Στον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ ο Δήμαρχος Μετεώρων

Λ. Αβραμόπουλος: «Συνεργασία για προετοιμασία και προγραμματισμό έργων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα»

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση από πλευράς του Δημάρχου για την πορεία των έργων που βρίσκονται και αφορούν τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και τον εκσυγχρονισμό δικτύων άρδευσης.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Μετεώρων εξελίσσεται έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1,1 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στις Τοπικές Κοινότητες Καλαμπάκας, Θεόπετρας, Σκεπαρίου και Ελαφίου. Ακόμη, στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκονται τα έργα «Αγροτική Οδοποιίας Δ.Ε. Καλαμπάκας, Κλεινοβού και Τ.Κ. Θεόπετρας» συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ και «Αγροτική οδοποιία Τοπικών Κοινοτήτων Αγναντιάς, Καλομοίρας, Λογγά και Ορθοβουνίου» συνολικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ. Επιπλέον, όσο αφορά τα αρδευτικά έργα στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκεται το έργο «Βελτίωση Αρδευτικού Δικτύου στο Δήμο Μετεώρων», συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ. Ο Δήμαρχος Μετεώρων ενημερώθηκε από τον κ. Παπαγιαννίδη για τον προγραμματισμό της έκδοσης των νέων προσκλήσεων που πρόκειται να εκδοθούν για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2021- 2027 και θα αφορά σε έργα αγροτικής οδοποιίας και εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα μια πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσα τον κ. Παπαγιαννίδη για τα σημαντικά αγροτικά έργα που έχουμε στο Δήμο Μετεώρων για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και των εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης. Πρόκειται για σημαντικά έργα που έρχεται να ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή και να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής εξοικονομώντας πολύτιμους οικονομικούς και ενεργειακούς πόρους. Παράλληλα ενημερώθηκα από τον Γενικό Γραμματέα για τον προγραμματισμό της έκδοσης νέων προσκλήσεων προκειμένου ως Δήμος να είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε τις προτάσεις. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Παπαγιαννίδη για την στενή συνεργασία που βοηθάει προκειμένου να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα μας οδηγήσουν στην υλοποίηση σημαντικών έργων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia