Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι με 4.500 ευρώ και το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Σε εποχές όπως οι σημερινές, όπου οι ηθικές αξίες τίθενται εν αμφιβόλω αρκετά συχνά, ειδήσεις σαν και την παρακάτω έρχονται να χαρίσουν χαμόγελα αισιοδοξίας ή ακόμη και υπερηφάνειας.

Ο 16χρονος μαθητής από το Καρπενήσι, Δημήτρης Λάππας (του Κων/νου), γυρνούσε βράδυ από βόλτα με τον φίλο του, Θανάση Ντρίβα (του Κων/νου), όταν στο έδαφος αντίκρυσε ένα πορτοφόλι.

Οι δρόμοι των δύο παιδιών λίγο αργότερα χώρισαν. Ο Δημήτρης, δίχως δεύτερη σκέψη, αφού ειδοποίησε τον πατέρα του, πήγαν οι δυο τους, με το πορτοφόλι ανά χείρας, στην Αστυνομία Καρπενησίου και το παρέδωσαν στο Τμήμα Ασφαλείας.

Όπως διαπιστώθηκε, το πορτοφόλι περιλάμβανε ποσό της τάξης των 4.500 ευρώ και άνηκε σε γνωστό επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος και το παρέλαβε την επομένη, αφού ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς. Το πορτοφόλι περιείχε, εκτός από χρήματα, και στοιχεία της ταυτότητάς του. Ο ίδιος, ανακουφισμένος από την εξέλιξη, ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά για την κίνησή τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους 16χρονους, οι οποίοι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, στιγμή δεν σκέφτηκαν να κρατήσουν το πορτοφόλι που βρήκαν και με άμεσες κινήσεις έκαναν το πρέπον και ηθικό, παραδίδοντάς το στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: evrytanika.gr

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia