Ενθουσιασμός και πίστη για τη νίκη στην “επίσημη πρώτη” του Μιχάλη Μπαγιώτη!

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο κέντρο «Αφροδίτη» o υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας Μιχάλης Μπαγιώτης παρουσίασε τις αρχές και θέσεις της παράταξης του «Νέο Ξεκίνημα» .

Η ίδρυση της παράταξής μας, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας Μιχάλης Μπαγιώτης.

«Η σημερινή σας παρουσία εδώ μάς ενθαρρύνει και μας ενδυναμώνει να συνεχίσουμε με πίστη και αυτοπεποίθηση αυτόν τον ωραίο, καθαρό και έντιμο αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες. Έναν αγώνα που έχει ως στόχο το Νέο Ξεκίνημα του Δήμου Φαρκαδόνας.

 • Νέο Ξεκίνημα για την ισόνομη ανάπτυξη του Δήμου και την ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών.
 • Νέο Ξεκίνημα για μια συμμετοχική δημοκρατία των δημοτών.
 • Νέο Ξεκίνημα στην αναπτυξιακή, οικονομική, επιχειρηματική και παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας.
 • Νέο Ξεκίνημα για τη διάφανη και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου μας.
 • Νέο Ξεκίνημα στις κοινωνικές δομές για τη φροντίδα του δημότη, ιδιαίτερα των δημοτών της τρίτης ηλικίας.
 • Νέο Ξεκίνημα για τη δημοκρατική και πολιτισμένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Νέο Ξεκίνημα για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, ιδιαίτερα της νεολαίας μας.
 • Νέο Ξεκίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε εμείς και μεγαλώνουν τα παιδιά μας.
 • Νέο Ξεκίνημα για την καθημερινότητα του δημότη και τη φιλική προς τον δημότη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου» ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Μιχάλης Μπαγιώτης για να συνεχίσει λέγοντας:

Σας καλέσαμε σήμερα σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Αφροδίτη, ιδιοκτησίας του συνδημότη μας Σπύρου Αγναντή, ενός από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της γαστρονομίας και της διασκέδασης του τόπου μας, όχι για να σας πούμε την ιστορία της ζωής μας. Δεν χρειάζεται να σας την πούμε, γιατί μας γνωρίζετε πολύ καλά τόσο εμένα όσο και τους συνεργάτες μου. Είμαστε όλοι σαν κι εσάς, οι άνθρωποι της γειτονιάς σας, οι φίλοι σας, γιατί κατοικούμε εδώ και χρόνια ανάμεσά σας, βιώνουμε όλοι μαζί τα προβλήματα του τόπου μας, συζητούμε γι’ αυτά και αναζητούμε λύσεις. Για τον λόγο αυτόν σήμερα εμείς δεν θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι αγαπούμε τον τόπο μας, ότι νοιαζόμαστε γι’ αυτόν και ότι επιθυμούμε να προσφέρουμε σε αυτόν. Αυτό για εμάς και για σάς είναι αυτονόητο, είναι συνεχές και με συνέπεια χρόνια τώρα, δεν εξαφανίζετε και επανεμφανίζετε ανάλογα με τα προσωπικά μας συμφέροντα και την προσωπική μας φιλοδοξία. Η ενασχόλησή μας με τα κοινά και η διάθεσή μας για προσφορά πηγάζει από τα βάθη της καρδιάς μας, γιατί αυτή η καρδιά χτυπάει ανελλιπώς, χρόνια τώρα, εδώ, σε αυτόν τον τόπο. Προπαντός η ενασχόλησή μας με τα κοινά δεν πηγάζει από καμμιά προσωπική φιλοδοξία να αποκτήσουμε δημοτικά αξιώματα, ούτε νοιαζόμαστε για την προσωπική μας υστεροφημία. Νοιαζόμαστε μόνο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, για τον τόπο που ζούμε καθημερινά και θα συνεχίσουμε να ζούμε και μετά τις εκλογές ανεξαρτήτως αποτελέσματος.Σ

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Βρισκόμαστε στο 2019, με τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση σε σχέση με το παρελθόν. Όλοι σας γνωρίζετε ότι για χρόνια έχω βιώσει από κοντά ως γιος Προέδρου Κοινότητας την διοίκηση της μιας και μοναδικής κοινότητας, του ενός και μοναδικού χωριού, και έχω διαχειριστεί πλήθος αυτοδιοικητικών ζητημάτων με διάφορες ιδιότητες είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είτε ως Πρόεδρος διάφορων Επιτροπών, είτε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ως Αντιδήμαρχος, από τον Καποδίστρια των πέντε χωριών του Δήμου Οιχαλίας μέχρι τον Καλλικράτη και τον Κλεισθένη των 18 χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας. Δεν περίμενα ποτέ, ότι έπειτα από όλα αυτά, θα έρθουν κάποιοι, που κάποτε στο μακρινό παρελθόν, είχαν την ευθύνη της μιας και μοναδικής κοινότητας να αμφισβητήσουν τις αυτοδιοικητικές μου ικανότητες. Με περισσή αλαζονεία να καλέσουν εμένα και όλους τους συνυποψηφίους μου να κοιταχτούμε στον καθρέφτη για να διαπιστώσουμε αν μπορούμε να αναλάβουμε την ηγεσία του Δήμου Φαρκαδόνας, και αν δεν μπορούμε, προφανώς για εκείνους κανείς άλλος δεν μπορεί πέρα από αυτούς, να συστρατευτούμε μαζί τους.

Αφού, λοιπόν, μας κάλεσαν να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, σε ό,τι με αφορά θα το κάνω, και παρακαλώ και τους άλλους συνυποψηφίους μου να πράξουν το ίδιο. Κοιτάζω λοιπόν στον πιο αληθινό καθρέφτη, που ποτέ δεν παραμορφώνει την αλήθεια… κοιτάζω στον καθρέφτη των ματιών σας και διαβάζω να μου λέτε δυνατά και καθαρά. Μιχάλη… προχώρα… μην κάνεις πίσω… είσαι ο δικός μας άνθρωπος, είσαι αυτός που μαζί με τους άξιους συνεργάτες σου θα κάνεις το Νέο Ξεκίνημα και θα αλλάξεις την πορεία του Δήμου Φαρκαδόνας.

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από αρχηγοκεντρικούς συνδυασμούς, δεν έχει ανάγκη από ξεπερασμένα και πεπαλαιωμένα αυτοδιοικητικά μοντέλα. Εμείς, και τονίζω το «εμείς» οραματιζόμαστε ένα νέο  αυτοδιοικητικό μοντέλο, με έμπειρα αλλά και νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες. Οραματιζόμαστε, και με τη δική σας θέληση θα το κάνουμε πράξη, ένα συμμετοχικό και συλλογικό αυτοδιοικητικό μοντέλο με απαρέγκλιτη πίστη στη δημοκρατία, που θα είναι στην υπηρεσία του «εμείς» και όχι στην αλαζονική κυριαρχία του «εγώ» και της αυλής μιας κλειστής παρέας. Ο Δήμος Φαρκαδόνας τα τελευταία χρόνια πλήρωσε και πληρώνει ακριβά την κυριαρχία του «εγώ» και της κλειστής παρέας στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων. Το γεγονός αυτό είναι η κύρια αιτία για τα δεινά, τη μιζέρια και τον πανελλήνιο διασυρμό που υπέστη ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια και ο κυριότερος λόγος που ο σημερινός Δήμαρχος έμεινε μόνος του με τους εκλεκτούς της παρέας του. Μια παρέα η οποία ευθύνεται για την απραξία της Δημοτικής Αρχής και την ανυπαρξία δημοτικών έργων γι’ αυτό και συχνά-πυκνά προσπαθεί να καρπωθεί τα περιφερειακά έργα για να έχει κάτι να παρουσιάσει. Μια παρέα που έθεσε τον Δήμαρχο υπό κηδεμονία καθοδηγώντας τον στην εξυπηρέτηση των προσωπικών της συμφερόντων. Μια παρέα που μετέτρεψε σε συγκοινωνούντα δοχεία την ιδιωτική της επαγγελματική ενασχόληση με τα αξιώματα και τις συναφείς δραστηριότητες του Δήμου. Μια παρέα που μετέτρεψε το αυτοδιοικητικό αξίωμα σε παράπλευρο επάγγελμα και έμμισθη οικονομική απολαβή.

Βέβαια, για την παρούσα Δημοτική Αρχή και την κλειστή της παρέα έφτασε η ώρα της κρίσης, έφτασε η ώρα που θα λογοδοτήσουν στον λαό του Δήμου Φαρκαδόνας. Την ίδια ώρα, όμως, κάποιοι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, προκαλώντας την κοινή λογική, παραβλέπουν όλα τα παραπάνω, και όπου σταθούν και όπου βρεθούν λιβανίζουν τον απερχόμενο Δήμαρχο, δήθεν ως πετυχημένο, που προσέφερε πολλά και δήθεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για την υπηρεσία τους αυτή, μάλιστα, εξασφαλίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους την ασυλία και τη σιωπή του απερχόμενου Δημάρχου.

Εύλογα, λοιπόν, εμείς οι θνητοί και απλοί δημότες, αναρωτιόμαστε: Τι συμβαίνει εδώ; Αφού θεωρούν ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος τα έχει όλα καλώς καμωμένα, γιατί θέλουν να τον αλλάξουν; Μήπως, γιατί έτσι ή αλλιώς, πρεσβεύουν τα ίδια πράγματα και τους ενώνει η προέλευση από το μακρινό παρελθόν;  Ή μήπως γιατί και οι ίδιοι, από τώρα ακόμη, που είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, βρίσκονται υπό κηδεμονία από μια αυλή και κλειστή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μετέρχονται τις πιο πεπαλαιωμένες μεθόδους συγκρότησης του συνδυασμού τους και του ψηφοδελτίου;

Γεννιέται, λοιπόν, το εξής πολύ απλό ερώτημα: Πώς μπορεί ένας υπό κηδεμονία υποψήφιος Δήμαρχος σήμερα να είναι ένας ακηδεμόνευτος Δήμαρχος αύριο; Αυτό είναι το όραμά τους για τη Διοίκηση του Δήμου Φαρκαδόνας, αυτό είναι το νέο και οραματικό που ευαγγελίζονται;

Συνδημότισσες, συνδημότες, συναγωνιστές, συναγωνίστριες,

Ήρθε ή ώρα να σας παρουσιάσουμε το δικό μας όραμα, τις δικές μας αρχές, το δικό μας πρόγραμμα που θα αλλάξει τον Δήμο Φαρκαδόνας. Ξεκαθαρίζουμε, όμως, το αυτονόητο και δεδομένο για εμάς αλλά, δυστυχώς, ακόμη ζητούμενο για την τωρινή και απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ότι όταν αναφερόμαστε στον Δήμο Φαρκαδόνας εννοούμε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο με τα 18 χωριά του, που εκτείνονται από το Διάσελλο μέχρι τα Σερβωτά και από την Πηνειάδα και το Ζάρκο μέχρι τους Ταξιάρχες, τη Νομή και την Φανερωμένη. Για το Νέο Ξεκίνημα δεν υπάρχουν χωριά διαφορετικών αναπτυξιακών ταχυτήτων αλλά η ισόνομη ανάπτυξη όλων των χωριών του Δήμου μας. Στοχευμένες, μελετημένες και προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων της. Βασικό κριτήριο για εμάς και τις παρεμβάσεις μας είναι οι ανθρώπινες ανάγκες γιατί, πολύ απλά, ο Δήμος Φαρκαδόνας ανήκει στους ανθρώπους του, ανήκει σε όλους τους δημότες του. Τέρμα τα σκόρπια και απρογραμμάτιστα μικροέργα σκοπιμοτήτων και οι εξυπηρετήσεις προσωπικών συμφερόντων. Τέρμα η διάκριση των δημοτών, τέρμα η διάκριση των τοπικών κοινοτήτων και των τοπικών διαμερισμάτων, ανάλογα με την εκλογική πελατεία και τα συμφέροντα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων. Τρανταχτά και πιο πρόσφατα παραδείγματα τέτοιων σκοπιμοτήτων οι δεκάδες προεκλογικές προσλήψεις που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η παρούσα δημοτική αρχή με αιφνιδιαστικές και αδιάφανες διαδικασίες, καθώς και η επιλεκτική διαμόρφωση κτηνοτροφικών δρόμων, εν αγνοία του τοπικού Προέδρου, που οδηγούν σε δύο μόνο συγκεκριμένα ποιμνιοστάσια από τα 15 συνολικά ποιμνιοστάσια του Πετρόπορου, όπως με αδιάσειστα ντοκουμέντα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Πρόεδρος του χωριού.

Για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού έχουμε ήδη δεσμευτεί ότι θα βάλουμε τέλος στην άνιση μεταχείριση των δημοτών και στη σπατάλη των οικονομικών πόρων του Δήμου. Δεσμευόμαστε για αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες προσλήψεων. Όλες οι φάσεις πρόσληψης θα πραγματοποιούνται υπό το φως της δημοσιότητας και υπό την εποπτεία ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής που θα συγκροτήσουμε για τον σκοπό αυτό. Τέλος στις νοσηρές πρακτικές του παρελθόντος, τέλος στην πελατειακή διάκριση των δημοτών.

Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η υλοποίηση και η εποπτεία των μικροέργων αλλά και των μεγάλων έργων θα γίνεται πάντα έπειτα από συνεργασία και εξαντλητική διαβούλευση με τους τοπικούς Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια. Τέλος στην υποβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων και των τοπικών Προέδρων, τέλος στην προσβλητική αγνόηση και μεταχείριση των μη αρεστών στον Δήμαρχο Προέδρων και Συμβούλων, επειδή τολμούν και υψώνουν το ανάστημά τους. Τέλος, όμως, και στην εύνοια των «κολλητών» Προέδρων του Δημάρχου. Πλήρης αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων και των Προέδρων τους και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εκπροσώπων των χωριών και των δημοτών.

Συμμετοχική δημοκρατία των δημοτών

Φίλες και φίλοι,

Ο συνδυασμός μας στέκεται με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντί σας και σας καλεί να συμπορευτούμε μαζί για να φέρουμε τον δημότη στη θέση που του αξίζει, περήφανο και διεκδικητικό για ένα καλύτερο αύριο. Δεν θέλουμε τον δημότη χειραγωγημένο και όμηρο των υποσχέσεων του Δημάρχου και της παρέας του. Το Νέο Ξεκίνημα αντιστρέφει την πυραμίδα και θέτει τον δημότη στο ψηλότερο σημείο της πυραμίδας. Θέλουμε τον δημότη περήφανο και συμμέτοχο στα δημοτικά πράγματα, καθοδηγητή και αρωγό των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και ταυτόχρονα ελεγκτή της Δημοτικής Αρχής. Δεν θα περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για να μας κρίνουν οι δημότες, αλλά επιζητούμε τη συνεχή κριτική και τον διαρκή έλεγχο από τους δημότες καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Για τον λόγο αυτόν θα προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση τακτικών διαβουλεύσεων της Δημοτικής Αρχής με τους δημότες μας σε κάθε χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας. Η τακτικότητα των διαβουλεύσεων θα προγραμματίζεται και θα οργανώνεται σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια και ανάλογα με το πλήθος και την ένταση των προβλημάτων. Με το Νέο Ξεκίνημα η παρουσία της Δημοτικής Αρχής θα γίνεται αισθητή σε ολόκληρη τη διάρκεια της θητείας μας σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας και όχι μονάχα στα πανηγύρια.

Αναπτυξιακή, οικονομική, επιχειρηματική και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ερχόμαστε τώρα, φίλες και φίλοι, στο μεγάλο και φλέγον ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας. Ένα ζήτημα για το οποίο δεν χωράει άλλη καθυστέρηση. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη στέγνια ιδεών και ενεργειών της τελευταίας δεκαετίας, για να αναφερθώ μόνο στα χρόνια του Καλλικρατικού Δήμου Φαρκαδόνας. Όλα αυτά τα χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας αναλώθηκε σε μικρότητες και διαμάχες για τα ελάχιστα και ασήμαντα πράγματα, ή ακόμη χειρότερα, αναλώθηκε σε ανέφικτα πράγματα χάριν εντυπωσιασμού, όπως για παράδειγμα το ουτοπικό και βαρύγδουπο έργο του Αεροδρομίου ή διαχειρίστηκε με κάκιστο έως και γραφικό τρόπο μεγάλα και ζωτικά έργα για την περιοχή μας, όπως για παράδειγμα το Φράγμα του Νεοχωρίτη. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν ρεαλιστικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην περιοχή μας, ώστε να δοθεί κάποια διέξοδος στους δημότες μας ως αντίβαρο στη μοναδική σχεδόν επιλογή που έχουν, να μεταναστεύουν, δηλαδή, στο εξωτερικό.

Για να μη σας κουράζω με το τι έγινε και τι δεν έγινε θα προσπεράσω τον καταλογισμό των ευθυνών που, βεβαίως, είναι τεράστιες, είχαμε άλλωστε την ευκαιρία να αναφερθούμε σε αυτές και κάποιες άλλες φορές. Θα αναφερθώ μόνο στο τι θα κάνουμε εμείς, που δηλώνουμε ξεκάθαρα και με ειλικρίνεια ότι έχουμε και τη δύναμη αλλά και τον τρόπο να τρέξουμε και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Ειδικά για το Φράγμα του Νεοχωρίτη δεν έχουμε καμμιά αμφιβολία ότι είναι τεράστιας αναπτυξιακής αξίας και για τον λόγο αυτόν το έχουμε προτάξει στο πρόγραμμά μας και θα το προωθήσουμε διεκδικητικά προς κάθε κατεύθυνση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με το Φράγμα του Νεοχωρίτη ποταμού, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή ουσιαστική ενέργεια και εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Εμείς θα προχωρήσουμε αρχικά στην εξεύρεση πόρων για την επικαιροποίηση των προκαταρκτικών και περιβαλλοντικών μελετών που εκπονήθηκαν στο παρελθόν. Η επικαιροποίηση των μελετών κρίνεται επιβεβλημένη κυρίως, λόγω της ενδεχόμενης επιβάρυνσης της λεκάνης απορροής του Νεοχωρίτη ποταμού από τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση της οριστικής τεχνικής μελέτης, προκειμένου να διεκδικήσουμε με αξιώσεις και σοβαρότητα την ένταξη της κατασκευής του έργου σε ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα. Με τις μελέτες στα χέρια και με γνώση για το τι θέλουμε να κάνουμε θα προωθήσουμε και θα διεκδικήσουμε την κατασκευή του τεράστιου αυτού κυρίως αρδευτικού και αντιπλημμυρικού έργου και θα εξασφαλίσουμε σοβαρές και υπεύθυνες δεσμεύσεις για την κατασκευή του. Ταυτόχρονα, όμως, με την κατασκευή και λειτουργία του φράγματος θα προκύψουν πολλές νέες επαγγελματικές απασχολήσεις, που δεν είναι της ώρας και δεν έχει νόημα να αναφερθούμε σε αυτές στη φάση αυτή.

Έχει, όμως νόημα, φίλες και φίλοι, να αναφερθούμε στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε ως Δημοτική Αρχή για την αναπτυξιακή υποστήριξη της δενδροκομίας που, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανθίζει τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας και σε λίγα χρόνια, αν δεν μεριμνήσουμε από τώρα, οι παραγωγοί μας θα υποχρεωθούν να διαθέτουν την πρωτογενή παραγωγή τους στους εμπόρους και στους μεσάζοντες σε χαμηλές τιμές. Για τον λόγο αυτόν, το Νέο Ξεκίνημα έχει εντάξει στο πρόγραμμά του την ώθηση της δεντροκαλλιέργειας και την αύξηση του τζίρου και των κερδών για την περιοχή μας και τους παραγωγούς μας. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή θα δρομολογήσουμε διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος αρχικά από τους ίδιους τους παραγωγούς ή και από συνδημότες μας επιχειρηματίες του εξωτερικού δίνοντας κίνητρα, όπως για παράδειγμα παραχώρηση δημοτικής γης, προκειμένου να κατασκευάσουν τυποποιητήρια-μεταποιητήρια ξηρών καρπών. Έτσι, από τη μια θα προσελκύσουμε επενδυτικά κεφάλαια στην περιοχή μας, μεταποιητικές υποδομές για την εκμετάλλευση της παραγωγής στον τόπο μας και εν τέλει ενίσχυση και αύξηση της απασχόλησης γύρω από τη δενδροκομία και τα προϊόντα της.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, θα μπορούσαμε να παρουσιάζουμε για ώρες το όραμά μας για την οικονομική, επιχειρηματική και παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου μας. Δεν το κάνουμε, όμως,  τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για έναν πολύ ουσιαστικό λόγο: Γιατί στεκόμαστε μπροστά σας με σεβασμό και εκτίμηση δίνοντας μόνο το στίγμα του οράματός μας και τον τρόπο υλοποίησής του μέσα από κάποια παραδείγματα χωρίς υπερβολές και αμφίβολες υποσχέσεις. Ένα όραμα εφικτό, ρεαλιστικό και προπαντός με σοβαρά και μελετημένα διεκδικητικά χαρακτηριστικά σε αντίθεση με την παρούσα Δημοτική Αρχή και την παρέα της που όλα τα χρόνια πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς πυξίδα, με ευχολόγια και λόγια του αέρα, με λόγια παραπλανητικά που υποτιμούν τη νοημοσύνη του δημότη.

Ο συνδυασμός μας πορεύεται και θα συνεχίσει να πορεύεται ως Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα και μελετημένες κινήσεις και για άλλα αναπτυξιακά έργα, όπως το Κτηνοτροφικό Πάρκο ή την έλευση του φυσικού αερίου και στον Δήμο μας, ήδη ο Δήμος Τρικκαίων και ο Δήμος Μετεώρων τα έχει καταφέρει, και θα τα καταφέρουμε κι εμείς, γιατί ο διεκδικητικός μας αγώνας δεν θα εξαντλείται σε απλές ικετευτικές επιστολές όπως, εντελώς διεκπεραιωτικά και χωρίς καμμιά διεκδικητική πυγμή πράττει η σημερινή απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Διάφανη και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων.

Φίλες και φίλοι, μια και αναφερθήκαμε στην οικονομική, επιχειρηματική και παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου μας, αυθόρμητα και συνειρμικά οδηγούμαστε στους οικονομικούς πόρους του Δήμου μας, στον τρόπο διαχείρισής τους και στη μεγιστοποίηση ή ελαχιστοποίηση των ωφελειών του Δήμου μας με τη στοχευμένη ή άστοχη αξιοποίησή τους. Η παρούσα Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε με την παρέα της μεγάλα ποσά. Δεν θα αναφερθούμε, ούτε θα ζητήσουμε αναλυτικό λογαριασμό, εμείς, τώρα που εκπνέει η θητεία τους. Είναι, όμως, αυτονόητη υποχρέωσή τους και επιτακτικό τους καθήκον να κάνουν από μόνοι τους τον δημόσιο απολογισμό της πενταετίας δημοσιεύοντας τα δεδομένα για να γνωρίζει ο δημότης και η δημότισσα πόσα χρήματα διαχειρίστηκαν, σε ποιες δράσεις τα ξόδεψαν, σε ποιους ανέθεσαν τις δράσεις και πόσα χρήματα εισέπραξε ο κάθε προμηθευτής ή πάροχος υπηρεσιών. Να πληροφορηθεί επιτέλους ο δημότης Φαρκαδόνας αν τα χρήματα διατέθηκαν σε περισσότερους προμηθευτές ή σε κάποιους που είχαν το αποκλειστικό προνόμιο συνεργασίας με τον Δήμο και τις Αντιδημαρχίες λες και ήταν δημοτικές επιχειρήσεις.

Ο συνδυασμός μας δεσμεύεται για κρυστάλλινη και γάργαρη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου Φαρκαδόνας. Επιζητούμε τον διαρκή έλεγχο της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης αλλά και των απλών δημοτών. Πλήρη και αναλυτικό λογαριασμό σε τακτά χρονικά διαστήματα, λογοδοσία στον δημότη, όλα στη δημοσιότητα, όλα στο φως. Αυτή η αδιάφανη διαχείριση του δημοτικού χρήματος καθώς και η αλόγιστη σπατάλη πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.

Κοινωνικές δομές για τη φροντίδα του δημότη.

Συνδημότισσες, συνδημότες, ο συνδυασμός μας δίνει έμφαση στις κοινωνικές δομές και τη φροντίδα του δημότη, ιδιαίτερα των δημοτών της τρίτης ηλικίας. Επί των ημερών της παρούσας Δημοτικής Αρχής οι υπηρεσίες  του Κέντρου Υγείας υποβαθμίστηκαν στο μέγιστο βαθμό, οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό σχεδόν καθολικές, το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό εργαστήριο ανύπαρκτα και τα τοπικά ιατρεία υποβαθμισμένα κτηριακά, σε υπολειτουργία και απρόσωπα, αφού οι ασθενείς σχεδόν κάθε φορά απευθύνονταν και σε διαφορετικό ιατρό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, αφού αναγκάζονταν να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς έναντι αμοιβής και σε ιδιωτικά εργαστήρια. Η παρούσα Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε απλός θεατής της παραπάνω κατάστασης, χωρίς καμμιά ουσιαστική και διεκδικητική παρέμβαση.

Το Νέο Ξεκίνημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού των τοπικών ιατρείων, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε οι ασθενείς να βρίσκονται σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον αλλά και το ιατρικό προσωπικό να εργάζεται σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Παράλληλα θα ασκήσει αρμοδίως έντονες πολιτικές πιέσεις για την επαναφορά του Κέντρου Υγείας σε πλήρη λειτουργία.

Ακόμη, πρωταρχικό μέλημα του συνδυασμού μας είναι η στήριξη και η φροντίδα των ασθενών ηλικιωμένων συνδημοτών μας στον χώρο της κατοικίας τους, μέσω της ενίσχυσης και επέκτασης του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις υπέργηρων συνδημοτών μας με ανίατες ασθένειες, κάποιες μάλιστα από αυτές τις περιπτώσεις χωρίς την ύπαρξη στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, λόγω απουσίας των συγγενών στο εξωτερικό ή λόγω επαγγελματικών και βιοποριστικών υποχρεώσεων. Αρκετές φορές, γνωρίζουμε, ότι κάποιοι από τους συνδημότες μας αναγκάζονται να αναθέσουν τη φροντίδα των δικών τους ανθρώπων σε κέντρα φροντίδας άλλων πόλεων, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, μακριά από το οικείο περιβάλλον των ανθρώπων τους, μακριά από το χωριό τους, από τους συγγενείς και τους φίλους.

Το Νέο Ξεκίνημα θα δώσει τέλος σε αυτή την αποξένωση των υπέργηρων συνδημοτών μας, οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, διεκδικώντας αρχικά την ίδρυση Δημόσιου Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Δήμο μας. Σε περίπτωση μη ευδοκίμησης των προσπαθειών μας θα δώσουμε κίνητρα σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης ή σε ιδιωτικό εξειδικευμένο προσωπικό  να επενδύσουν και να δημιουργήσουν μικρά παραρτήματα φροντίδας υπέργηρων συνδημοτών μας. Τα κίνητρα αυτά, για παράδειγμα, μπορεί να είναι παραχώρηση δημοτικής γης ή δημοτικών κτηρίων, μετά από κατάλληλη αναδιαμόρφωσή τους, που ρημάζουν εδώ και χρόνια στον Δήμο μας.  Έτσι, οι μοναχικοί και υπέργηροι συνδημότες μας θα απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή φροντίδα και ταυτόχρονα οι στενοί συγγενείς των υπέργηρων συνδημοτών μας θα εξακολουθούν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα χωρίς, όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις, να την εγκαταλείπουν.

Ακόμη, στο πλαίσιο της συμμετοχικότητας του δημότη αλλά και για να ξεπερνώνται ευέλικτα γραφειοκρατικές αγκυλώσεις θα δημιουργήσουμε Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Φαρκαδόνας οι οποίοι, σε συνεργασία με συλλόγους, την εκκλησία, επιχειρήσεις και κοινωνικούς φορείς, θα αναλαμβάνουν διακριτικές πρωτοβουλίες κινητοποίησης των δημοτικών μηχανισμών και των δημοτών για υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, Ατόμων με Αναπηρία και δημοτών που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη λόγω ασθένειας κάποιου οικογενειακού προσώπου. Κανένας άπορος δημότης δεν θα μένει μόνος του στον πόνο και στην απώλεια.

Δημοκρατική και πολιτισμένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Πάμε τώρα να δούμε το πιο πολυσυζητημένο ζήτημα που απασχόλησε όχι μόνο  την περιοχή μας αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα: Το ζήτημα της απαράδεκτης και ντροπιαστικής εικόνας που παρουσίαζαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από την αρχή της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής. Δεν αφορά, βεβαίως, τον συνδυασμό μας, αφού οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων τις περισσότερες φορές ανήκαν σε άλλους συνδυασμούς ή ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, σε αντίθεση με εμάς που κατά κανόνα αναλαμβάναμε πυροσβεστικό ρόλο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα η ευθύνη ανήκει στον επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, τόσο για την ενεργητική του συμμετοχή σε κάποιες από τις επεισοδιακές συνεδριάσεις όσο και για την ηθική του αυτουργία στις περισσότερες από αυτές. Οι αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς διαδικασίες και πρακτικές που χρησιμοποιούσε σε ολόκληρη τη διάρκεια της θητείας του, σε συνδυασμό με την τακτική του αιφνιδιασμού και της ελλιπούς έως ανύπαρκτης ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων για ζητήματα που έρχονταν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πυροδοτούσε το κλίμα των συνεδριάσεων. Έτσι, ακύρωνε τις αρχικές καλές προθέσεις των περισσότερων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων. Την κατάσταση επιβάρυναν μέλη της παρέας του, οι οποίοι αρκετές φορές με τις αλαζονικές και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις τους και με την ανοχή του Δημάρχου συνέβαλλαν στην περαιτέρω έκταση των επεισοδίων.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα λάβουμε μέτρα για τη δημοκρατική και πολιτισμένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την αποκατάσταση του κύρους του. Καταρχάς, θα πάψει να υπάρχει η γενεσιουργός αιτία των εντάσεων που είναι ο αιφνιδιασμός και η έλλειψη ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων για τα θέματα των συνεδριάσεων. Πάντα θα προηγείται επαρκής προετοιμασία των συνεδριάσεων με προσυμβούλια και συνεννοήσεις με όλες τις παρατάξεις. Επιπλέον, θα καθιερώσουμε τη ζωντανή μετάδοση όλων και ολόκληρων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι, από τη μια οι δημότες θα παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ενημερώνονται για την πρόοδο των εργασιών και από την άλλη όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό τον συνεχή έλεγχο και την αλάνθαστη κρίση των δημοτών.

Παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, ψυχαγωγία.

Συνδημότισσες, συνδημότες, επειδή ο τρόπος με τον οποίο συνεδριάζει κανείς αγγίζει την παιδεία και την πολιτισμική συνείδηση του καθενός, το Νέο Ξεκίνημα θα δώσει έμφαση στην ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας των δημοτών και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων μας. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, για τους δικούς της λόγους, «σχολειοποίησε» τις παρεμβάσεις του Δήμου. Ο ρόλος του Δήμου, όμως, δεν είναι αυτός. Ο ρόλος του Δήμου είναι να ενισχύει και να εμπλουτίζει την πολιτισμική συνείδηση των μικρών και μεγάλων δημοτών της, δίνοντάς τους κίνητρα για δημιουργική και παραγωγική πολιτισμική απασχόληση μέσω των τεχνών. Την πρακτική αυτή εφαρμόζουν οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας με μεγάλη επιτυχία. Στο πλαίσιο αυτό, το Νέο Ξεκίνημα, η δική μας Δημοτική Αρχή, θα αναπτύξει τις πολιτισμικές της και παιδευτικές παρεμβάσεις σε τρεις άξονες:

 • Μουσική παιδεία,
 • Θεατρική παιδεία και
 • Εικαστική παιδεία.

Στόχος των παρεμβάσεών μας είναι να αποκτήσει ο Δήμος Φαρκαδόνας τις δικές του μουσικές σχολές, το δικό του εργαστήρι θεάτρου, τη δική του Δημοτική Θεατρική Ομάδα και τα δικά του εικαστικά εργαστήρια. Όλα αυτά με την αξιοποίηση καταρχάς του καλλιτεχνικού ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας αλλά και επαγγελματιών του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών της ευρύτερης περιοχής.

Οι παρεμβάσεις μας αυτές θα συνδυαστούν και με την ψυχαγωγία των δημοτών μας. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα πανηγύρια είναι ένας πηγαίος και αυθόρμητος τρόπος έκφρασης των δημοτών μας και θα τα στηρίξουμε και θα τα ενισχύσουμε χωρίς μάλιστα την υστερόβουλη στόχευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Πέρα, λοιπόν, από τα πανηγύρια θα οργανώνονται και πολιτισμικές δράσεις που θα είναι δημοτικές παραγωγές των δημοτικών καλλιτεχνικών τμημάτων της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών. Οι πολιτιστικές δράσεις θα είναι ποικίλες και διαφορετικές και θα απευθύνονται σε όλους τους δημότες και σε όλες τις ηλικίες.

Όσον αφορά τις πολιτιστικές κτηριακές υποδομές θα προχωρήσουμε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στις υπάρχουσες υποδομές όπως για παράδειγμα το υπαίθριο θέατρο της Φαρκαδόνας και θα δημιουργήσουμε νέους χώρους αξιοποιώντας μεγάλες αίθουσες σχολείων καθώς και κτήρια κόσμημα όπως για παράδειγμα το πρώην Δημαρχείο Οιχαλίας.

Πολιτισμός, όμως, φίλες και φίλοι είναι και η αρχαιολογική, η θρησκευτική και λαογραφική κληρονομιά μας. Το Νέο Ξεκίνημα θα αναδείξει όλα τα πολιτισμικά σημεία αναφοράς με συγκεκριμένες πολιτιστικές διαδρομές και θα προχωρήσει σε συνεργασίες με γραφεία τουρισμού για την ανάπτυξη επισκέψεων στον Δήμο μας με συγκεκριμένα ημερήσια προγράμματα.

Σχετικά με τον αθλητισμό θα ενισχύσουμε και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε συλλογική και ομαδική προσπάθεια. Είναι ανάγκη, όμως, κι εδώ να ανοίξουμε ορίζοντες και να εμπλουτίσουμε τις δυνατότητες άθλησης των δημοτών μας. Να δώσουμε εναλλακτικές μορφές άθλησης στα παιδιά μας και σε όλους τους δημότες ώστε το καθένα από αυτά να επιδίδεται στο άθλημα που αγαπάει, στο άθλημα που νιώθει ότι του ταιριάζει. Όλα αυτά, όμως, χρειάζονται υποδομές όπου δυστυχώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Βέβαια, η παρούσα Δημοτική Αρχή χωρίς κανένα όραμα, χωρίς κανέναν προγραμματισμό κατά τη γνωστή της τακτική παραπλάνησης των δημοτών σπεύδει και πάλι, ακόμη και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να αερολογήσει και να σώσει ό,τι μπορεί με ό,τι τυχαίο και απρόσμενο της προκύπτει.

Το Νέο Ξεκίνημα θα δρομολογήσει διαδικασίες εξεύρεσης πόρων για την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου και ενός κολυμβητηρίου, όπου θα μπορούν τα παιδιά μας να ασκούνται και να γυμνάζονται με σύγχρονες προδιαγραφές αλλά και να διοργανώνονται και στην περιοχή μας εκδηλώσεις, που μέχρι τώρα, λόγω έλλειψης υποδομών, είναι απαγορευτικές. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι οι εποχές είναι δύσκολες αλλά τουλάχιστον θα ξεκινήσουμε έναν επίμονο και σοβαρό διεκδικητικό αγώνα και δεν θα επαναπαυθούμε, ούτε θα αρκεστούμε σε μικροσυντηρήσεις αθλητικών χώρων, που, επίσης, με τυχαίο και απρόσμενο για την ίδια τρόπο έκανε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Περιβάλλον

Ο αθλητισμός, όμως, φίλες και φίλοι, δε γίνεται μόνο στα γήπεδα και τα γυμναστήρια. Ο αθλητισμός πραγματοποιείται και απολαμβάνεται πολλές φορές σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής που πήρε για την προστασία του περιβάλλοντος; Ποιος από τους δημότες μας τολμάει να απομακρυνθεί από την κατοικημένη περιοχή για ένα ελεύθερο περπάτημα χωρίς να κινδυνεύσει από κάποια επιθετικά και αδέσποτα ζώα και χωρίς να εκτεθεί σε δυσάρεστες εικόνες σκουπιδιών και μπάζων; Τι έχει κάνει η απερχόμενη Δημοτική αρχή στα ζητήματα αυτά πέραν των φωτογραφήσεων και αναρτήσεων του Δημάρχου για δημιουργία εντυπώσεων; Είναι δουλειά του Δημάρχου να καταγράφει τους σωρούς με τα σκουπίδια και τα μπάζα κάποιων ασυνείδητων συκοφαντώντας συλλήβδην ολόκληρες περιοχές και τους δημότες; Πρόσφατα, επισκέφτηκα περιοχές του Δήμου μας,  έπειτα από πρόσκληση δημοτών, για να διαπιστώσω ότι λίγα μέτρα από την κατοικημένη περιοχή εδώ και πολύ καιρό υπάρχει εγκατάλειψη και άναρχη κατάσταση. Πού είναι η Δημοτική Αρχή να παρέμβει όχι για να φωτογραφήσει, αλλά για να καθαρίσει;

Τελευταία προβάλλεται η ανακύκλωση γυαλιού σε μπλε κώδωνες ως μέγα και καινοτόμο έργο αλλά οι δημότες γνωρίζουν ότι ακριβώς την ίδια δράση ανακύκλωσης όπως και άλλα έργα, ακριβώς τα ίδια, πραγματοποιούνται σε όλους τους δήμους της χώρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα έργα αυτά ανήκουν σε άλλες αρχές και όχι στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και σε απλά γραφειοκρατικά ζητήματα αποστέλλοντας ελλιπείς φακέλους εγγράφων που της ζητούνται με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έγκριση των έργων.

Σχετικά με τα αδέσποτα, το Νέο Ξεκίνημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες σύμπραξης και συνεργασίας με όμορους Δήμους και θα καταθέσει προτάσεις συνολικής, συνεργατικής και συμμετοχικής αντιμετώπισης του ζητήματος με σεβασμό και αγάπη στην αξία της ζωής των αδέσποτων φίλων μας. Θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα με το δύσμοιρο σκυλάκι πριν λίγους μήνες, όπου ο Δήμος Φαρκαδόνας για άλλη μια φορά έγινε πανελλήνιο θέμα και δυσφημίστηκε εξαιτίας της ανύπαρκτης μέριμνας και τους κάκιστους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής.

Καθημερινότητα του δημότη και φιλική προς τον δημότη λειτουργία των Υπηρεσιών

Συνδημότισσες, συνδημότες, αφήσαμε για το τέλος την μέριμνα για την καθημερινότητα του δημότη. Ο λόγος που αφήσαμε τελευταίο το ζήτημα αυτό δεν είναι επειδή το θεωρούμε μικρής σημασίας. Το αφήσαμε τελευταίο, γιατί θεωρούμε αυτονόητο και πρωταρχικό το ενδιαφέρον και τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του δημότη. Άλλωστε η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του δημότη δεν επιτελείται μόνο με κάποιες τυποποιημένες και αυτονόητες εργασίες, όπως για παράδειγμα, το κόψιμο των χόρτων ή η αλλαγή μιας λάμπας ή η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης. Η καθημερινότητα του δημότη διευκολύνεται όταν υπάρχει δίπλα του κάποιος εκπρόσωπος του δήμου που είναι έτοιμος να τον ακούσει και να του συμπαρασταθεί. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στέρησε από τα περισσότερα χωριά την άμεση σύνδεσή τους με τους εκπροσώπους του Δήμου και τη σύνδεσή τους με τις υπηρεσίες του Δήμου. Με υποβαθμισμένα από τη Δημοτική Αρχή τα περισσότερα από τα τοπικά συμβούλια, ο νυν Δήμαρχος, ως γνήσιος εκπρόσωπος μιας άλλης εποχής, εφάρμοσε ένα απολύτως συγκεντρωτικό και χρεωκοπημένο αυτοδιοικητικό μοντέλο διοίκησης την ώρα που το κεντρικό κράτος και αρκετοί από τους Δήμους παλεύουν με τον συγκεντρωτισμό τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών και αγωνίζονται για μια αποκεντρωμένη διοίκηση.

Φίλες και φίλοι, το Νέο Ξεκίνημα θεσμοθετεί τη μόνιμη παραμονή Αντιδημάρχου σε κάθε έδρα των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και θέτει στην υπηρεσία των δημοτών κάθε χωριού επαρκή και συχνή γραμματειακή και συμβουλευτική υποστήριξη. Η θεσμοθέτηση αυτή σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων που ήδη έχουμε αναφερθεί θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση του κάθε δημότη, θα ενισχύσει την επικοινωνία και τη σύνδεση των τοπικών διαμερισμάτων και των κοινοτήτων με την έδρα του Δήμου σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας και ισοτιμίας.

Ακόμη, αναγνωρίζοντας ότι η πλειονότητα των δημοτών μας ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, θεσμοθετούμε τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Αγροτών και Κτηνοτρόφων με εξειδικευμένο υπάλληλο ο οποίος θα ενημερώνει, θα συμβουλεύει και θα καθοδηγεί νέους και παλιούς αγρότες σχετικά με προγράμματα ενίσχυσης, τρόπους μεγιστοποίησης των εσόδων τους και προστασίας του κεφαλαίου τους και θα τους διευκολύνει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Συνδημότισσες, συνδημότες, κλείνοντας την παρουσίαση του οράματός μας και των προγραμματικών μας στόχων, δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με δύναμη καρδιάς και ψυχής να τους πετύχουμε. Δεν σχεδιάζουμε το μέλλον του Δήμου μας μίζερα και με κλειστούς ορίζοντες. Ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά για τον Δήμο Φαρκαδόνας, όπως αξίζει και όπως ταιριάζει σε έναν κυρίαρχο Δήμο του Θεσσαλικού κάμπου. Ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά και θέτουμε εν γνώσει μας υψηλούς αλλά ευγενείς στόχους με τη δέσμευση ότι θα δώσουμε έναν ευγενή, δυναμικό και συνεργατικό αγώνα με όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες για να τους πετύχουμε.

Σε αυτόν τον αγώνα θα είναι μαζί μου και τους ευχαριστώ από καρδιάς συναγωνιστές με εμπειρία, γνώση, δύναμη και ήθος. Ήρθε η ώρα, φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες, να γνωρίσετε τους συναγωνιστές μου, να γνωρίσετε τους ανθρώπους που με προθυμία και ζήλο διαθέτουν τις δυνάμεις τους για να φέρουμε όλοι μαζί τον Δήμο Φαρκαδόνας στη θέση που του ανήκει, στη θέση που του αξίζει.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia