Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας σε περιοχές της Θεσσαλίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή (29-04-2022), το Σάββατο (30-04-2022) και την Κυριακή (01-05-2022), κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022, θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας:

ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σάββατο, 30/04/2022 – 4ο ΕΤΑΠ Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα – Λάρισα (Ημερήσια Διαδρομή: 176,5 χλμ)
Διαδρομή στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:
Περιφερειακή οδός Κουτσοχέρου προς Π.Ε.Ο. Τυρνάβου – Ελασσόνας/αριστερά προς Τ.Κ. Δαμασίου και εν συνεχεία δεξιά προς Ι.Μ. Προφήτη Ηλία- είσοδος στην πόλη του Τυρνάβου από την οδό Δομίνικου Θεοτοκοπούλου – δεξιά στην οδό Ειρήνης έως διασταύρωση με Π.Ε.Ο. Τυρνάβου – Ελασσόνας (ξενοδοχείο ΦΑΡΟΣ), αριστερά κίνηση προς κέντρο Τυρνάβου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου-Δημητρίου Καραολή) και έξοδος προς Ν.Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στη συνέχεια στην πόλη της Λάρισας, οδοί Λαμπράκη, Κενταύρων, Κύπρου, 31ης Αυγούστου, Αεροδρομίου, Σάκη Καραγιώργα, Λεωφόρος Καραμανλή – Π.Ε.Ο. Λάρισας-Αθηνών, κόμβος EXALCO, κόμβος Νίκαιας, οδός Οδυσσέα Ελύτη Νικαίας, οδός Φαρσάλων, Π.Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Περιφερειακή Δ.Ε.Υ.Α.Λ., οδός Σανδράκη, τερματισμός οδός Λαμπράκη (Μνημείο Ιπποκράτη).
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:
Α. Για την περιοχή αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου:
Στην Επαρχιακή Οδό Κουτσοχέρου-Δαμασίου, από τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Λαρίσης- Τρικάλων έως τη διασταύρωσή της με την Π.Ε.Ο. Τυρνάβου- Ελασσόνας και τις καθέτους αυτής.
Στην Π.Ε.Ο. Τυρνάβου- Ελασσόνας από τη διασταύρωσή της με την οδό 26ης έως το 12 χλμ. αυτής (είσοδος Δαμασίου) και τις καθέτους αυτής.
Στην Επαρχιακή Οδό από Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο Λάρισας, έως διασταύρωση της με την Π.Ε.Ο. Τυρνάβου- Ελασσόνας και τις καθέτους αυτής.
Επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου, Καραολή Δημητρίου, Λαρίσης, Δομίνικου Θεοτοκόπουλου καθ’ όλο το μήκος αυτών και Ειρήνης (από το ύψος της διασταυρώσεως της με την οδό Δομίνικου Θεοτοκόπουλου μέχρι την διασταύρωσή της με την Π.Ε.Ο. Τυρνάβου- Ελασσόνας) και τις καθέτους αυτής.
Στην Εθνική Οδό Τυρνάβου – Λάρισας (γέφυρα Τυρνάβου έως έξοδο προς Ν.Ε.Ο. Λάρισας- Κοζάνης) από τη χ.θ 1+000 έως χ.θ. 3+000 και τις καθέτους αυτής.

Β. Για την περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας:
Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στο τμήμα αυτής από τον ανισόπεδο κόμβο Τυρνάβου έως την διασταύρωση της με την οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.    
Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα, στο τμήμα αυτού από την διασταύρωση της με την οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Δ.Δ. Λάρισας) και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.   
Στην οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Ραιδεστού έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην Επ. Οδό Γιάννουλης – Φαλάνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Βυζαντίου  έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Γρ. Λαμπράκη σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Πάρνηθος , στο τμήμα αυτής από την οδό Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Μοράβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Κενταύρων σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Κύπρου  σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Παπαναστασίου  στο τμήμα αυτής από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Κύπρου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Παναγούλη  στο τμήμα αυτής από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Κύπρου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό 31ης Αυγούστου σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Γεωργιάδου στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Ολύμπου έως την οδό Αεροδρομίου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Αεροδρομίου στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Γεωργιάδου έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Αεροδρομίου στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Σωκράτους έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Σάκη Καράγιωργα στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κόμβο με τις οδούς Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου έως την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Σάκη Καράγιωργα έως την οδό Σωκράτους. 
Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Σωκράτους έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Αγιάς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Αγιάς έως τον κυκλικό κόμβο του FASHION CITY και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τον κυκλικό κόμβο του FASHION CITY έως τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Βόλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Τριπόλεως έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Βόλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Γιάννουλης  έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Διγενή στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Καλλιόπης έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην συνδετήρια οδό (ράμπα) του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης με τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της.
Στην οδό Οδυσσέα Ελύτη (Δ.Δ. Νίκαιας) σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Φαρσάλων (Δ.Δ. Νίκαιας) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από το ύψος των οδών Χάλκης – Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Οδυσσέα Ελύτη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Φαρσάλων (Δ.Δ. Νίκαιας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Περιφερειακή Τρικάλων και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Φαρσάλων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νίκαια από την οδό Δ. Τσάτσου έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Περιφερειακή Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Περιφερειακή Τρικάλων σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό (ανώνυμη) που διέρχεται έμπροσθεν του Νέου Κοιμητηρίου σε όλο το μήκος της (από οδό Καρδίτσης έως Περιφερειακή Τρικάλων) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό (ανώνυμη) που διέρχεται έμπροσθεν του γηπέδου AEL FC ARENA, σε όλο το μήκος του ρεύματος κυκλοφορίας προς Περιφερειακή Τρικάλων.
Στην οδό Ιωαννίνων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Τρίκαλα από τη συμβολή με την οδό Χατζηπούλιου έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Νέα Περιφερειακή Τρικάλων (προς ΔΕΥΑΛ) στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη, σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση Τερψιθέας έως τον ισόπεδο κυκλικό με τις οδούς Ιωαννίνων – Περιφ. Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Λαγού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη από την οδό Κρανώνος έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
Στην οδό Κ. Σανδράκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Γ. Για την περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας:
Τον oλικό αποκλεισμό του Α/Κ Νίκαιας (χ.θ.348+106)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

Αντιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων το Σάββατο (30-04-2022):
Στην οδό Ολύμπου,  στο τμήμα αυτής από τη οδό Κύπρου έως την οδό Βενιζέλου, με επιτρεπόμενη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Κύπρου προς την οδό Βενιζέλου αποκλειστικά για τα οχήματα του υπόγειου χώρου στάθμευσης «ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ» 
Εκ περιτροπής αντιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, το Σάββατο (30-04-2022):
Στον ισόπεδο κόμβο των οδών Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Σάκη Καράγιωργα – Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) και ειδικότερα στο τμήμα αυτού δεξιά της τριγωνικής νησίδας ασφαλείας, αποκλειστικά για τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Αεροδρομίου με κατεύθυνση από την οδό Σωκράτους, με επιτρεπόμενη φορά κίνησης αριστερά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου προς οδό Αγιάς.
Η απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων στην ακολουθητέα διαδρομή του Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί στους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:
Κοζάνης – Κωνσταντινουπόλεως (Δ.Δ. Γιάννουλης).
Κοζάνης – Σμύρνης (Δ.Δ. Γιάννουλης).
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Κοζάνης – Γρ. Λαμράκη – Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) – Κ. Σανδράκη.
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Γεωργιάδου – Μανωλάκη – Καλλιθέας – Γρ. Λαμπράκη.
Κύπρου – Μανωλάκη (μόνο για τα οχήματα του υπόγειου πάρκινγκ «ΠΛΑΤΕΙΑ»).
31ης Αυγούστου – Αγιάς.
Ισόπεδο κόμβο Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) – Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Σάκη Καράγιωργα  (Δ.Δ. Λάρισας).
Σάκη Καράγιωργα – Ευκλείδου.
Σάκη Καράγιωργα – Αγίας Μαρίνης.
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Σάκη Καράγιωργα – ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης (Δ.Δ. Λάρισας).
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Αγιάς (Δ.Δ. Λάρισας).
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Βόλου (Δ.Δ. Λάρισας).
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Διγενή (Δ.Δ. Λάρισας).
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Φαρσάλων – Περιφερειακής Τρικάλων (Δ.Δ. Λάρισας).
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Ιωαννίνων – Περιφερειακής Τρικάλων – Ε.Ο. Λάρισας Τρικάλων (Δ.Δ. Λάρισας).
Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Λαγού – Νέας Περιφερειακής Τρικάλων – Κ. Σανδράκη (Δ.Δ. Λάρισας).
Κ. Σανδράκη – Μανουσάκη. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Στο Δήμο Τυρνάβου
Από 06.00΄ ώρα του Σάββατου (30-04-2022)
Στην οδό Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, καθ’ όλο το μήκος της.
Στην οδό Ειρήνης (από το ύψος της διασταυρώσεως της με την οδό Δομίνικου Θεοτοκόπουλου μέχρι την διασταύρωσή της με την Π.Ε.Ο. Τυρνάβου- Ελασσόνας, περιοχή ΦΑΡΟΣ).
Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.
Στην οδό Καραολή Δημητρίου.
Στην οδό Λαρίσης.

Στο Δήμο Λαρισαίων 
Από 06.00΄ ώρα του Σάββατου (30-04-2022)
Στην οδό Γρ. Λαμπράκη, σε όλο το μήκος της.
Στην οδό Κενταύρων, σε όλο το μήκος της
Στην Πλατεία Εβραίων.
Στην οδό Κύπρου, σε όλο το μήκος της.
Στην οδό Ολύμπου, στο τμήμα αυτής από την οδό Κύπρου έως την οδό Βενιζέλου. 
Στην οδό 31ης Αυγούστου, σε όλο το μήκος της.
Στην οδό Αεροδρομίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στο τμήμα αυτού από την οδό Γεωργιάδου έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Στο Δ.Δ. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ 
Από 06.00΄ ώρα του Σαββάτου (30-04-2022)
Στην οδό Οδυσσέα Ελύτη, σε όλο το μήκος της.

ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σάββατο, 30/04/2022 – 4ο ΕΤΑΠ Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα –
Λάρισα (Ημερήσια Διαδρομή: 176,5 χλμ)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: επ. οδός Κεραμιδίου – Λάρισας => Κεραμίδι => Δ/ση με Εθν. Οδό Τρικάλων – Λάρισας => Δ/ση Τυρνάβου => επ. οδός Δαμασίου – Κουτσοχέρου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
α) Επαρχιακή Οδό Κεραμιδίου – Λάρισας από όρια Νομού Τρικάλων με Νόμο Καρδίτσας μέχρι τη διασταύρωση Φαρκαδόνας επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων: θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σ’ αμφότερα τα ρεύματα κίνησης από την 13:00΄ έως την 14:45΄ ώρα.
β) Από Χ.Θ. 33+500 Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων (ύψος γέφυρας Φαρκαδόνας, είσοδος – έξοδος οχημάτων) έως Χ.Θ. 20+500 Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων: θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα κίνησης με προορισμό τη Λάρισα, από την 13:30΄ έως την 15:30΄ ώρα.
γ) Επαρχιακή Οδό Δαμασίου – Κουτσόχερου από διασταύρωση Τυρνάβου – Ελασσόνας επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων μέχρι όρια Νομού Τρικάλων με Νομό Λάρισας: θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σ’ αμφότερα ρεύματα κίνησης από την 13:40΄ έως την 15:20΄ ώρα.

Κυριακή, 01/05/2022 – 5ο ΕΤΑΠ Μετέωρα – Ιωάννινα
(Ημερήσια Διαδρομή: 154,5 χλμ)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δημαρχείο Καλαμπάκας => Πατριάρχου Δημητρίου => επ. οδός Καλαμπάκας – Καστρακίου => Κύριος Οδικός Άξονας (Οδικό κύκλωμα) Ι.Μ Μετεώρων => επαρχ. Οδός Καλαμπάκας – Βλαχάβας => Εθν. Οδός Τρικάλων – Ιωαννίνων => 75ο χιλ. Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (ύψος αυχένα Κατάρας)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Α) Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων κατά τις ώρες 07:30΄ έως 11:00΄ στις κάτωθι οδούς:

 1. Στην οδό Τρικάλων και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και της οδού Πατριάρχου Δημητρίου.
 2. Στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων και της οδού Χατζηπέτρου.
 3. Στην οδό Σιδηροδρόμου και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων και της οδού Χατζηπέτρου.
 4. Στην οδό Σοφοκλέους και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων μέχρι την οδό Κονδύλη.
 5. Στην οδό Περικλέους και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων μέχρι την οδό Κονδύλη.
 6. Στην οδό Ρόδου και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Χατζηπέτρου μέχρι την πλατεία Δημαρχείου.
 7. Στην οδό Ιωαννίνων και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της πλατείας Δημαρχείου και της οδού Μετεώρων.
 8. Στην οδό Βλαχάβας και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Τρικάλων και της οδού 28ης Οκτωβρίου.
 9. Στην οδό 28ης Οκτωβρίου και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Πατριάρχου Δημητρίου και της οδού Ιωάννου Μεταξά.
 10. Στην οδό Πλουτάρχου και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Πατριάρχου Δημητρίου και της οδού Νικολάου Πλαστήρα.
 11. Στην οδό Διογένους και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της Πατριάρχου Δημητρίου και της οδού Μετεώρων.
 12. Στην οδό Μετεώρων (ρεύμα ανόδου) και στο τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται μεταξύ της Πατριάρχου Δημητρίου και της οδού Διογένους.
 13. Στην οδό Δημ. Μανδάλου.
 14. Στην οδό Πίνδου και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίκαλα προς Ιωάννινα, από το ύψος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως το Α.Τ. Μετεώρων.

Β) Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων κατά τις ώρες 09:30΄ έως 13:30΄ στην Εθν. Οδό Τρικάλων Ιωαννίνων.

Γ) Απαγόρευση στάθμευσης & διέλευσης οχημάτων κατά τις ώρες 07:30΄ έως 11:00΄ στις κάτωθι οδούς:

 1. Στο σύνολο της οδού Πατριάρχου Δημητρίου.
 2. Στο σύνολο της περιφερειακής οδού Καλαμπάκας – Καστρακίου – Μετεώρων. 3. Στο Οδικό Κύκλωμα Μετεώρων από το Καστράκι μέχρι την διασταύρωσή της με την Επ.Ο. Καλαμπάκας – Βλαχάβας.
 3. Στην Επ.Ο. Καλαμπάκας – Βλαχάβας και συγκεκριμένα από τον κύριο οδικό άξονα (Οδικό Κύκλωμα) Ι.Μ Μετεώρων έως την Εθνική Οδό (εκκλησάκι Αγίας Τριάδας).
 4. Στην οδό Πίνδου και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίκαλα προς Ιωάννινα, από το ύψος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως το Α.Τ. Μετεώρων.

Επιπλέον:
Δημιουργούνται πέντε (5) σταθμοί οχημάτων στις περιοχές:
α) Ι.Ν. Αγ. Τριάδας,
β) Μουργκάνι,
γ) Ορθοβούνι,
δ) Ανάληψη,
ε) Δ/ση Παναγίας,
προκειμένου τα οχήματα που θα βρεθούν εντός της διαδρομής, μη σχετιζόμενα με τον αγώνα, να ακινητοποιούνται ή να χρησιμοποιηθούν ως σημεία σταδιακής κίνησης οχημάτων έκτακτης ανάγκης ή οχημάτων που πιθανών να χρειαστεί να μεταφέρουν πρόσωπα που χρήζουν έκτακτης ανάγκης από χωριά της περιοχής που βρίσκονται πλησίον της διαδρομής του αγώνα.
Τα οχήματα, τα οποία έρχονται από Γρεβενά μέσω της Ε.Ο. Μουργκανίου – Γρεβενών θα ακινητοποιούνται στο Μουργκάνι έως ότου διέλθει και ο τελευταίος αθλητής από το σημείο μαζί με τα συνοδευτικά οχήματα.

ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παρασκευή (29/04/2022) –  3ο ΕΤΑΠ Δελφοί – Λαμία –
Καρδίτσα (Ημερήσια Διαδρομή: 171,6 χλμ)

Διαδρομή, στην Περιοχή Ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας: από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο – Έξοδος «Σμοκόβου» Αυτ/μου Ε-65 έως Λεωφόρο Δημοκρατίας.

 • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά τις ώρες από 14:00΄ έως 17:00΄, στις κάτωθι οδούς:

Ημικόμβος Σμοκόβου, με παράλληλο αποκλεισμό ράμπας εξόδου (Χ/Θ  48,4).
Ανισόπεδος κόμβος Ανάβρας με παράλληλο αποκλεισμό ραμπών εξόδου, αμφίπλευρα (Χ/Θ 60,9).
Επ. Οδό Μακρυρράχης – Ανάβρας από όρια Ν. Καρδίτσας.
Επ. Οδό Σμοκόβου – Ανάβρας, από διασταύρωση αυτής με Επ. Οδό Κτιμένης – Ανάβρας (Ταβέρνα «ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΑ») έως είσοδο Τ.Κ. Ανάβρας.
Περιφ. Οδός Ανάβρας, σε όλο της το μήκος.
Επ. Οδό Ανάβρας – Κέδρου, σε όλο της το μήκος.
Περιφ. Οδός Κέδρου, από γέφυρα ποταμού Σοφαδίτη έως Βόρεια είσοδο Τ.Κ. Κέδρου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά τις ώρες από 14:00΄ έως 17:30΄, στις κάτωθι οδούς:

Επ. Οδός Καρδίτσας – Κέδρου, σε όλο της το μήκος.
Επ. Οδός Καρδίτσας – Καλλιθήρου, από Καρδίτσα έως Τ.Κ. Ρούσσου.
Νότια Περιφερειακή Οδός σε όλο της το μήκος.
Οδός Ολύμπου από Χ. Φλωράκη έως Καραϊσκάκη.
Οδός Δ. Λάππα από Παναγούλη έως Νότια Περιφ.Οδό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις ώρες από 11:00΄ έως 18:00΄, στις κάτωθι οδούς:

Οδός Παναγούλη από Δ. Λάππα έως Αγράφων.
Οδός Δημοκρατίας από Αγράφων έως Παπαναστασίου (ρεύμα εξόδου).
Οδός Παπαναστασίου από Δημοκρατίας έως Δ. Λάππα.
Οδός Νικολάου, σε όλο της το μήκος.
Οδός Γιάννουλη, σε όλο της το μήκος.
Οδός Αγράφων, μεταξύ των οδών Νικηταρά και Υψηλάντου

Απαγόρευση στάθμευσης κατά τις ώρες από 07:00΄ έως 18:00΄, στις κάτωθι οδούς:

Οδός Παναγούλη από Δ. Λάππα έως Αγράφων.
Οδός Δημοκρατίας από Αγράφων έως Παπαναστασίου.
Οδός Παπαναστασίου από Δημοκρατίας έως Δ. Λάππα.
Οδός Νικολάου, σε όλο της το μήκος.
Οδός Γιάννουλη, σε όλο της το μήκος.
Οδός Αγράφων, μεταξύ των οδών Νικηταρά και Υψηλάντου.
Οδός Καποδιστρίου, μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Αγράφων.

Σάββατο (30/04/2022) –  4ο ΕΤΑΠ Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα –
Λάρισα (Ημερήσια Διαδρομή: 176,5 χλμ)

Διαδρομή, στην Περιοχή Ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας: από οδό 25ης Μαρτίου διασταύρωση με Παναγούλη έως επαρχιακή οδό Παλαμά – Φαρκαδόνα, διασταύρωση Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις ώρες από 09:00΄ έως 12:00΄ και στάθμευσης κατά τις ώρες από 07:00΄ έως 12:00΄, στις κάτωθι οδούς:

Οδός Δημοκρατίας από Αγράφων έως Κόμβο Καράμπαλης.
Οδός Παπαναστασίου από Δημοκρατίας έως Δ. Λάππα.
Οδός 25ης Μαρτίου από Παναγούλη έως Παπαναστασίου
Οδός Ολύμπου σε όλο της το μήκος.
Οδός Ταυρωπού από Ολύμπου έως Νοσοκομείο.
Επ. Οδός Καρδίτσας – Μητρόπολης σε όλο της το μήκος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά τις ώρες από 09:00΄ έως 14:00΄, στη:

Νότια Περιφερειακή Οδό σε όλο της το μήκος.
Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά τις ώρες από 11:00΄ έως 13:00΄, στην:
Επαρχ. Οδό Μητρόπολης – Καστανιάς σε όλο της το μήκος.
Απαγόρευση κυκλοφορίας  και στάθμευσης κατά τις ώρες από 11:00΄ έως 14:00΄, στην:
Επαρχ. Οδό Καστανιάς – Καρδίτσας (μέσω Καλλιθήρου) σε όλο της το μήκος.
Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά τις ώρες από 12:00΄ έως 14:30΄, στις κάτωθι οδούς:
 Ε.Ο. Καρδίτσας – Λαμίας από Κόμβο Καράμπαλη έως Δέλτα Καρδίτσας.
 Επ. Οδό Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά σε όλο της το μήκος.
 Επ. Οδό Παλαμά – Φαρκαδόνας, από Παλαμά μέχρι τα όρια Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας με Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων.
Σημειώνεται ότι:
Η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, κ.λπ.), θα διευκολύνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παρακαλούνται οι χρήστες του οδικού δικτύου να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών για την ομαλή και απρόσκοπτη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia