Περιβαλλοντική δωρεά και δενδροφύτευση στον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό Δ. Τρικκαίων

Περιβαλλοντική δωρεά και δενδροφύτευση στον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό Δ. Τρικκαίων

Η δωρεά δέντρων από γονιό οδήγησε σε πραγματοποίηση πολύ σημαντικής δράσης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό Δ. Τρικκαίων: δενδροφύτευση. Πρόκειται για δραστηριότητα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που, όπως τονίζεται σχετικά, εντάσσεται «στις προτεραιότητες στον Ζ΄ παιδικό σταθμό. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τα παιδιά μας, να καταλάβουν πόσο ανάγκη έχουμε από ένα υγιές ,πλούσιο και καλαίσθητο περιβάλλον. Η καλλιέργεια φυτών είναι μεγάλη απόλαυση για τα παιδιά.
Ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο δράσης («Η γη είναι το σπίτι μας») αποτέλεσε η δωρεά δένδρων από τον κ. Απόστολο Ευθυμιάδη, γονέα παιδιού που φιλοξενείται στον Σταθμό. Τα μικρά παιδιά με όλον τον εξοπλισμό τους (κουβαδάκια, τσουγκράνες, φτυαράκια) συμμετείχαν ενεργά στο φύτεμα των δένδρων και υποσχέθηκαν να τα φροντίζουν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι λιλιπούτειοι/ες μαθητές/τριες έμαθαν επίσης για την ανακύκλωση, τραγούδησαν και προσπάθησαν με πλαστελίνη και ζωγραφική να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την αγάπη και προστασία του περιβάλλοντος».

«Είναι σημαντικό για μας να είναι οι πόρτες του σταθμού μας ανοιχτές. Η ενεργή συμμετοχή των γονιών, στην εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργεί αυξημένες ευκαιρίες για μάθηση και εξέλιξη», τόνισαν οι παιδαγωγοί του σταθμού και ευχαριστούν  όλους τους γονείς και κηδεμόνες «γιατί είναι δίπλα μας, ενεργοί/ες στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Από το γραφείο Τύπου

dav

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia