Νοσοκομειακοί γιατροί Τρικάλων: «Να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει έξαρση επιδημιών»

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Νομού Τρικάλων. Να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει έξαρση επι. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Τρικάλων και η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. είμαστε έμπρακτα από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες. Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ. βοήθησε στην άμεση δημιουργία κλιμακίου εθελοντών του Γ Ν.Τ μαζί με άλλους συναδέλφους του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας και βοηθάμε όπου υπάρχει ανάγκη και όπου μας ζητηθεί. Ζητάμε να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των  υγειονομικών επιδημιολογικών προβλημάτων (απολυμάνσεις, ψεκασμοί, κλπ). Να αποστραγγιστούν άμεσα οι περιοχές που εγκυμονούν υγειονομικό κίνδυνο. Με ευθύνη του κράτους να παρακολουθούνται οι περιβαλλοντικές παράμετροι, η επιδημιολογική επιτήρηση και παρακολούθηση των επιπτώσεων των μεταδοτικών νοσημάτων στη δημόσια υγεία.

 Εξασφάλιση σε όλους, εγκλωβισμένους και πληγέντες καθημερινά και ειδών πρώτης ανάγκης (νερού, τροφής, ρουχισμού), είτε μένουν προσωρινά σε κλειστούς χώρους (π.χ. γυμναστήρια, στα οποία πρέπει να προστεθούν επαρκείς χημικές τουαλέτες), είτε σε ξενοδοχεία με ευθύνη περιφέρειας και δήμων. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα ηλεκτροδότησης του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, το οποίο εμποδίζει το προσωπικό να προσφέρει ακόμη και τη στοιχειώδη ιατρική βοήθεια της συνταγογράφησης φαρμάκων.

Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. , λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία, σε ανακοίνωσή της τονίζει πως <<αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις πληγείσες περιοχές για την κάλυψη άμεσων αναγκών>>.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia