Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε παιδιά και εφήβους Ρομά του Δ. Τρικκαίων

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε παιδιά και εφήβους Ρομά του Δ. Τρικκαίων

Με τον εμβολιασμό 22 παιδιών ωφελουμένων στο Παράρτημα Ρομά του Δ. Τρικκαίων στον Πύργο, ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού παιδιών και εφήβων. Το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τρικάλων διενήργησε τους εμβολιασμούς  μετά από παιδιατρική εξέταση.

Συνολικά εμβολιάστηκαν  22 τέκνα ωφελουμένων της δομής  σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών και εφήβων (14 αγόρια και 8 κορίτσια). Επίσης, έγινε έλεγχος  βιβλιαρίων  υγείας  σε παιδιά που δεν είχαν περιληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό του σημερινού εμβολιασμού με σκοπό τη συμπερίληψη αυτών στους  επερχόμενους  εμβολιασμούς .

Η δράση οργανώνεται με απώτερο στόχο την προάσπιση της υγείας μέσω Παροχών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Συγκεκριμένα, επιχειρείται η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών Ρομά και η θωράκισή τους από  ασθένειες  που δύνανται να προληφθούν. Η συνέχιση  των εμβολιασμών έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους δύο μήνες στα Παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας  Δήμου Τρικκαίων.

Στον Πύργο βρέθηκε η αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Μέριμνας Δήμητρα Νάτσινα, η οποία τόνισε τη σημασία της σχετικής δράσης για την υγεία των παιδιών και των εφήβων Ρομά στον Δήμο Τρικκαίων.
Παρέστη επίσης και η Προϊσταμένη Τμήματος  Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας  του Δ. Τρικκαίων κ. Β. Ντάκου.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία» 2021-2027.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia