Παπαστεργίου: Προϋπολογισμός 2022 για έναν σύγχρονο, ασφαλή και βιώσιμο Δήμο Τρικκαίων

Με το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα (σχεδόν 23 εκ. ευρώ) και μείωση των οφειλών σε δάνεια, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 τον προϋπολογισμό για το 2022.


Τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού, όπως τα περιέγραψε ο κ. Παπαστεργίου, αφορούν σε έναν Δήμο σύγχρονο, ασφαλή, βιώσιμο, που δε θα ταλαιπωρεί τον πολίτη και θα φέρνει την τεχνολογία στα μέτρα των δημοτών.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην κορυφαία στιγμή της χρονιάς για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο «πήγε τον Δήμο μπροστά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ανέφερε ότι το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά σε επίπεδο έργων, αλλά με δυσκολίες – όπως ήδη έχει επισημάνει και στην ΚΕΔΕ – σε επίπεδο εσόδων, με αιτίες που αφορούν και στην πανδημία.
Για τον Δήμο Τρικκαίων, αναφέρθηκε μετ’ επιτάσεως στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, δίνοντας έμφαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο «Πράσινο Ταμείο», στο νέο ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες αξιοποίησαν κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης που υπήρχε.


Για τα δάνεια, τόνισε ότι πλέον μειώνονται στα 18 εκ. € περίπου, ενώ ο Δήμος ουσιαστικά δεν χρωστάει σε προμηθευτές και Ταμεία, παρά τα τρέχοντα τιμολόγια.
Ετσι, ο Δήμαρχος Τρικκαίων έθεσε τους βασικούς στόχους του Δήμου για το 2022 και συνολικότερα. Αυτοί συνίστανται σε:
Περιβάλλον κι ανακύκλωση
Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις, την αναμενόμενη ολοκλήρωση διαδικασιών για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη δυτική Θεσσαλία των περίπου 33 εκ. €), την ολοκλήρωση του Σταθμού Μεταφόρτωσης και τον καθαρισμό των ποταμών κ.α.
Τοπική Ανάπτυξη
Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε ξεκάθαρα ως στόχο, την ανάγκη «να κρατήσουμε εδώ τους πολίτες, να δημιουργήσουμε συνθήκες διαβίωσης για να μείνουν εδώ οι επιστήμονες, η νεολαία». Και ως πρόσθετα εργαλεία στην προσπάθεια αυτή, έθεσε τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) και το έργο Smart Cities.
Παιδεία & Αθλητισμός
«Χρειαζόμαστε μια κοινωνία με βάσεις για τους νέους ανθρώπους, με μηχανισμούς που θα τους δίνουν εφόδια», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου. Και έφερε ως παράδειγμα το ότι στο νέο τεχνικό πρόγραμμα, το 26,6% των έργων αφορούν στην Παιδείας και τον Αθλητισμό
Για τον προϋπολογισμό, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βασταρούχας, αναφέρθηκε ότι χαράσσει «αναπτυξιακή πορεία» και οφείλεται στην «εξωστρέφεια από τη δημοτική αρχή, περιέχοντας νέα έργα και δράσεις από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές». Ως προς τους αριθμούς, ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος στα 77.745.644,76 €.
Σε σχέση με τα έργα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα με 23 εκ.€, τα οποία, μαζί με τα έργα της ΔΕΥΑΤ, ανέρχονται σε περίπου 50 εκ. €.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia