Σε Σακκά και Μιχαλάκη, οι πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων- Αγωνία για την υγειονομική απειλή (Βίντεο)

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί, στο χώρο του Δημαρχείου Τρικκαίων, δεκάδες πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων, στο πλαίσιο των κινήσεων που αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων μετά τη χθεσινοβραδυνη συνέλευση στα Μεγάλα Καλύβια.

Ακολούθησε συζήτηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων όπου οι απεγνωσμένοι πλημμυροπαθείς έθεσαν αρχικά τα κρίσιμα αιτήματα τους που εστιάζουν στην ταφή των ζώων και τη διαδικασία των αποζημιώσεων ώστε να μπουν τα 6.600 ευρώ.

Στη συνέχεια ο διάλογος επεκτάθηκε σε ολόκληρη το φάσμα των αιτημάτων της συντονιστικής επιτροπής το οποίο συνοψίζεται ως εξής:

Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας,
Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και επιδημιολογικών προβλημάτων με απολυμάνσεις, ψεκασμούς και γενικότερα να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τώρα με ευθύνη Δήμου και Περιφέρειας να μαζευτούν όλα τα ψόφια πρόβατα και να ταφούν σύμφωνα με επιδημιολογικές οδηγίες.

100% αποκατάσταση όλων των ζημιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατικά κονδύλια.

Μέτρα για την στέγαση και την οργάνωση της σίτισης των πλημμυροπαθών.

Με ευθύνη του Δήμου να φτιαχτούν συνεργεία καθαριότητας των πληγέντων νοικοκυριών

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όπου συζήτησαν ενδελεχώς με τον Χρήστο Μιχαλάκη, αναφορικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής απειλής και για τη διαδικασία της καταβολής των 6.600 ευρώ. Κυριάρχησε και η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασία, ζήτημα για το οποίο οι Μεγαλοκακυβιωτες αποτάθηκαν για περαιτέρω διευκρινίσεις στις διευθυνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia