Στο Βερολίνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Συνάντηση με τον Volker Wissing, Ομοσπονδιακό Υπουργό Ψηφιακών Υποθέσεων και Μεταφορών της Γερμανίας, ειχε σήμερα στο Βερολίνο ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Η ανταλλαγή απόψεων επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δημόσιο τομέα και στην ευρύτερη αξιοποίηση της σε διάφορους τομείς. Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Τρικαλινού υπουργού στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

Με τον Volker Wissing, Ομοσπονδιακό Υπουργό Ψηφιακών Υποθέσεων και Μεταφορών της Γερμανίας, είχαμε σήμερα στο Βερολίνο ένα γόνιμο διάλογο.

Η Ελλάδα και η Γερμανία είναι δύο χώρες που έχουν ψηλά στην ατζέντα τους θέματα που αφορούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στην ενσωμάτωσή της στο δημόσιο τομέα και στην ευρύτερη αξιοποίηση της σε διάφορους τομείς.

Αναφέρθηκα ξεχωριστά στη Συμβουλευτική Επιτροπή Τεχνητής Νοημοσύνης που συστάθηκε με απόφαση του Kyriakos Mitsotakis και υπό τον Πρωθυπουργό με στόχο την προετοιμασία της χώρας μας μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που φέρνει η συγκεκριμένη τεχνολογία, με έμφαση την ανταγωνιστικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα.

Παράλληλα, συζητήσαμε για τα επόμενα μεγάλα project που θα ενδυναμώσουν το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia