Δ. Φαρκαδόνας: Παρουσία Σ. Αγναντή η έναρξη της εβδομάδας κινητικότητας

Ξεκίνησε και επίσημα η Ευρωπαϊκή εβδομάδας κινητικότητας στον Δήμο Φαρκαδόνας, Ο Δήμος πρωτοστατεί κάθε χρόνο με πλούσιες συμμετοχές και δράσεις και σημαντικές διακρίσεις. Παρουσία του Δημάρχου κ. Σπύρου Αγναντή και του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Κοσμά,  στελεχών του γραφείου προγραμματισμού και του γραφείου κοινότητας,  δόθηκε η εκκίνηση της εβδομάδας κινητικότητας.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας στέλνει το δικό του μήνυμα σε έναν σημαντικό Ευρωπαϊκό θεσμό για την προαγωγή προτύπων βιώσιμης μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό  και ανάπτυξης περιβαλλοντικού ήθους σε εναλλακτικούς τρόπους κινητικότητας.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν 

Διανομή και προώθηση της αφίσας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε δημόσιους χώρους, σε σχολεία κ.λπ.

“H Καθημερινή ζωή σε αμαξίδιο”

Ραδιοφωνικός διάλογος με άτομα με αναπηρία και ανταλλαγή εμπειριών σε καθημερινά θέματα κινητικότητας.

“Υγιείς πόλεις”

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα και Υγεία

“Zero-emission Day”

Παρουσίαση υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων από εταιρία αυτοκινήτων για την προώθηση των πράσινων μεταφορών και της βιώσιμης κινητικότητας.

“Ζωγραφίζοντας τον Edgar”

Εκτύπωση της μασκότ της εκστρατείας (Edgar) και της προώθησής της στους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων του Δήμου.

 “Μικροί οδηγοί”

Εργαστήριο για ασφαλές περπάτημα, ποδηλασία και πλήρη εκπαίδευση σχετικά με τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης και της κυκλοφορίας στους δρόμους, που διοργανώνεται σε συνεργασία με Σχολή Οδηγών.

“Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”

Ένα 3ωρο συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου της Φαρκαδόνας για τα μηχανοκίνητα οχήματα στα πλαίσια της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia