Οι μαθητές επιζητούν λύσεις στο προσφυγικό μέσω του προγράμματος “Join the European Table.”

Διεξοδική συνάντηση-συζήτηση με τον πρόεδρο της ομάδας εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλη Λάππα και την εθελόντρια Γιούλα Κανούτα, είχαν το πρωί στο Δημαρχείο μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου Τρικάλων με θέμα το προσφυγικό.

Πρόκειται για ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Join the European Table, με απώτερο σκοπό την καταγραφή των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς κατόπιν της μεγάλης εισροής προσφύγων στην Ευρώπη. Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να επιζητήσουν λύσεις με γνώμονα την ομαδική συνεργασία, την ενημέρωση και την κριτική σκέψη.

Τα μέλη της μαθητικής αποστολής συνοδευόμενα από την συντονίστρια του προγράμματος Σαμαρά Μαρία και το μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Κουκουλέτσο Λάζαρο, έθεσαν πλειάδα ερωτήσεων στους εκπροσώπους των εθελοντών, εμπλουτίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις τους σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού στα Τρίκαλα και τις ενέργειές που έγιναν για την ομαλή ενσωμάτωση τους στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που συνέβαλε στην ομαλή διασπορά των προσφύγων στην κοινωνία και μάλιστα οι άνθρωποι που “έτρεξαν” το εν λόγω πρόγραμμα βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia