Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά: Ο πολιτισμός μπορεί να αποτέλεσει τον δούρειο ίππο και για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κουρέτα στα Τρίκαλα Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, δεν σταματά να μας εκπλήσσει ακόμη κι απο την Αμερική όπου βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους. Είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια επαγγελματικά στο εξωτερικό και έβαλε την Θεσσαλία κυριολεκτικά στο “στόχαστρο” της μεγάλης ταξιδιωτικής αγοράς της Αμερικής.Η ίδια έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ομογενών , πρόφατα έγινε η εκπρόσωπος στην Ελλάδα του μοναδικού μη κερδοσκοπικου οργανισμού της Αμερικής Chamber Music Hellas, για την καλλιέργεια της κλασικής μουσικής στην πατρίδα μας, με επικοινωνητές υψηλής στάθμης μουσικούς.


Η Μαρια Χριστίνα Μπακλαβά μαζί με τον Γενικό Πρόξενο της Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνο Κούτρα και τον διάσημο Αμερικανό Συνθέτη Λοουελ Λιμπερμαν


Με αφορμή τη συνεργασία που ξεκινησε μεταξύ του προξενείου και της CMH, η κ. Μπακλαβά ταξίδεψε ως τη ΝΥ, όπου ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, φιλοξένησε για δεύτερη φορά στο Γενικό Προξενείο τον νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Chamber Music Hellas». 
Ο Οργανισμός ιδρύθηκε το 2017, στη Νέα Υόρκη, από Έλληνες και Φιλέλληνες εγνωσμένου κύρους, με σκοπό  να διοργανώνει φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου με εξέχοντες μουσικούς της αμερικανικής κλασσικής μουσικής σκηνής, σε περιοχές της Ελλάδας που παραμένουν ανεξερεύνητες τουριστικά. 
Το 1ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, τον Ιούνιο του 2018, στην Θεσσαλία και ήδη προετοιμάζεται το δεύτερο τον Ιούνιο 14-24. Η πεποίθηση των ιδρυτών της CMH, κατά τα λεγόμενα του Προέδρου της και καταξιωμένου επιχειρηματία της Νέας Υόρκης στον θεματικό τουρισμό, κ. Βάσου Παπαγαπητού, είναι «να ενισχυθούν πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και τουριστικά οι τοπικές κοινωνίες περιοχών της Ελλάδας που έχουν κρατήσει ανόθευτο πολιτιστικό χαρακτήρα». Ταυτόχρονα, σκοπός του Οργανισμού είναι να παρακινήσει το ξένο ακροατήριο που αποτελείται από υψηλής στάθμης ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, να εξερευνήσει αυτά τα μοναδικά μέρη, αλλά και να αλληλεπιδράσει τόσο με τις τοπικές κοινότητες, όσο και με τους ίδιους τους μουσικούς της CMH. 
Η γνωριμία με το φιλόμουσο κοινό της Νέας Υόρκης έγινε στο πλαίσιο ενος κύκλου κονσέρτων κλασικής μουσικής δωματίου και αφορά στην πρωτοβουλία του Γενικού Πρόξενου κ. Κούτρα να υποδέχεται κάθε φορά στους φιλόξενους χώρους της προξενικής κατοικίας του στο Μανχάταν. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συνθέσεις των Μότσαρτ, Μπαχ, Θεοδωράκη, καθώς και του καλλιτεχνικού διευθυντή του CMH και ενός εκ των διασημότερων εν ζωή Αμερικανών συνθετών κλασικής μουσικής κ. Lowell Liebermann.“H μουσική αναβαθμίζει τη ζωή, όχι μόνο των μεμονωμένων ακροατών, αλλά και ολόκληρων κοινοτήτων” είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαγαπητός. 
Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της CMH που αποτελείται απο εγνωσμένου κύρους Έλληνες ομογενείς και Φιλλέληνες της Αμερικής, γενική γραμματέας και εκπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Τρικαλινής καταγωγής Σύμβουλος επικοινωνίας Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, η οποία έχει ανοιξει δημιουργικούς δρόμους για την έλευση του πολιτιστικού τουρισμού στη Θεσσαλία εδώ και κάποια χρόνια με μεγάλη επιτυχία, δημιουργώντας ευκαιρίες ταυτόχρονα και στους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας.“Ο πολιτισμός μπορεί να αποτέλεσει τον δούρρειο ίππο και για την εξωστρέφεια του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας, γιατί δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των εμπλεκόμενων, μέσα απο το κοινό βίωμα της παγκόσμιας μουσικής και της ομορφιάς που εκείνη πρεσβεύει” , δήλωσε η κ. Μπακλαβά Μαρία Χριστίνα, η οποία φέτος είναι υποψήφια στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με την Πρωτοβουλία του κ. Κουρέτα Δημήτρη.


Συνάντηση των δυο Τρικαλινων κυριών , μέτζο σοπράνο, Μαρία Ζώη και Σύμβουλος Επικοινωνίας, Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά στην καρδιά του Μανχάταν

 


Στο κονσέρτο συναντήθηκαν μάλιστα οι δύο Τρικαλινές Μαρία Ζώη και Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, που δεν έκρυψαν τη χαρά τους και τον αμοιβαίο θαυμασμό τους η μια προς την άλλη, αφού στους τομείς που δραστηριοποιούνται έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές, αλλα κυρίως αποδοχή απο τα υψηλούς κύκλους της Αμερικής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia