Ξεκινά και η εκπόνηση μελέτης για τη νέα μορφή του κτηρίου της πρ. Νομαρχίας

Ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει η νέα εποχή στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας. Το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για την «Οριστική μελέτη αρχιτεκτονική και στατική για το έργο με τίτλο: «Επανάχρηση δημοτικού κτηρίου (πρώην Νομαρχία) Δ. Τρικκαίων» με τον εκπρόσωπο  της ένωσης οικονομικών φορέων «ΦΙΝΤΙΚΑΚΗ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΙΚΕ – Δ.Τ. ΦΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ – Δ.Τ. CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ Α.Ε.» που ανέλαβε το έργο μετά τον σχετικό διαγωνισμό.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία του έργου για δύο λόγους:
– για την προς ολοκλήρωση ανάπλαση όλης της περιοχής (με τον Ληθαίο, τις δύο πλατείες, τη λαϊκή αγορά, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)
– για το ίδιο το κτήριο, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η αλλαγή εικόνας και σημασίας, ενός έτσι κι αλλιώς χαρακτηριστικό τοποσήμου των Τρικάλων.  
Αυτό θα συμβεί με
– την ενσωμάτωση και άλλων δράσεων (πολιτιστικές, τουριστικές, εκπαιδευτικές).
– τη βελτίωση της στατικότητας και της λειτουργικότητάς του.
– την ενεργειακή του αναβάθμιση.
Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 242.200€ (με τον ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από τον άξονα «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Καταβούτας και η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. θεοδώρα Σαργιώτη

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia