Ο Θανάσης Λιούτας για το μέλλον των αποφοίτων των ειδικών σχολείων.

Ερώτηση για τη δημιουργία κέντρων μεταγυμνασιακής δια βίου εκπαίδευσης, φροντίδας και εργασίας για τους αποφοίτους των ΕΕΕΕΚ υπογράφει ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας.

Μαζί με 13 βουλευτές της ΝΔ ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας υπέγραψε σχετική ερώτηση που αποσκοπεί στη δημιουργία δομών δια βίου εκπαίδευσης, φροντίδας και εργασίας των αποφοίτων των ΕΕΕΕΚ (Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης). Η ερώτηση έχει κατατεθεί προς το Υπουργείο Παιδείας και προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Με την υπογραφή της συγκεκριμένης ερώτησης ο κ. Λιούτας αποδεικνύει εμπράκτως, δυναμικά, με ευαισθησία και απτά αποτελέσματα, ότι βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και ιδιαιτέρως δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται άλλωστε για ένα αίτημα χρόνων και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων  ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, καθώς και σύσσωμης της τρικαλινής κοινωνίας που νοιάζεται και ενδιαφέρεται για το μέλλον των αποφοίτων των ειδικών σχολείων. 

Είναι παιδιά που μετά τη γυμνασιακή εκπαίδευση αναγκάζονται να μένουν σε μεγάλο βαθμό στα σπίτια τους χωρίς να έχουν άλλο τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις μέσω της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ο Θανάσης Λιούτας συναισθανόμενος τα μείζονα προβλήματα της τρικαλινής κοινωνίας, λαμβάνει μέρος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και επιδιώκει να λυθεί ένα κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των οικογενειών με παιδιά που φοιτούν στα ΕΕΕΕΚ. 

Οι συγκεκριμένες οικογένειες αναζητούν τη διαμόρφωση θεσμικού περιβάλλοντος, μέσα στα οποία τα παιδιά τους, με το πέρας της διάρκειας του ΕΕΕΕΚ, θα συνεχίσουν να προοδεύουν, να αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, να εργάζονται και τελικά να αναζητούν με αξιώσεις, ελπίδα αλλά και ρεαλισμό ένα όμορφο μέλλον.  «Είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Πάνω στο πρόβλημα αυτό πρέπει να ενσκήψουμε και να εργαστούμε αποφασιστικά για να βρεθεί λύση», τόνισε ο τρικαλινός βουλευτής. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia