Συμμετοχή του Συνδέσμου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας “Ο ΑΧΕΛΩΟΣ” στις Υβριδικές – Ημερίδες Διαβούλευσης (ΣΔΛΑΠ) σε Μεσολόγγι & Λάρισα

Ο Σύνδεσμος Κατακλυζομένων Μεσοχώρας προσκλήθηκε και συμμετείχε και στις δύο Υβριδικές Διαβουλεύσεις για τη 2η Αναθεώρηση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) των Υδατικών Διαμερισμάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (EL04) και Θεσσαλίας (EL08) αντίστοιχα, που έλαβαν χώρα σε Μεσολόγγι και Λάρισα στις 22 και 24 Νοεμβρίου.

Τις Ημερίδες Διαβούλευσης διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Στερεάς Ελλάδας και τη Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας), καθώς και τη Διεύθυνση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου).

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κ. Νίκη Οικονόμου στη Λάρισα  και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Μάριο Ευαγγελίδη σε Μεσολόγγι και Λάρισα, οι οποίοι παρουσίασαν τη σημερινή κατάσταση της Μεσοχώρας και του Αχελώου, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεση του Συνδέσμου στην εκτροπή του Αχελώου και τη λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας.

Στο Μεσολόγγι ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου είχε σύντομες συναντήσεις με τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας Λάμπρο Δημητρογιάννη  και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.  Στο πλαίσιο των συναντήσεων αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου δηλώνοντας ομόφωνα την αντίθεσή τους.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος – δεξιά και ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μάριος Ευαγγελίδης -αριστερά)

Μετά το τέλος της Ημερίδας ο κ. Μάριος Ευαγγελίδης έγινε δεκτός στο Δημαρχείο του Μεσολογγίου από τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Λύρο σε μια συνάντηση που κράτησε δύο ώρες και στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της Μεσοχώρας και της εκτροπής του Αχελώου, βρίσκοντας και τις δύο πλευρές σύμφωνες στην αντίθεση του έργου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia