RunGreece Τρίκαλα 2024: «Ο δικός σου αγώνας» στις 26 Μαΐου

RunGreece Τρίκαλα 2024: «Ο δικός σου αγώνας» στις 26 Μαΐου

Τα Τρίκαλα φιλοξενούν από φέτος τη μεγάλη σειρά αγώνων Run Greece 2024 και υποδέχονται αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα στις 26 Μαΐου 2024.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στην ΠΕ Τρικάλων, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, ο συντονιστής επιτροπής αγώνων δρόμου και βουνού του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Χαχάμης και ο συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Κοντονάσιος.

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρύσα Ντιντή κάλεσε «όλον τον κόσμο, ειδικά τους νέους και νέες αλλά και κάθε άλλης ηλικίας, να προσέλθει και να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα. Ενας αγώνας με διαδρομή μέσα στην πόλη των Τρικάλων, που θα αναδείξει εκτός από τον αθλητισμό, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας». Και τόνισε ότι «μέσα από αυτή την αθλητική διοργάνωση, αναδεικνύεται και το πνεύμα και το σώμα. Είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα».

Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας αρχικώς έδωσε έμφαση στο «πώς μπορούν να συμπράξουν οι τοπικές διοικήσεις και φορείς , έτσι ώστε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, όπως αυτή που στηρίζει ο Δήμος Τρικκαίων». Ευχαρίστησε τον «ΣΕΓΑΣ, που φέτος για πρώτη φορά ενέταξε στο καλεντάρι τα Τρίκαλα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και αυτό για μας αποτελεί ύψιστη τιμή, να μπαίνουμε σε υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις». Υπενθύμισε το αθλητικό «υπόβαθρο και μια προϊστορία, η οποία πιστεύουμε ότι φιλτράρεται και υπάρχει μέσα στον αστικό πληθυσμό και στους πολίτες, δηλαδή η διάθεση να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τέτοιου είδους αθλητικές δραστηριότητες». Τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των τρικαλινών σε έναν αγώνα «αστικό, που αναδεικνύει, πέρα από την σημασία της άσκησης και της Υγείας, τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας, μια από τις ελάχιστες με ποτάμι». Εδωσε έμφαση ο κ. Λάππας στο ότι το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής θα είναι παραποτάμιο, «θα αναδείξει τον Ληθαίο και τα ιστορικά του σημεία και ταυτόχρονα θα περάσει και από μνημεία της πόλης μας. Είμαστε χαρούμενοι, θα συμβάλουμε, θα συμπράξουμε, θα βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο ως Δήμος Τρικκαίων και ελπίζουμε να το αγκαλιάσουν όλοι οι Τρικαλινοί και Τρικαλινές που αγαπούν τον μαζικό, τον λαϊκό αθλητισμό».

Ο κ. Δημήτρης Χαχάμης αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση «το RunGreece , ένας ιδιαίτερος θεσμός και για τον ΣΕΓΑΣ και για την περιοχή μας. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, ευχαριστεί για την θετική ανταπόκριση και την συμβολή τους στην διοργάνωση, την κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρύσα Ντιντή, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νίκο Σακκά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Μιχάλη Λάππα».
ο κ. Χαχάμης επεσήμανε ότι ο αγώνας είναι αφιερωμένος στις μεγάλες προσωπικότητες των Τρικάλων, «τόσο στον αθλητισμό με τις δύο παγκόσμιες προσωπικότητες κ. Σακοράφα και κ. Παπανικολάου, όσο και στον πολιτισμό με τους μεγάλους δημιουργούς, τους Τσιτσάνη, Βίρβο, Καλδάρα, Σαμολαδά, Κολοκοτρώνη, Μητροπάνο, Μαργαρίτης και άλλους». Και συνέδεσε τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, όντας σίγουρος για τη μαζικότητά του, με αθλητές και αθλήτριες από όλη χώρα «σε μια διαδρομή Α κλάσης, η οποία πιστοποιήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία, μια καταπληκτική διαδρομή για την  οποία ενθουσιάστηκαν και οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας μάλιστα μας τόνισαν πως η πόλη μας είναι ιδανική ακόμη και για ρεκόρ, λόγω της μορφολογίας της.”

Ο κ. Γιάννης Κοντονάσιος μετά τις ευχαριστίες στους κ.κ. Σακκά, Ντιντή, Λάππα, που «δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους αμέσως για τα Τρίκαλα και για τις αθλητικές διοργανώσεις», διευκρίνισε ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ξεκινά μια σειρά αγώνων, κυρίως κεντρικής Ελλάδας, στα Τρίκαλα, με αποκορύφωμα το RunGreece, ενώ ακολουθεί Πανελλήνιος Αγώνας Παίδων που διοργανώνει το ΤΕΦΑΑ. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 1η Ιουνίου θα διεξάγονται συνεχώς αγώνες στα Τρίκαλα, με κατάληξη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 στις 27 και 28 Ιουλίου 2024, στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι μέγας χορηγός είναι η εταιρεία ERGO.

 Τα στοιχεία του αγώνα

Οι αγώνες είναι 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και παιδιών περίπου 650 μέτρα.

Ώρα Eκκίνησης Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.: 10.00 π.μ.

Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. λήγει στις 11.15 π.μ.

Ώρα Εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.: 11.30 π.μ.

Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. λήγει στις 12.45 μ.μ.  Στον συγκεκριμένο αγώνα εφαρμόζεται η πρακτική της εκκίνησης «κατά κύματα» (wave start).  

Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων στις 12.45, οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει πρέπει να εγκαταλείψουν. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη, αφού η διαδρομή θα δοθεί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Οι Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 10χλμ έχουν εκκίνηση και τερματισμό επί της Λεωφόρου Βασίλη Τσιτσάνη, μπροστά από την κεντρική πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου). Η διαδρομή 5χλμ, είναι πιστοποιημένη με βάση τους διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές και είναι η εξής:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 χλμ.

 Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασίλη Τσιτσάνη, μπροστά από την κεντρική πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου), με κατεύθυνση ανατολικά ακολουθώντας τις οδούς: Μ. Αλεξάνδρου – Στρατηγού Σαράφη – Δεξιά στροφή ανατολικά στην Κουτσομηλίων– Δεξιά στροφή στην Σατωβριανίδου – Αριστερή στροφή στην Πεύκης – λοξός αριστερά στην Σατωβριανίδου με δυτική κατεύθυνση – Δεξιά στροφή στη Δημ. Νταή και αμέσως αριστερή στροφή στην Λάκμωνος – συνέχεια στην Κανούτα – Δεξιά στροφή στην Όθωνος – Αριστερή στροφή στην Μιαούλη – κλειστή αριστερή στροφή στην Λεωφόρο Βασίλη Τσιτσάνη και Τερματισμός στην αψίδα Εκκίνησης/Τερματισμού μπροστά από την κεντρική πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10 χλμ.

Οι δρομείς του Αγώνα 10 χλμ. κάνουν δύο γύρους για να τερματίσουν.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ

Όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, τις ώρες10.00 – 20.00.

Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν μία τσάντα δρομέα και έναν φάκελο που περιέχει:

• Τον Αριθμό Συμμετοχής τους με ενσωματωμένο Chip Χρονομέτρησης

• Παραμάνες για τον Αριθμό Συμμετοχής

• Αυτοκόλλητο με τον Αριθμό Συμμετοχής για την Τσάντα του Δρομέα

Ο Αγώνας Παιδιών – Εκκίνηση 11.30 π.μ.

Στον αγώνα παιδιών συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού, και είναι γεννημένοι/ες τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Ο αγώνας παιδιών είναι απόστασης περίπου 650μ. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση και ως εκ τούτου δεν ανακοινώνονται αποτελέσματα και κατάταξη τερματισάντων. Σκοπός του αγώνα είναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν. Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν και τερματίζουν τον αγώνα. Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής δίνεται σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τρέχοντας ή βαδίζοντας τη διαδρομή.

Η εκκίνηση του αγώνα παιδιών 650μ δίνεται επί της οδού Όθωνος, μπροστά από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου με δυτική κατεύθυνση – συνεχίζουν στην Όθωνος – Αριστερή στροφή στην Μιαούλη – αριστερή στροφή στην Λεωφόρο Βασίλη Τσιτσάνη και Τερματισμός στην αψίδα τερματισμού μπροστά από την κεντρική πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου).

Τα παιδιά συγκεντρώνονται μπροστά στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και ακολουθούν τις υποδείξεις των διοργανωτών.

Οι κηδεμόνες των παιδιών, ή τα παιδιά με απαραίτητη τη συνοδεία των κηδεμόνων τους, παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» το Σάββατο 25 Μαΐου 2024: 10.00 – 20.00.

Εναλλακτικά, στην περίπτωση ομαδικών εγγραφών σχολείων, η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής μπορεί να γίνει από έναν εκπρόσωπο του σχολείου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται την Τρίτη 21 Μαΐου.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Run Greece των Τρικάλων στον σύνδεσμο https://www.run-greece.gr/index.php/el/trikala-left και για εγγραφές στον σύνδεσμο https://www.run-greece.gr/index.php/el/registration/registration-trikala-m-2

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia