Στο μπλόκο του Ζάρκου την Πέμπτη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στέκετε δίπλα στους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής  μας που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, για να μπορέσουν να μείνουν και να ζήσουν στον τόπο τους .

Οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Στον αγώνα τους για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους: Για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, 100% αποζημιώσεις για τις ζημιές, μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές, έχουν τη συμπαράσταση του λαϊκού κόσμου.

Ήταν χαρακτηριστικές οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση την περασμένη Δευτέρα  στα Τρίκαλα, όπου οι φοιτητές υποδέχτηκαν αγωνιστικά τους αγρότες και ενώθηκαν μαζί τους ,όπου εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς ήταν παρόντες με ομιλίες και μηνύματα συμπαράστασης .    

Η αλληλεγγύη χρειάζεται να δυναμώσει, γιατί ο αγώνας των αγροτών κλιμακώνεται ,γιατί βρίσκει απέναντί του τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ,την καταστολή , τις προκλητικές συκοφαντίες για δήθεν υποκινούμενες και «επετειακές»  κινητοποιήσεις, αναμάσημα παλιών εξαγγελιών, προτάσεις-ψίχουλα οι οποίες απέχουν έτη φωτός από τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών.
           Η αλληλεγγύη χρειάζεται να δυναμώσει γιατί έχουμε όλοι απέναντι έναν κοινό αντίπαλο: την πολιτική της ακρίβειας . Από  την εκτόξευση στο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτοεφόδια, από την «κλεψιά» του ιδρώτα του αγρότη-παραγωγού από τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους της μεταποίησης , τους σουπερμαρκετάδες  οι οποίοι θησαυρίζουν με την απογείωση των τιμών «από το χωράφι στο ράφι», αλλά και τα μεροκάματα πείνας , φέρνοντας σε απόγνωση τα νοικοκυριά.

Η αλληλεγγύη χρειάζεται να δυναμώσει γιατί απ’ αυτή τη δήθεν «ελεύθερη οικονομία  της αγοράς» απελευθερωμένα είναι τα κέρδη των λίγων και  φυλακισμένοι στην ανέχεια οι εργαζόμενοι ,οι αυταπασχολούμενοι ,οι αγρότες που είναι καταδικασμένοι να πωλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ οι ίδιοι είναι εκτεθειμένοι, χωρίς ουσιαστικά αποζημιώσεις, απέναντι στις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που προκαλούν οι διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες και τα ζώα.
            Η αλληλεγγύη χρειάζεται να δυναμώσει γιατί απέναντί μας βρίσκονται οι  η συνολικότερες  πολιτικές  της ΕΕ , η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η στρατηγική «γκριζοπράσινης» μετάβασης της ΕΕ. Οι κατευθύνσεις αυτές επιβάλουν περαιτέρω εμπόδια στις καλλιέργειες, την κτηνοτροφία και ανατρεπτικές αλλαγές  στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών ,οι οποίες είναι  προς όφελος των καπιταλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων και τελικά αποτελούν φαρμάκι για τους μικροπαραγωγούς και όχι φάρμακο, όπως προκλητικά ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Αυτές τις κατευθύνσεις τις ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ το οποίο, όχι μόνο τις καταψήφισε, αλλά έγκαιρα και με ευθύνη προειδοποίησε τον λαό για όσα βρίσκει μπροστά του σήμερα.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη χρειάζεται να δυναμώσει ,γιατί οι αγρότες έχουν απέναντί τους την υποκριτική αλληλεγγύη της νέας περιφερειακής αρχής αλλά και δημοτικών αρχών . Γιατί όσο και να «χτυπιούνται» πολλοί για να αποδείξουν τη στήριξή τους στους αγρότες ,τα κόμματα που ανήκουν ή τους «πατρονάρουν» αυτές τις παραπάνω καταστροφικές κατευθύνσεις στηρίζουν… 

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδόν ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη ,ένα πράγμα αποκαλύπτουν :  το μέγα ψέμα όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ότι η ΕΕ των 27 αγορών και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου τάχα θα διασφάλιζε το εισόδημα και την ευημερία για τους φτωχούς αγρότες, όπως και για τον λαό.

Αποδεικνύουν ότι κοινή ρίζα των προβλημάτων είναι η πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ  τα κτίρια της οποίας έχουν ζώσει τα τρακτέρ των αγωνιζόμενων αγροτών..

Σε μια ακόμη κίνηση στήριξης ,καθώς και διαλόγου με τους αγρότες που αγωνίζονται

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί τα μπλόκα των αγροτών                      την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επισκέψεις σε τουλάχιστον 8 μπλόκα σε 6 διαφορετικούς νομούς ,ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα βρεθεί στις 7:30μμ της Πέμπτης στον κόμβο του Ζάρκου δήμου Φαρκαδόνας ,

προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του  ,που θα ολοκληρωθεί μια ώρα αργότερα στον Κόμβο Ε65 στην Καρδίτσα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia