Τα προβλήματα των πλημμυροπαθών συνεχίζονται. Η αλληλεγγύη μας δεν σταματά

Τα προβλήματα των πλημμυροπαθών συνεχίζονται. Η αλληλεγγύη μας δεν σταματά

Ως Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου παραλάβαμε τα είδη πρώτης ανάγκης για τους; πλημμυροπαθείς (τρόφιμα, είδη καθαρισμού, ατομικής υγιεινής, γαλότσες, κουβέρτες, παιδικά κρεβατάκια, παπούτσια, ρουχισμό κ.α.) που έστειλαν με φορτηγό οι κάτοικοι των πόλεων Holzgerlingen και Filderstadt της Γερμανίας, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και στους οποίους θα επανέλθουμε με πιο συγκεκριμένες ευχαριστίες. Μετά από συνέλευση που πραγματοποιήσαμε, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη διανομή τους στις πληγείσες περιοχές από την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοέμβρη.

Από την πρώτη μέρα των φονικών πλημμυρών μέχρι και σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά, αποδεικνύεται πως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, παρατημένοι από τις τοπικές αρχές και το κράτος, τη μόνη ουσιαστική βοήθεια την έλαβαν από άτομα και ομάδες αλληλεγγύης, που βοήθησαν στο καθάρισμα των πλημμυρισμένων σπιτιών, που έστειλαν και μοίρασαν φαγητό στους πλημμυροπαθείς ή είδη πρώτης ανάγκης.

Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε άνθρωπο της δικής μας τάξης: δίπλα στους αγρότες και τις αγρότισσες, στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους και τις άνεργες, τους/τις συνταξιούχους, δίπλα στη νεολαία.

Πιστεύουμε ότι η λύση δεν είναι ατομική και ότι μόνος του ο καθένας, παρακαλώντας αυτούς που μας έπνιξαν, δεν πρόκειται να σωθεί.

Προτάσσουμε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη με σύνθημά μας: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Τηλέφωνα για συμμετοχή στις δράσεις μας: 6974058845 και 6973295177

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia