“Καραγκούνικη” επίσκεψη στον Χρήστο Μιχαλάκη. (φωτ.)

Τις πύλες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων πέρασαν το πρωί της Τρίτης μέλη της Ένωσης Καραγκούνηδων νομού Τρικάλων. Πρόκειται για ένα νέο Δευτεροβάθμιο Όργανο που συστάθηκε με πρωτοβουλία των Καραγκούνικων Συλλόγων που ανήκουν στην περιοχή των Τρικάλων.

Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον κ. Χρήστο Μιχαλάκη, αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και να συζητήσουν θέματα που άπτονται με τον πολιτισμό και την παράδοση. Είχαν ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναπτύξουν τους σκοπούς της Ένωσης αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν στο άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την αναγνώριση του νέου σωματείου σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια συνένωσης των τοπικών συλλόγων σε δευτεροβάθμιο επίπεδο που πραγματεύεται και να ασχολείται με τη διάσωση, διάδοση και προβολή της πλούσιας μουσικοχορευτικής και λαογραφικής παράδοσης των Καραγκούνηδων.

«Όλοι μαζί ως μέλη – ίσα προς ίσους – αποτελούμε ένα ισχυρό πλέον δευτεροβάθμιο πολιτιστικό όργανο – σωματείο και θα προχωρήσουμε δυναμικά στην τοπική κοινωνία, για την ανάδειξη των Καραγκούνηδων του Ν. Τρικάλων και την καλύτερη απήχηση στο ευρύτερο κοινό της Θεσσαλίας αλλά και πανελλήνια όπως και εκτός Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουμε γενικότερα στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των σχέσεων των πολιτών του τοπικού αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαμιχαήλ.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης συνεχάρη τους εμπνευστές της ιδέας και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον ίδιο προσωπικά.

«Το Σωματείο αυτό αποτελεί τη μορφή του φορέα που έλειπε από τα Τρίκαλα και που θα ενώνει όλους τους Καραγκούνηδες της περιοχής μας. Θα επιτευχθεί μια πιο ευέλικτη διαχείριση των τοπικών πολιτιστικών δρώμενων, η καλύτερη προβολή του καραγκούνικου στοιχείου του Ν. Τρικάλων και με την προσχώρηση περισσοτέρων συλλόγων στην Ένωση μια πιο δυναμική και δίκαια κίνηση στα πολιτιστικά δρώμενα που θα αναδείξουν ευρύτερα το νομό μας».

Ακόμα συζητήθηκε και μια ετήσια εκδήλωση την οποία οραματίζονται να υλοποιήσουν και να θεσμοθετήσουν οι Καραγκούνηδες μέσα στο ερχόμενο έτος, υποδεικνύοντάς τις μεθόδους κινήσεων και διαδικασιών.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia