Πλατιά ανοιχτή σύσκεψη για την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φλεβάρη

● ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

●  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

……………………………………………………………………………………………………………………

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Τα σωματεία μας, όπως και οι Πανελλαδικές Ομοσπονδίες που ανήκουμε έχουμε προκηρύξει  Απεργία στους εργασιακούς  χώρους των κλάδων μας για την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024.

Απεργία μέχρι τώρα έχουν προκηρύξει πανελλαδικά  29 Εργατικά Κέντρα και 13 Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα ,καθώς και εκατοντάδες σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα . Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει επίσης η ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Σημαντικές είναι οι απεργιακές αποφάσεις των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, αφού στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

Ανάμεσα σ’ όλους αυτούς τους φορείς  απεργία προκήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων (μετά από πρόταση μελών των σωματείων μας που είναι στη διοίκηση του ΕΚΤρ.) ,όπως και όλα τα εργατικά κέντρα των μεγάλων πόλεων της Θεσσαλίας (Λάρισας, Βόλου ,Καρδίτσας ,Ελασσόνας) .

Όλα αυτά ενάντια στη θλιβερή πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ ,που προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο στην αγανάκτηση των εργαζομένων , προτείνοντας απεργία για τις 17 Απρίλη και όχι τώρα!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλα τα εργατικά σωματεία να πάρουν με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.  Τώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την ακρίβεια, τώρα που οι εργαζόμενοι της περιοχής μας υποφέρουν από τις συνέπειες των πλημμυρών , τώρα που οι αγρότες στενάζουν διπλά και τριπλά λόγω ακρίβειας, καταστροφών από πλημμύρες χαμηλών τιμών στα προϊόντα τους, στο χωράφι.  Τώρα που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια στο ράφι και την ίδια ώρα μεσάζοντες ,μεγαλέμποροι κλπ θησαυρίζουν.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, ανάμεσά τους οι 3 νέες συντοπίτισσές μας από την Καλαμπάκα,  προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη !      Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί !

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ !    Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ !

Ταυτόχρονα τα εργατικά δυστυχήματα- εργοδοτικά εγκλήματα πληθαίνουν. Πάνω από 160 εργαζόμενοι δε γύρισαν στο σπίτι τους το 2023 ενώ κάθε 2 ημέρες μετράμε και έναν νεκρό εργάτη.

Η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια του λαού, που μας θέλει ανυπεράσπιστους μπροστά στις φυσικές καταστροφές, όπως τραγικά είδαμε κι εμείς οι ίδιοι τον περασμένο Σεπτέμβρη , προτείνοντας ξανά μπόλικη «ατομική ευθύνη», πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση.

Η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα!

Η ακρίβεια δυναμώνει και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν. Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 15% τα τελευταία δυο χρόνια. Την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα τα κύματα της ακρίβειας αποτελούν αφενός κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αφετέρου αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση. Έτσι η όποια μικρή αύξηση δώσει η κυβέρνηση στο κατώτερο μισθό θα εξανεμιστεί λόγω της ακρίβειας.

Την ίδια στιγμή άνθρωποι του μόχθου χάνουν το βιός τους και τα σπίτια τους έχοντας να αντιμετωπίσουν το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών. Γίνονται χιλιάδες πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών για λογαριασμό των Funds και των διάφορων αρπαχτικών.

Φτηνά πωλούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι… πανάκριβα αγοράζουμε στα σούπερ μάρκετ! Χιλιάδες αγρότες στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Γι’ αυτό αγωνίζονται: για το ψωμί και το δίκιο τους.  Διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες. Παλεύουν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που οδηγεί σε μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής!

Υγεία και παιδεία στο έλεος… της κερδοφορίας των λίγων!

Στην υγεία, παρά τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η κυβέρνηση «νομιμοποιεί το φακελάκι» με τα απογευματινά χειρουργεία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραιτούνται μαζικά όταν πλήθος εργαζομένων στα νοσοκομεία βρίσκονται με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης , τα φάρμακα έχουν γίνει πανάκριβα.

Στην παιδεία μεγαλώνει η εμπορευματοποίηση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την επιβολή εισαγωγικών εξετάσεων και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Έτσι η λαϊκή οικογένεια θα στενάζει για να μπορεί να βρίσκει το παιδί της μια θέση καθώς για τους πολλούς θα υπάρχουν πολλαπλές εξετάσεις και “κόφτες” για την είσοδο τους, ενώ για τους λίγους που θα έχουν να πληρώσουν, οι πόρτες των πανεπιστημιακών σπουδών θα ανοίγουν διάπλατα

Καμία εμπλοκή- καμία συμμετοχή στον πόλεμο!

Την ίδια στιγμή που απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και σημαντικό προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση επιλέγει να καταθέτει 7δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές εκτός συνόρων που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Τέτοια είναι η επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, να αναλάβει μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας τη διοίκηση της πολεμικής επιχείρησης στην εμπόλεμη Ερυθρά Θάλασσα, με τη  συμμετοχή στρατιωτικών – ναυτικών δυνάμεων της χώρας μας 2.000 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα! Την ίδια ώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται αμείωτα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με ορατό τον κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για τις ζωές μας!

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο!

Να απαντήσουμε αγωνιστικά με διεκδικητικό αγώνα στο τείχος που υψώνεται μπροστά μας.

Όλα τα συνδικάτα στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργατικών συνδικάτων σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, οι πολύμορφες  κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα τους, οι φοιτητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια των συνταξιούχων δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Να γιγαντωθεί ένα εργατικό και λαϊκό ποτάμι διεκδίκησης απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε, των επιχειρηματικών ομίλων. Παρότι διαφορετικοί χώροι δουλειάς, οι κοινές ανάγκες των εργαζομένων ορίζουν και το κοινό περιεχόμενο της πάλης που κλιμακώνεται, εστιάζοντας σε: Αυξήσεις στους πετσοκομμένους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας, μέτρα ασφάλειας και υγείας, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την οργάνωση τις Απεργίας στα Τρίκαλα

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διοργάνωσης της Απεργιακής Συγκέντρωσης

   την Τετάρτη 28 Φλεβάρη , στις 10πμ , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Τρικάλων , τα σωματεία εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , τα σωματεία των αυταπασχολούμενων & ΕΒΕ, τους αγροτικούς συλλόγους , τους φοιτητικούς συλλόγους , τις μαθητικές κοινότητες-συμβούλια ,σε κάθε μαζικό φορέα του λαϊκού κινήματος ,να συμμετάσχουν

σε πλατιά ανοιχτή σύσκεψη που διοργανώνουμε

για τον καλύτερο συντονισμό της Απεργίας και των Απεργιακών Δράσεων  την Παρασκευή 23 Φλεβάρη , στις 6 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia