Βάια (Βάγια) Μιχαήλ: Δυναμικά στο πλευρό του Θοδωρή Χήρα για έναν ευρωπαϊκό δήμο Πυλης


Η Βάγια, γέννημα θρέμμα της Πύλης και τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό του Θ. Χήρα. Ο πατέρας της Βασίλειος Μιχαήλ έχει ρίζες από τον Βυζαντινό οικισμό της  Πόρτα Παναγιάς της Πύλης.  Η μητέρα της, Ελένη Αγνάτου, είχε καταγωγή από την Ελάτη.

Αποφοίτησε με άριστα από το Γενικό Λύκειο Πύλης.

Έλαβε δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών .

Έλαβε πιστοποίηση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων  (ΓΓΕΕ-ΙΔΕΚΕ), του  Υπουργείου Παιδείας και εργάστηκε σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε Βόλο και Καρδίτσα.

Κατέχει Παιδαγωγική και Διδακτική επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ Ιωαννίνων.

Έλαβε πιστοποίηση στην Ειδική Αγωγή από το ΕΚΕΚ του Παν/μίου Πατρών.

Από το 2006 υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει εργαστεί σε δημόσια σχολεία στις εσχατιές της Ελλάδας. Στο νομό Τρικάλων έχει υπηρετήσει για 6 χρόνια. Έχει αποκομίσει μεγάλη εμπειρία από τη διαβίωσή της σε διάφορες κοινωνίες της Ελλάδας. Έχει παρατηρήσει καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν σε άλλους δήμους και κατά την παρούσα φάση, στον αρκετά ανεπτυγμένο δήμο Καρπενησίου όπου υπηρετεί. Έχει διδάξει σε χιλιάδες μαθητές και πέρα από την επιστήμη της, προσπαθεί σαν παιδαγωγός να τους μεταδώσει υψηλές αξίες και ιδανικά. Η φυσιογνωμία της είναι αρκετά γνώριμη τόσο στην Πύλη, όσο και στα γύρω χωριά.

Αγαπάει τον τόπο της και τώρα, με την πρόταση του κυρίου Χήρα σκέφτηκε σοβαρά ότι αν της δοθεί η δυνατότητα, μέσα από την ψήφο που θα της εμπιστευτεί ο κόσμος, μπορεί να θέσει τον εαυτό της στη συνεργασία για το κοινό καλό. Θυμάται τη ρήση που διδασκόταν για τις εκθέσεις του σχολείου σαν μαθήτρια:

“Όταν ευημερεί το σύνολο, ευημερεί και το άτομο” και συμπληρώνει: “Οφείλουμε αυτό να κάνουμε πράξη. Θέλουμε να είναι υψηλό το βιωτικό επίπεδο των κατοίκων και να σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου μας. Να είναι γεμάτες οι γειτονιές με παιδικές φωνές. Να αναρωτηθούμε ποια είναι η δημογραφική εξελιξη του δήμου μας, να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε τα χωριά που χρόνο με το χρόνο ερημώνουν και να απαντήσουμε ειλικρινά ποιες επιλογές είναι δέον να κάνουμε αν θέλουμε να σταματήσει αυτό. Ο δήμος χρειάζεται ανανέωση με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους. Η παράταξή μας κάνει τον προεκλογικό της αγώνα με τιμιότητα και καθαρότητα. Επιπλέον, διαθέτει μεστή την εμπειρία της αντιπολίτευσης και διατυπώνει προτάσεις που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα.”

Η Βάγια, σαν υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δήμου Πύλης με τον συνδυασμό “Πορεία στο Μέλλον” ζητάει την ψήφο σας με την επίγνωση ότι η νίκη της παράταξης θα είναι η αρχή σκληρής δουλειάς με όρεξη και μεράκι από ανθρώπους που είναι δοσμένοι στο σκοπό αυτό.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia