Πρωτιά και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής για τους RobotExperts!

Πρωτιά και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής για τους RobotExperts!

Στο Μπρνο της Τσεχίας ταξίδεψαν οι RobotExperts από τα Τρίκαλα, όπου συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Robotiada, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2024 στο VIDA! Science Centre.

Έπειτα από μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην πιο απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία του Line Following, η ομάδα των RobotExperts ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και  η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Τα μέλη της ομάδας κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν άρτια το ρομπότ να κινείται αυτόνομα και με ακρίβεια πάνω σε μια άγνωστη πίστα, προσπαθώντας να κάνει όσο το δυνατόν ταχύτερο χρόνο.

Η ομάδα των RobotExperts, καθοδηγούμενη από τον έμπειρο προπονητή και καθηγητή Πληροφορικής Αγγέλη Επαμεινώνδα, κατέκτησε την θέση, αγωνιζόμενη με 57 άλλες ομάδες από όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά  το υψηλό της επίπεδο.

Η ακαδημία Ρομποτικής RobotExperts Academy, που συνεχίζει για 6η χρονιά να διακρίνεται τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεργάζεται φέτος με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ, παρέχοντας στους μαθητές υψηλό επίπεδο γνώσεων σε ένα τεχνολογικά πλήρως εξοπλισμένο χώρο διδασκαλίας.

Η ομάδα αποτελείται από τα εξής παιδιά: Νίκος Γετερίδης, Κάτια Καραστεργίου,  Σταύρος Μπάνος, Αναστασία Πλακιά, Κατερίνα Τέγου, Κατερίνα Τζίκα, όλα τους μαθητές/τριες σε διάφορα Γυμνάσια των Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia