Σε ζεστή ατμόσφαιρα η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γκίμτσα (ΦΩΤΟ & Βίντεο)

Στη κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη και σε κλίμα συγκίνησης έγινε το πρωί της Κυριακής, η παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού Χρήστου Γκίμτσα «Μετά την ‘Ελλη».

Φανερά συγκινημένος, ο συγγραφέας καλωσόρισε το κοινό που παραβρέθηκε στη ζεστή εκδήλωση:

Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Ντίνα Μαργαρίτη-Κελεπούρη, τ. Πρόεδρος Εφετών, η κ. Μαρία Αγναντή, φιλόλογος και ο κ. Χρήστος Λάππας, γιατρός, τ.Δήμαρχος Τρικκαίων.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα «Είναι ένα βιβλίο που υφαίνεται πάνω σ’ έναν μεγάλο έρωτα αλλά και σε μια πολυκινητικότητα ενός πρωταγωνιστή, του Αλέξανδρου, που η ζωή του εν γένει είναι ένας κοσμοπολιτισμός με την έννοια ότι ξεκίνησε από τα βάθη της Σιβηρίας για να έρθει στην Ευρώπη, να ζήσει μέσα στην Ελλάδα και να έχει μια διαδρομή όπου γης και άνθρωποι. Μέσα σε αυτή την πολυπραγμοσύνη γνώρισε μια εξαιρετική κατ’ αυτόν γυναίκα, έζησε ό,τι μπορούσε να ζήσει μαζί της και στη συνέχεια ακολουθεί μια τραγωδία για την οποία ζητάει την δικαίωσή του που εμπεριέχει την εκδίκηση και έρχεται με δική του αυτόβουλη ενέργεια και δραστηριότητα. Είναι ένα βιβλίο που κινεί πολύ συναισθηματικό κόσμο, ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες και νομίζω ότι αξίζει να αγαπηθεί και να διαβαστεί».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από το το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και τις εκδόσεις Κύφαντα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia