Νέα συγκέντρωση Σωματείων για τη δημόσια υγεία στα Τρίκαλα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ
ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12Μ -3.00ΜΜ
(όπως έχουν αποφασίσει η Ομοσπονδία μας ΠΟΕΔΗΝ μαζί με ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΠ/ΠΦΥ)

Συγκέντρωση στις 12.μ.,στο Κ.Υ.ΠΟΛΗΣ(πρώηνΠΕΔΥ)
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου», τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και ανεμβολίαστων εργαζομένων.
Καλούμε στην κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύλλογος εργαζομένων του Κ.Υ.Πόλης(πρώην ΠΕΔΥ),
μαζί με τα Σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τους Συνταξιούχους και Φορείς του Νομού μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχισθεί η απαράδεκτη κατάσταση, με:
● Τις «εικόνες ντροπής» χιλιάδων συνανθρώπων μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο για SARS-CoV-2 ή αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν τους τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
● Τα χιλιάδες κρούσματα λόγω και της ανυπαρξίας ουσιαστικών μέτρων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία.
● Τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία καθημερινά λόγω και των επικίνδυνων συνθηκών νοσηλείας, ιδιαίτερα διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.
● Τη συνεχιζόμενη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου» νοσοκομεία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς των υπόλοιπων παθήσεων.
● Την επικίνδυνη οδηγία για μείωση της καραντίνας των θετικών  στον SARS-CoV2 εργαζομένων.
● Την εντατικοποίηση, τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, τις αναγκαστικές μετακινήσεις και τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι παραμένουν σε αναστολή εργασίας και απειλούνται με απόλυση.
● Τον κίνδυνο απόλυσης περίπου 10.000 συμβασιούχων συναδέλφων στις 31 Μαρτίου.
● Την απόρριψη του αιτήματος μας για ένταξη στα ΒΑΕ και τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση ακόμη και του ανθυγιεινού επιδόματος.
ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ γιατί, εν μέσω επιδημίας, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία, της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 208!! Εκατ
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γ.Ν.Τρικάλων, όπου οι ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάνω 130 θέσεις προσωπικού, περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος ολόκληρου του προσωπικού), 50 περίπου συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας και περισσότεροι από 130 συμβασιούχοι συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση!!
Αντί για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό και την επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, για να εξασφαλισθεί συστηματικός δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για SARS-CoV-2, η κυριολεκτικά μας «κοροϊδεύει» με δηλώσεις για δήθεν «τα φθηνότερα tests» και με «επιβολή πλαφόν».
Παραμένει αναξιοποίητο Παλιό Νοσοκομείο(δεν έχει ανακαινιστεί) να στελεχωθεί και να επαναλειτουργήσει για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Αποτέλεσμα το Γ.Ν.του Νομού μας, να «πλημμυρίζει» από ασθενείς COVID και να κινδυνεύει να μετατραπεί σε νοσοκομείο «μιας νόσου».
Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον κοινό μας εχθρό
Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο κοινός μας αγώνας και δράση, που δεν περιορίζεται στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, δεν θα καλλιεργεί αυταπάτες για «λύση από τα πάνω» με μια ψήφο στις βουλευτικές εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο να συνεχίζεται η αντεργατική επίθεση από την επόμενη, δήθεν «προοδευτική», κυβέρνηση.
Γιαυτό συμμετέχουμε μαζί με όλους τους συναδέλφους με Σ.Ο.Χ., μαζί με τα σωματεία εργαζομένων, μαζί με τους ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ Υγειονομικούς, Φορείς του κινήματος, που από την πρώτη στιγμή δώσαμε τον αγώνα και επιλέγουμε να «στοχεύουμε» τον κοινό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ε. Έ. που τους στηρίζει.
Τα αιτήματα μας είναι:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες του Γ.Ν.και των Κ.Υ. του Νομού μας.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις( Σ.Ο.Χ.).
Να μη χάσει κανένας συνάδελφος συμβασιούχος τη δουλειά του. Άμεσα μετατροπή των Συμβάσεων Αορίστου χρόνου. Πλήρη εργασιακά – Μισθολογικά – Ασφαλιστικά δικαιώματα, με 8ωρη εργασία για όλους.
Ένταξη όλων των Υγειονομικών στα ΒΑΕ,συνέχηση του υγειονομικού επιδόματος σε ΟΛΟΥΣ χωρίς εξερέσεις.
Πλήρης Κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
Δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς επιχειρηματική δράση!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia