Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παναγιώτη Νταλούκα «ΤΡΙΚΚΑΙΑ» (ΦΩΤΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 3, 4, 5, 6, Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε το 8ο Εθνολογικό Συνέδριο του 8ου Καραγκούνικου Ανταμώματος στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Δ.Ε. Σελλάνων στο Προάστιο Καρδίτσας από την Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, σε παράλληλη εκδήλωση, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου η έκδοση του συλλόγου μας «Τρικκαια, Α΄ 1959 – Β΄ 1960, Μεγάλη ανοιξιάτικη εορτη του Θεσσαλικου τοπίου, Φαντασμαγορικον θέαμα» του Παναγιώτου Κ. Νταλούκα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Απόστολος Φιρφιρής, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στα «ΤΡΙΚΚΑΙΑ» και δήλωσε ότι είναι στην πραγματικότητα το πρώτο και το δεύτερο καραγκούνικο αντάμωμα.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Διοικητικού και Οικονομικών του Δήμου Πύλης Αθανασίου Κωστάκη, ο οποίος χαιρέτισε το Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα, και συνεχάρη τον Παναγιώτη Νταλούκα για την συγγραφή του βιβλίου «ΤΡΙΚΚΑΙΑ».

Στη συνέχεια η φιλόλογος (MSc) Ναυσικά Μουλά-Αγγελάκη καθήλωσε τους παρευρισκομένους με την λεπτομερή παρουσίαση του βιβλίου. Αρχικά ανέλυσε τη δομή και τα περιεχόμενα του βιβλίου και στη συνέχεια ανέφερε τις πηγές και τους πληροφορητές. Επικεντρώθηκε επίσης στην άρτια οργάνωση των δύο εκδηλώσεων και στους φορείς που συμμετείχαν και παρουσίασε πλήθος φωτογραφιών και δημοσιευμάτων των εφημερίδων από τις σελίδες του βιβλίου.

Στις δύο εκδηλώσεις και την απήχηση τους στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Νταλούκας. Ο αριθμός των μαθητών, των νεανίδων με τοπικές ενδυμασίες, των προσκόπων και των μελών των αγροτικών συνεταιρισμών που έλαβαν μέρος αλλά και ο αριθμός των εισιτηρίων που διετέθησαν και παρουσιάστηκαν από δημοσιεύσεις εφημερίδων, προκάλεσαν τον θαυμασμό όλων.

Αποκορύφωμα της εκδηλώσεως ήταν η προβολή ενός φιλμ από την πρόβα των Β’ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ του 1960, που παραχώρησε η ΕΡΤ στον σύλλογό μας, ειδικά για την παρουσίαση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πύλης Αθανάσιος Κωστάκης, η πρόεδρος του Δροσερού Βάσω Γεροβασίλη, ο τ. πρόεδρος της Φανερωμένης Αθανάσιος Τατσιόπουλος, ο τ. πρόεδρος της Κάτω Ελάτης Σωτήριος Τζάλας, ο αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο ταξίαρχος ε.α. Ευθύμιος Αγγελάκης, ο συνταγματάρχης ε.α. Απόστολος Νταλούκας, η πρόεδρος εφετών και συγγραφέας Ευαγγελή Μπράμη, μέλη της αμφικτιονίας Καραγκούνηδων και μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia