Στα Τρίκαλα εκδήλωση του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια για την κλιματική αλλαγή

Το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια,  υπό  την αιγίδα του Υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης  και την υποστήριξη του Υπουργού κ. Δημήτρη Παπαστεργίου,  

διοργανώνει Εκδήλωση – Στρογγυλή Τράπεζα,

την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, 

Αίθουσα Εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και με 

Θέμα:   «Κλιματική Αλλαγή – Οι Φυσικές Καταστροφές που μας Κυκλώνουν».                     

Σκοπός της εκδήλωσης η ενημέρωση, πληροφόρηση, κατανόηση και ευαισθητοποίηση  από  φορείς  και  πολίτες για το

 Τι σημαίνουν αυτά που γύρω μας συμβαίνουν

Διαχείριση υπό  συνθήκες κλιματικής αλλαγής της πλημμυρικής  επικινδυνότητας (flood risk) στη Θεσσαλία και σ’ όλη τη χώρα.

 Στη Στρογγυλή Τράπεζα θα  συμμετέχουν (Αλφαβητική Σειρά)

Κωνσταντίνος Βουβαλίδης: Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος ΔΕΠ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στη βαθμίδα του Λέκτορα, με γνωστικό αντικείμενο “Φυσική Γεωγραφία – Μορφοτεκτονική, με έμφαση στην επεξεργασία και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων.

Ιάκωβος Γκανούλης:  Ομότιμος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών (Doctorat d’Etat) του Πανεπιστημίου Paul Sabatier της Τουλούζης (Γαλλία) και Επισκέπτης Καθηγητής των Πανεπιστημίων Erlangen (Γερμανία), πρώην Ειδικός Γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δημήτρης Εμμανουλούδης: Δασολόγος – Υδρολόγος, Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Διευθυντής του Εργαστηρίου «Υδρομετεωρολογικών Καταστροφών και Παρακολούθησης της Κλιματικής Αλλαγής», και Διευθυντής του Εργαστηρίου «Ανάλυσης και Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών».  Αντικείμενο της έρευνάς του είναι η Αντιπλημμυρική Προστασία και η διαχείριση Φυσικών Καταστροφών Υδρολογικής προέλευσης.

Αντιγόνη Ζαφειράκου: Αν. Καθηγήτρια του τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, συντονίστρια του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια και της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ιφιγένεια Κάγκαλου: Καθηγήτρια Πολυτεχνικής Σχολής  ΔΠΘ, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής  ΦΥΣΗ, π. Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, Συντονίστρια της Επιτροπής Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Νέστου- Βιστωνίδας και Ροδόπης. 

Καλλιόπη Κράβαρη: Δρ. Πληροφορικής ΑΠΘ, Αναπ. Δ/ντρια εργαστηρίου “Ανάλυσης και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών – ASSIST”

Φαίη Μακαντάση: Διευθύντρια Ερευνών στον Ερευνητικό Οργανισμό διαΝΕΟσις.

Βασιλική Μπίλη:  Διδάκτωρ Πολ. Μηχανικός  του Πολυτεχνείου Αachen, Γερμανίας.   Μέλος του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» στον Κύκλο «Ποιότητας Ζωής».

Παναγιώτης Νάστος: Διευθυντής Κλιματολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μετεωρολόγων.

Ιωάννης Παπαδόπουλος: Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ελένη Παπαδοπούλου: Καθηγήτρια, Τμήμα Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Άνθιμος Σπυρίδης: Δρ. Διπλ. Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός M.Sc. Εγγείων Βελτιώσεων – Υδραυλικής  Α.Π.Θ. Ph.D. Πολυτεχνικής Σχολής  Α.Π.Θ.

Συντονιστές Στρογγυλού Τραπεζιού: Βιβή Μαργαρίτη, Δημήτρης Παδιός, Δημοσιογράφοι.

Συντονιστής Εκδήλωσης: Γιώργος Χαρίσης, Διοικητικός Συντονιστής, Τεχνική Γραμματία Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου

Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας

Δήμαρχος Λεβαδέων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia