Προχωρά το αντιπλημμυρικό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

Προχωρά το αντιπλημμυρικό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το τριπλό αντιπλημμυρικό έργο στην Μπάρα. Στην οδό Πόπης Καστρακίδου συγκεκριμένα, όπου η ΔΕΥΑΤ ξεκίνησε κυριολεκτικά μέσα σε 10 μέρες το έργο, όπως είχε τονίσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στους κατοίκους της περιοχής. Εχουν ήδη γίνει τομές σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου και αντικαθίστανται οι σωλήνες με μεγαλύτερους, προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση των ομβρίων υδάτων.
Το έργο είναι τριπλό και περιλαμβάνει:
– κατασκευή συλλεκτήρα στην περιοχή της Μπαλκούρας, με τα απαραίτητα φρεάτια,
– αντικατάσταση αγωγού δικτύου ομβρίων στην οδό Π. Καστρακίδου (αυτό υλοποιείται αυτήν την περίοδο),
– ολοκλήρωση κατασκευής αγωγού παραπλεύρως περιφερειακής οδού.
Το έργο συνεχίζεται με την αυτεπιστασία της δημοτικής επιχείρησης και με έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών.
Παράλληλα, ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ συνεχίζουν τον σχεδιασμό έργων απαραίτητων για την αντιπλημμυρική προστασία. Σε πρώτη φάση, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Σακκά, με τον αντιδήμαρχο Εργων Γιώργο Καταβούτα και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Ακη Αναστασίου, με παρόντα υπηρεσιακά στελέχη (τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. Θεοδώρα Σαργιώτη, τη γενική διευθύντρια και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ κ.κ. Εφη Καραμάλη και Ηλία Βαλαώρα αντιστοίχως). Συζητήθηκαν ενδελεχώς τ θέματα συνεργασίας για το συγκεκριμένο έργο στην οδό Π. Καστρακίδου, καθώς και για το επόμενο βήμα, τον συλλεκτήρα στην Μπαλκούρα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia