΔΑΠ από το προσωπικό, και τη δημιουργική δραστηριότητα σε πλήθος τομέων στις δημοτικές αυτές δομές.
Από την πλευρά της η υπεύθυνη της δομής κ. Μαρία Παλάβρα τόνισε ότι η  η οοιγένεια αποτελεί «θησαυρό και σημαίνει : Ασφάλεια, ζωή, χαρά, δύναμη, συνεργασία, συμμετοχή αλληλεγγύη, ελευθερία, δημιουργία, ελπίδα, συμπόνια, νοιάξιμο, σεβασμός, αφοσίωση, φροντίδα, αγάπη, και τόσα άλλα ακόμη. Είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε στην οικογένειά μας, που την κάνει τόσο σημαντική».

Ουσιαστικά με το συγκεκριμένο αφιέρωμα τιμήθηκαν όλες οι οικογένειες που εμπιστεύτηκαν  στο ΚΔΑΠ  «Το Φρούριο» τα παιδιά τους από το 2000, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του»
Η αυλή του σχολείου «ντύθηκε» με μουσικές και χρώματα και γέμισε με αμέτρητα χαμόγελα. Μεταμορφώθηκε σε έναν  κήπο, κάθε παιδί ένα μοναδικό λουλούδι κι όλα μαζί έγιναν ένας ολάνθιστος κήπος.

Στο σκηνικό κυριάρχησε το ουράνιο τόξο, στο ζωγραφικό έργο με τίτλο
«Χρώματα και Φύση»,  που  αποτύπωσαν  όλα τα παιδιά  των εικαστικών από πέντε έως δώδεκα ετών, με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Ίριδας Μπουρνάζου.

Συγχαρητήρια δέχτηκαν  οι μαθητές/τριες των εικαστικών από την υπεύθυνη της Δομής,    και για τη συμμετοχή τους στον 11ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο: «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων».

????????????

Το πρόγραμμα της Γιορτής για την Οικογένεια περιλάμβανε
– έναρξη με τραγούδι και χορό από όλα τα παιδιά,
– ανάγνωση ποιήματος («Η Φιλία», της Ιωάννας Αϊβατζίδου),
– απονομή Πιστοποιητικών Ρομποτικής από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής και Ρομποτικής κ. Χριστίνα Μητσιάδη,
– παρουσίαση χορογραφιών Ρυθμικής Γυμναστικής από τη γυμνάστρια κ. Κωνσταντίνα Οικονομίδου,
– παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη Γυμνάστρια κ. Μαρία Μανιώτη,
– ανοιξιάτικη Jumba από τη γυμνάστρια κ. Αχιλλίτσα Καλογρηά,
– «Μελωδικές κιθάρες» από τον μουσικό κ. Νίκο Πουλιανίτη ,
– ψηφιακή παρουσίαση «Η συνταγή της οικογένειας» από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής και Ρομποτικής κ. Χριστίνα Μητσιάδη,
– Θεατρική παράσταση με τίτλο « Play stop play rewind. Family gravity and joy stories. Μη με χάσεις απ’ τα μάτια σου» από τη θεατρική ομάδα του ΚΔΑΠ « Σκηνή των θαυμάτων», υπό την επιμέλεια της θεατρολόγου κ. Πατρίτσιας Λάζου:

Με αφετηρία ένα κείμενο – παραμύθι που ανήκει στην κατηγορία του παιδικού θεάτρου, εξιστορούνται και ξεδιπλώνονται οι πτυχές και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει ένα παιδί που ζει χωρίς τους γονείς του. Σε συνδυασμό με τη λαϊκή ρήση «χρειάζεται ένα ολόκληρο χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί», χτίζεται μια εικόνα ονείρου και ζωής. Μέσω της θεματικής της ιδέας, δίνεται η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο επικοινωνίας και διά δράσης, που αφορά στον τρόπο που οι γονείς εμπεριέχονται στις δημιουργικές ώρες των παιδιών τους. Η συγκεκριμένη πρόταση ως εκπαιδευτικό εργαλείο που εντάσσει τις τέχνες στην εκπαιδευτική – ψυχαγωγική διαδικασία, θα παρουσιαστεί σε μια δια-δραστική εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο για τις Τέχνες στην εκπαίδευση  που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Θεάτρου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το τμήμα Μουσικών Σπουδών, η  Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ  και θα πραγματοποιηθεί  στις 17 έως 19 Οκτωβρίου 2024
– υπήρχαν χειροποίητα Δώρα για τα παιδιά και απονομή πιστοποιητικών του τμήματος των αγγλικών από την εκπαιδευτικό Αγγλικών κ. Ειρήνη Δημουλά.

Χορηγοί της Γιορτής ήταν η εταιρία ΒΙΟΛΑΝΤΑ για τα μπισκότα και το εργοστάσιο γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ για τα σοκολατένια ροφήματα.

Στη γιορτή συνέβαλαν ακόμη, τα Τμήματα Πρασίνου & Περιβάλλοντος, και Δημοτικού Φωτισμού του Δήμου Τρικκαίων, ενώ παρέστη η προϊσταμένη του Τμήματος Φροντίδας Παιδικής Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ράνια Ζαλαβρά.

 • Συντονισμός Προγράμματος: Χριστίνα Μητσιάδη (καθηγήτρια Πληροφορικής και Ρομποτικής)
 • Επιμέλεια ζωγραφικού έργου με τίτλο «Χρώματα & Φύση»: Ίρις Μπουρνάζου (Εικαστικός)
 • Επιμέλεια έναρξη γιορτής: Μαρία Ψύχου (Γυμνάστρια),  Κωνσταντίνα Οικονομίδου (Γυμνάστρια)
 • Παρουσίαση- επιμέλεια Ανοιξιάτικης Jumba: Αχιλλίτσα Καλογρηά (Γυμνάστρια)
 • Επιμέλεια Μουσικής: Νίκος Πουλιανίτης (Καθηγητής Κιθάρας)
 • Επιμέλεια ψηφιακής παρουσίασης: Χριστίνα Μητσιάδη (Καθηγήτρια Πληροφορικής και Ρομποτικής)
 • Επιμέλεια διακόσμησης, συνθέσεων και μηνυμάτων: Μαρία Παλάβρα (Νηπιαγωγός)
 • Επιμέλεια χειροποίητων δώρων: Μαρία Παλάβρα (Νηπιαγωγός), Ζωή Μπράκη (Νηπιαγωγός)
 • Κατασκευές θεατρικού: Γονείς & παιδιά της θεατρικής ομάδας «Σκηνή των Θαυμάτων»
 • Επιμέλεια θεατρικού: Πατρίτσια Λάζου (Θεατρολόγος)
 • Υπεύθυνη συντονισμού θεατρικού: Ειρήνη Δημουλά (Καθηγήτρια Αγγλικών)
 • Συμμετείχαν, επίσης: Δήμητρα Κούτσικου (Καθηγήτρια Γαλλικών), Χριστίνα Κουτσού (Δασκάλα), Λεωνίδας Πάτρας (Καθηγητής Ποδοσφαίρου), Γιάννης Τασίκας (Καθηγητής Τζου Ντο), Έλλη Κουκουσούλη (Γενικών Καθηκόντων), Γεωργία Λάμπρου (Γενικών Καθηκόντων).

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia