Ελλάδα28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών – Έφτασαν στην εξέδρα των επισήμων (βίντεο)

Μία εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών έκλεισε την αυλαία της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε  ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε, συγκινημένη προς τους αλεξιπτωτιστές αλλά και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης.

Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F16 με τους στίχους του Παλαμά

Συγκίνησε το μήνυμα από τον πιλότο του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης με το μαχητικό αεροσκάφος για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στέλνοντας το μήνυμα του στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Το F-16 εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη. Το αεροσκάφος στη συνέχεια έκανε τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

F-16 Spitfire και αλεξιπτωτιστής στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμα χρονιά θα πραγματοποίηθηκε η επίδειξη του μαχητικό αεροσκάφους F – 16 της ομάδας επιδείξεων ΖΕΥΣ. Η από αέρος παρέλαση είχε και  άρωμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού πάνω από τη Θεσσαλονίκη πέταξε το ιστορικό αεροσκάφος Spitfire, για πρώτη φορά στην ιστορία με ελληνικά χρώματα.

Ο πιλότος της ομάδας «Ζευς» που συγκίνησε

Στο πιλοτήριο του F-16 ήταν ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα. Ο Χριστόδουλος Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Ο επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας υπηρετεί από το 2010 στην 340 Μοίρα και έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης οι 1300 εκ των οποίων σε αεροσκάφη F-16.

Με ένα εντυπωσιακό άλμα δύο αλεξιπτωτιστές παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημαδεύοντας έτσι τη λήξη της φετινής στρατιωτικής παρέλασης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν άλμα ελεύθερης πτώσης από αέρως, λίγα μέτρα μακριά από τη θέση όπου καθόταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επί του κράνους φέρουν κάμερα η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο όλες τις ενέργειές τους.

Ο αλεξιπτωτιστής την στιγμή που παρέδωσε την ελληνική σημαία, απευθυνόμενος στην ΠτΔ είπε μεταξύ άλλων ότι «παραδίδουμε τη σημαία για την οποία έχουμε ορκιστεί να υπερασπιστούμε μέχρι την τελευταία ρανιδα του αίματός μας».

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: ethnos.gr

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia