ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ: Η Δημοτική Αρχή Αγναντή είπε όχι στην απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας!!!

Δυστυχώς το αίτημα που κατέθεταν κατά καιρούς δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Νέο Ξεκίνημα», τόσο κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, όσο και την νυν, για ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία.

Το αίτημα, ως γνωστό, είχε κατατεθεί κατά το παρελθόν, αλλά και μέσω του δημοτικού συμβουλίου προσφάτως, αρχικά από τον επικεφαλής της παράταξης Μιχάλη Μπαγιώτη και τον δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Λακιάρα, αλλά και μετέπειτα από τον δημοτικό σύμβουλο, Δήμο Μανιώτη με σκοπό τη διαφάνεια και τη σωστή ενημέρωση των πολιτών που αδυνατούν να παρακουλουθήσουν από κοντά τις συνεδριάσεις, είτε βρίσκονται στο εξωτερικό είτε μένουν σε διάφορες περιοχές λόγων των καταστρωφών των οικιών τους από τις πλημμύρες.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας το αίτημα τέθηκε ως τακτικό θέμα, αλλά καταψηφίστηκε από την παράταξη του Σπυρίδων Αγναντή που ψήφισε κατά της ζωντανής μετάδοσης!!!

Τα επιχειρήματα που μεταφέρθηκαν από πλευράς δημάρχου Φαρκαδόνας, Σπύρου Αγναντή, για μελλοντική ανακαίνιση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και η εξέταση εκ νέου του θέματος, αλλά και οι ισχυρισμοί δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, σε μια δημόσια κι όχι κλειστή συνεδρίαση δεν μας πείθουν.

Αναρωτιόμαστε ως παράταξή γιατί αντιτίθεται η δημοτική Αρχή στο αίτημα; Έχει κάτι να κρύψει από την κοινωνία του Δήμου Φαρκαδόνας που θέλει να ενημερώνεται;

Ως παράταξη είμαστε υπέρ της απευθείας μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου, για να μπορούν οι συνδημότες μας να παρακολουθούν, να ενημερώνονται και το σημαντικότερο να κρίνουν.

Διαφάνεια τώρα!

Ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων

Ως παράταξη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θέσαμε σειρά ερωτήσεων.

Αρχικά ο επικεφαλής Μιχάλης Μπαγιώτης, απηύθυνε ερώτηση στο δήμαρχο Φαρκαδόνας, Σπύρο Αγναντή, για κονδύλι που δόθηκε στο Δήμο για την αποκατάσταση ζημιών που προέκυψαν στα σχολεία από το σεισμό του 2021. Μάλιστα ο επικεφαλής ζήτησε να ενημερωθεί αν η δημοτική αρχή ελέγχεται για το συγκεκριμένο ζήτημα, με το δήμαρχο να απαντά «όχι».

Δυο ερωτήσεις κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος, Θοδωρής Λακιάρας. Η πρώτη αφορούσε για τις εργασίες αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής φύσης που έγιναν μέχρι σήμερα και τι σχεδιασμός υπάρχει από το Δήμο Φαρκαδόνας. Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος μίλησε και για την κοινότητα της Κρήνης, για τρία σημεία, το ρέμα δυτικά του χωριού που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και καταστρέφει ιδιωτικές περιουσίες, το κανάλι πλησίον του Αγίου Νικολάου που παραμένει για χρόνια παραμελημένο και τον χείμαρο Ντόμιτσα που δεν έχει καθαριστεί τα τελευταία 20 χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να σπάσει εκ νέου το ανάχωμα και να πλημμυρίσουν καλλιεργούμενες εκτάσεις και ποιμνιοστάσια.

Η ενημέρωση που έλαβε ήταν ότι θα διεξαχθούν έργα σε όλες τις κοινότητες, αφού πρώτα αποσταλούν τα χρήματα, ύψους 3.3 εκ. ευρώ.

Σε δεύτερη ερώτηση ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να ενημερωθεί για τον αριθμό των πλημμυροπαθών που σιτίζονται καθημερινά από το Δήμο Φαρκαδόνας, ποιος παραλαμβάνει και διανέμει τα φαγητά και τι απέγινε με τις επιπλέον αιτήσεις των πλημμυροπαθών που δεν έχουν λάβει μέχρι και σήμερα φαγητό. Όπως μεταφέρθηκε σήμερα προσφέρονται 160 μερίδες φαγητού στη δομή του Κουτσοχέρου, μία φορά την ημέρα και τα χρήματα δεν επαρκούν για παιρετέρω χορήγηση φαγητού.

Μία ερώτηση για τον αγροτικό δρόμο που συνδέει την Οιχαλία με την Αγρελιά έθεσε ο Δημοτικός σύμβουλος Δήμος Μανιώτης, πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες, με τον Δήμαρχο να απαντάει ότι κάνει συνεχείς κρούσεις στην Περιφέρεια γιατί τα μηχανήματα του Δήμου δεν επαρκούν για τέτιου είδους εργασίες αλλά παρενέβη στη συνεδρίαση κτηνοτρόφος της Οιχαλίας διαμαρτυρόμενος ότι εδώ και 5 μήνες ο δήμος Φαρκαδόνας δεν έχει κάνει καμία ενέργεια με αποτέλεσμα να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο.

Τελευταίες δύο ερωτήσεις κατατέθηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Μανασή, στην πρώτη ο ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο αν τα 4000 αδέσποτα που ανέφερε στο προηγούμενο συμβούλιο ότι υπάρχουν στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας έχουν καταγραφεί επίσημα με τον Δήμαρχο να απαντάει ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή αλλά ο αριθμός είναι σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών. Την δεύτερη ερώτηση ο Δημοτικός σύμβουλος την απηύθυνε στον αντιδήμαρχο Γιάννη Γεωργολόπουλο και αφορούσε το πρώην σχολείο του Πετροπόρου, για το αν έχει κριθεί ακατάλληλο μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και πότε προτίθεται ο Δήμος να αποκαταστήσει τις ζημιές για την λειτουργία του χώρου, που στεγάζει δράσεις των κατοίκων. Η απάντηση του Γιάννη Γεωργολόπουλου, ήταν ότι το σχολείο έχει κριθεί ακατάλληλο προς στιγμή από τις υπηρεσίες.

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia