Εκπαιδευτικοί – Τρίκαλα: «Μας θεωρούν αναλώσιμους, μας στέλνουν σαν πρόβατα επί σφαγή»

Χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή αλλά με παλμό πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών το μεσημέρι της Τετάρτης κάτω από τα γραφεία της της Β/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων στην πλατεία ΟΤΕ.

Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Τρικάλων ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και κατηγορούν το Υπουργείο Παιδείας πως προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς καμία κατάλληλη προετοιμασία, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την δημόσια υγεία όλων των εμπλεκομένων.

Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί κάνουν λόγο για προχειρότητα με την οποία σχεδιάζεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ. η αντιμετώπιση της πανδημίας σε επίπεδο σχολικής κοινότητας.

«Έχουν αποφασίσει να διαλύσουν τη δημόσια παιδεία» δήλωσαν στις κάμερες, χαρακτηρίζοντας ως εγκληματικό το πρωτόκολλο 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος.

Διεκδικούν:

— Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Ουσιαστική μέριμνα για την εύρεση χώρων που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
— Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία.
— Όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζοµένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δε θα περάσουν οι ποινές και οι απολύσεις.
— Μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.
— Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού λόγω νόσησης. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.
— Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
— Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
— Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με μέτρα μείωσης της πληρότητας των μέσων μεταφοράς, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia