Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ μουσικής της Καρδίτσας

Στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας  συμμετείχε το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν Τρικάλων. Ο κορυφαίος αυτός Φεστιβαλικός Θεσμός  που διοργανώνεται για 41 χρόνια, τέλει υπό την αιγίδα των  υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας με την συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και  των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου. Εκτός από το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων που χοράρχης για την εκδήλωση ήταν ο καθηγητής Βυζαντινῆς Μουσικῆς και Πρωτοψάλτης Δημήτριος Μπιλας.

Συμμετείχαν και άλλες σημαντικές χορωδίες όπως η Αλβανική Χορωδία Joy of Singing-Visual and Inclusive Choir of Tirana  υπό την διεύθυνση  της Suzana Turku, η Χορωδία Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας  Χαλκιδικής, το μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου και η Γυναικεία Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου.

Ανάμεσα στο αξιόλογο μουσικοτραφές κοινό ήταν και η κα Ευαγγελή Νικ. Μπράμη, που έλκει την καταγωγή της από το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων, η οποία κατέχει τον ανώτατο βαθμό του Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

Εκ του Γραφείου Τύπου 

Αθανάσιος Γ Δημητρίου 

Πρόεδρος 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia