Κι όμως, κάτι κινείται για τον ορεινό όγκο του Νομού Τρικάλων.

Γράφει ο Κώστας Κουτσονάσιος

Δυο πολύ ευχάριστες ειδήσεις για τον ορεινό όγκο του Νομού Τρικάλων, επιφύλαξε η ειδησεογραφία της προηγούμενης εβδομάδας.

Η μία ήταν η έκτακτη χρηματοδότηση με 2 εκατομ. ευρώ των Δήμων Μετεώρων και Πύλης που ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας και η άλλη, η πρωτοβουλία της Βουλευτή κας Κατ. Παπακώστα για τη συγκρότηση δύο αμιγώς ορεινών Δήμων.

Οι κινήσεις αυτές καταδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον των Κυβερνητικών Κοινοβουλευτικών της περιοχής, αφού έστω κι αργά έγινε αντιληπτό ότι το πρόβλημα της ερήμωσης και της οικονομικής κατάρρευσης των τοπικών κοινωνιών των πρώην Δήμων Πινδαίων, Αθαμανίας και Ασπροποτάμου, είναι τεράστιο.

Ενδεικτικό των λανθασμένων στρατηγικών που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν στη σημερινή αποκαρδιωτική πραγματικότητα, είναι η σύγκριση με τη τουριστική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε στον ορεινό όγκο του γειτονικού Ν. Καρδίτσας λόγω της τεχνητής λίμνης του Μέγδοβα η τα Ζαγαροχώρια του όμορου Ν. Ιωαννίνων.

Γι αυτό απαιτείται άμεσα η επεξεργασία πολιτικών τουριστικής προβολής της κοιλάδας του Ασπροποτάμου, τη μελλοντική αναπτυξιακή αξιοποίηση της λίμνης της Μεσοχώρας, τη προώθηση του περιπατητικού τουρισμού με την αποκατάσταση της Βλαχόστρατας και κυρίως τη αναζωογόνηση της κτηνοτροφικής παραγωγής των αναφερόμενων περιοχών, μέσω ένταξης σε καθεστώς ειδικών κινήτρων.

Κώστας Κουτσονάσιος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia