Βράβευση μαθητών Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για ακόμη μία φορά πρωτοστατεί στην καινοτομία και την δημιουργικότητα, με πλήθος εργασιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και διαγωνισμούς καινοτομίας.

Την Πέμπτη 14-4-2022, στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων «GiSeMi HUB» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Vodafone για τους τρικαλινούς μαθητές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Vodafone Generation Next.

Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους, τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους στους εκπροσώπους του Δήμου Τρικκαίων, στη Διευθύντρια ΔΕ Τρικάλων κ. Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου, στην ομάδα Generation Next της Vodafone και σε όλους τους προσκεκλημένους και επισκέπτες.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στον διαγωνισμό με 4 ομάδες μαθητών, μία εκ των οποίων, η “Virus Bots” κατέλαβε την 3η θέση πανελλαδικά. Για την συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων υπεύθυνοι υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν οι καθηγητές πληροφορικής κ. Γεώργιος Γίδας και ο κ. Ευάγγελος Μαντζάνας, οι οποίοι συντόνισαν τις ακόλουθες 4 ομάδες ρομποτικής του σχολείου:

1.            Η ομάδα “Virus Bots” υλοποίησε το έργο «Παρακολούθηση επιβαρυντικών παραγόντων για την ανάπτυξη ιικού φορτίου στις σχολικές αίθουσες» και κατέλαβε την 3η θέση στο διαγωνισμό. Αποτελείται από τους μαθητές της Γ’ Τάξης Ειδικότητας Πληροφορικής: Γκιουλέκα Ιωάννη, Μητρονάτσιο Αλέξανδρο, Νικολάου Νικόλαο και Πέτρου Γεώργιο.

2.            Η ομάδα “Road Experts” υλοποίησε το έργο «Σύστημα αυτόματης χαρτογράφησης λακκουβών» και κατέλαβε την 7η θέση στο διαγωνισμό. Αποτελείται από τους μαθητές της Β’ Τάξης Ειδικότητας Πληροφορικής: Τσιαντούλα Αθανάσιο, Καλαμπαλίκη Δημήτριο, Πρεβέντη Θωμά και Ευθυμίου Ελευθέριο.

3.            Η ομάδα “Recycling Processors” υλοποίησε το έργο «Αυτόματος διαχωριστής μεταλλικών αντικειμένων» και αποτελείται από τους μαθητές της Β’ Τάξης Ειδικότητας Πληροφορικής: Γκαγκαστάθη Βασίλειο, Σπάτα Μάρτιν, Τσιόβολο Παναγιώτη και Χαϊντάρι Σάμουελ.

4.            Η ομάδα “Shadow Masters” υλοποίησε το έργο «Τηλεχειριζόμενο σκίαστρο» και αποτελείται από τους μαθητές της Β’ Τάξης Ειδικότητας Πληροφορικής: Ανδρέου Κωνσταντίνο, Κύρκο Ιωάννη και Νεχαλιώτη Θωμά.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας. Να είναι πάντα δημιουργικοί με επιτυχίες!

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia