Στεγαστική αποκατάσταση και δίκαιες αποζημιώσεις στη συνάντηση των πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων με Φορείς των Τρικάλων (ΦΩΤΟ & Βίντεο)

Την αγωνία τους για το άμεσο μέλλον διατύπωσαν για μια ακόμη φορά, οι πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων, σε συνάντηση που είχαν το πρωί με τους Φορείς του νομού Τρικάλων.

Προήγηθηκε συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με πανό το οποίο ανέγραφε: «Τα 6.600 ευρώ ούτε τα πήραμε, ούτε φθάνουν. Αποζημιώσεις στο 100%». Στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κοινότητας Μεγάλων Καλυβίων Παναγιώτη Λαγάρα, συμμετείχε σε σύσκεψη για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, παρουσία και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του Βουλευτή της ΝΔ Θανάση Λιούτα, του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Ντίνου Μπάρδα, του Περιφερειακού Συμβούλου Θανάση Τσιάρα και του Δημοτικού Συμβούλου Θεόδωρου Σπανού.

Οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων έθεσαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του νομού, ότι εκκρεμεί ακόμη η καταβολή της αποζημίωσης των 6600 ευρώ, καθώς πολύ λίγοι κάτοικοι την έχουν λάβει, ενώ η πλειοψηφία ακόμη την αναμένει. Μεγάλη συζήτηση έγινε ακόμα για την έξτρα αποζημίωση της άχρηστης οικοσκευής, όπως και για την στεγαστική αποκατάσταση των πληγέντων, καθώς οι περισσότεροι διαμένουν μέχρις στιγμής σε ξενοδοχεία που μισθώνει ο Δήμος Τρικκαίων, στο Κέντρο Κοινότητα του δήμου και σε φιλικά-συγγενικά σπίτια.

Οι αρμόδιοι φορείς δεσμεύθηκαν να ξεπεραστούν τάχιστα οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, τονίζοντας πως όλοι θα συνδράμουν με τις δυνάμεις τους προς την διευκόλυνση της διαβίωσης των πληγέντων και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, σε όσους δεν την έχουν λάβει ακόμα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia