Τρίκαλα: Αντιδρούν οι Νοσοκομειακοί γιατροί στην υποβάθμιση του ΕΣΥ (Βίντεο)

Φωνή διαμαρτυρίας χθες, Τετάρτη, από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και των Κέντρων Υγείας του νομού Τρικάλων για την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η συγκέντρωση τους έξω από το το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ομοσπονδίας τους ήταν μαζική, περιγράφοντας μεταξύ άλλων, την τραγική υποστελέχωση Τμημάτων και Κλινικών.

Μιλώντας στους συγκεντρωθέντες και τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ., Βάιος Τάσιος, χαρακτήρισε «οριακή τη λειτουργία Κλινικών, όπως η Ωτορινολαρυγγολογική, η Πνευμονολογική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η Παιδιατρική αλλά και οι δύο Παθολογικές Κλινικές, όπου ο αριθμός των υπηρετούντων γιατρών είναι ο ίδιος σχεδόν που οργανικά έχει μία Παθολογική»

Το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος και των Κέντρων Υγείας έδωσαν εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και τοπικών φορέων.

Τα μέλη της Ένωσης διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών, αυξήσεις στην κρατική χρηματοδότηση για το Ε.Σ.Υ. κ.α.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia