Πανυγειονομική  απεργία για τους Σ.Ο.Χ. στα νοσοκομεία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

14-2-2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Σ.Ο.Χ. ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

(φωτογραφία αρχείου)

Την 1 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας  από εργαζόμενους σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση καθώς και από υγειονομικούς των νοσοκομείων, ενάντια στις απολύσεις που τους ανακοινώνει η κυβέρνηση. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας και έθεσε επιτακτικά το αίτημα να μην απολυθούν οι ΣΟΧ από τα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Σωτηρία, Καραμανδάνειο, Άρτα, Λάρισα και όπου αλλού εγκαταστάθηκαν εργολάβοι. Ζητήσαμε την εκδίωξη των εργολάβων δίνοντας τη δυνατότητα με νομοθετική ρύθμιση να συνάπτουν νέες ΣΟΧ τα Νοσοκομεία. 

Με την πίεση των εργαζομένων, το Υπουργείο υποχρεώθηκε να δώσει παράταση όλων των ΣΟΧ έως 30-6-2024.

Για ακόμα μια φορά δεν μας εκπλήσσουν οι ανακοινώσεις του υπουργού.  Δήλωσε ότι θα δώσει «στους εργαζόμενους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) στα δημόσια νοσοκομεία, μία τρίμηνη παράταση έως τις 30/6/2024, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση όλων στην αγορά εργασίας» και «ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για το «outsoursing» στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί! Δουλειά του Υπουργείου είναι να προκηρύσσει μόνιμες θέσεις και όχι να υπόσχεται προσλήψεις των συναδέλφων στους εργολάβους. 

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των 4.000 ΟΑΕΔ είναι προς υπογραφή και  ζήτημα λίγων ημερών η ολοκλήρωσή του ενώ έδωσε διαβεβαιώσεις  ότι θα βρεθεί λύση για να παραμείνουν οι ειδικευόμενοι  Νοσηλευτές των οποίων η σύμβαση λήγει 29/2/2024. 

Στις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας απαντάμε:

  • Δεν θέλουμε απλά συμβουλές για το μέλλον, αλλά διασφαλίσεις για σταθερή και μόνιμη εργασία!
  • Οι εργαζόμενοι με ΣΟΧ Δουλεύουν όλοι στο σύστημα υγείας, προσφέρουν υψηλού επιπέδου παροχές υγείας και δεν θα δεχτούμε να είναι  απλά ένας αριθμός.
  • Γιατί “στοιχίζουν πολύ” ενώ ο εργολάβος στοιχίζει “λίγο”!
  • Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις! 
  • Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο υπουργείο! Παραμένουμε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι συνάδελφοι παραμένουν στις δουλειές τους γιατί το εξασφαλίζουν με τους αγώνες τους, μαζί με τα σωματεία και την αλληλεγγύη με την κοινή δράση όλα αυτά τα χρόνια από Σωματεία εργαζομένων και του συλλόγους του λαϊκού κινήματος.

Εμείς οι μαχόμενοι υγειονομικοί, θα παλέψουμε  ώστε όλοι οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Κανένας εφησυχασμός!

Πάμε δυναμικά για την

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ  απεργία Πέμπτη  22 Φεβρουαρίου,

μαζί με το σωματείο μας και τα σωματεία Υγειονομικών του νομού μας, μαζί με τα Συνταξιουχικά Σωματεία , τα Εργατικά Σωματεία του νομού μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia