Το μήνυμα του Βασίλη Τσιούτσια για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί συνδημότες, συνέλληνες. Η έναρξη της Επανάστασης του 1821 αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεώτερης ιστορίας μας, αφού με αυτήν το έθνος μας κατόρθωσε να αποκτήσει κρατική υπόσταση. Από την Ήπειρο ως τον Μοριά και από την Ρούμελη ως τη Μακεδονία και τα νησιά, ξέσπασε η φλόγα της επανάστασης. Ήταν το ξέσπασμα ενός βασανισμένου και ταπεινωμένου λαού.

Μαζί με την εθνική μας επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συμβολικά ταυτίστηκε με την επανάσταση του λαού μας για να υποδηλώσει ότι το Ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξομοιώνεται με τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Είναι γεγονός ότι ο αγώνας του έθνους μας είχε τις διαστάσεις ενός θαύματος. «Γιατί στο θαύμα και όχι στη λογική, χρωστάει την ανάσταση του το Γένος», έγραψε ο στρατηγός Μακρυγιάννης.
Η μεθοδική προετοιμασία από την Φιλική Εταιρεία, οι Κλέφτες και οι Αρματολοί, η θέληση και η αγωνιστικότητα του λαού έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας καθολικός αγώνας και απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία, η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Οι Έλληνες απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως κανείς λαός δεν μένει υπόδουλος όταν πάρει την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει.

« Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα » (Κωστής Παλαμάς ).

Σήμερα που η πατρίδα μας δέχεται συνεχείς προκλήσεις από τον εξ’ ανατολών γείτονα μας οφείλουμε ως έθνος να μείνουμε ενωμένοι και να υπερασπιστούμε με υψηλό φρόνημα και πατριωτισμό τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Η Παναγία να είναι Σκεπη και βοηθός των αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και στρατιωτικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την ασφάλεια και τα σύνορα της χώρας μας.

Ο Βασίλης Τσιούτσιας είναι δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΑμεΑ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia