Συντονιστική συνάντηση υποστηρικτικής δομής Μέριμνας με Διευθυντές/ριες Σχολείων που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Συντονιστική συνάντηση υποστηρικτικής δομής Μέριμνας με Διευθύντριες / Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενες Δημοτικών Σχολείων που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε συνάντηση συντονισμού με τις ψυχολόγους κα. Ντίνα Τσελεπή και Αλεξάνδρα Καλαϊτζάκη του Συμβουλευτικού Κέντρου Στήριξης της «Μέριμνας» Θεσσαλονίκης σε συνέχεια της συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με Διευθύντριες / Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενες Δημοτικών Σχολείων που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη συνάντηση ανακεφαλαιώθηκαν τα ευρήματα της καταγραφής των χαρακτηριστικών της κατάστασης που είχε προκύψει μετά τις πλημμύρες όπως είχε δοθεί από τις / τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τις Διευθύντριες / τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων και τις Προϊστάμενες των νηπιαγωγείων που είχαν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου. Στα ευρήματα αναφέρθηκαν οι συντονισμένες προσπάθειες που αναπτύχθηκαν από τους Συλλόγους Διδασκόντων που σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης για να δημιουργήσουν το συντομότερο τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν τα μαθήματα.

Προτάθηκε η οργάνωση και πραγματοποίηση 5 επιμορφωτικών ενεργειών προς τις/τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σχολεία αυτά με τα ακόλουθα θέματα:

  1. Καταστροφικό γεγονός: ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, φάσεις παρέμβασης μετά τις πλημμύρες.
  2. Απώλειες: διεργασία θρήνου.
  3. Τραυματικές αντιδράσεις και αναγνώριση ψυχικά ευάλωτων μαθητών/τριών.
  4. Διαχείριση συγκρούσεων.
  5. Το στρες των εκπαιδευτικών.

Οι συναντήσεις αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2023-2024. Στη συνέχεια και με την έναρξη της νέας χρονιάς 2024-2025, οι Διευθύντριες / Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι Υποδιευθύντριες/ντές και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης θα συνεργαστούν με το προσωπικό της Μέριμνας για τη διαμόρφωση πλάνου Διαχείρισης κρίσεων. Για την ενέργεια αυτή θα χρειαστούν τέσσερις συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως το προσωπικό της Μέριμνας είναι στη διάθεση των πολιτών που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα ακόμη και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Μέριμνας: https://merimna.org.gr/   

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κα. Δήμητρα Παπανδρέου, κα. Ευανθία Κοτρώτσιου, κος Βασίλειος Κωτούλας, κος Βασίλειος Νάστος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia