Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Παναγιώτα ΔριτσέληΣάκης ΞάφοςΣάκης ΠαπαδόπουλοςΧρήστος ΣιμορέληςΔημήτρης Στάμος και Πέρυ Χαρτοπούλου, από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Σταύρο Νταούλα, ο οποίος υπογράμμισε ότι “στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν διακριθεί στο κοινωνικό πεδίο δράσης τους και οι οποίοι έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από όλες τις θέσεις ευθύνης που έχουν υπηρετήσει. Το ψηφοδέλτιο αποτυπώνει, επίσης, τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο, του οποίου είναι ηγετική δύναμη και στα Τρίκαλα”. Σημείωσε, επίσης, ότι ο εκλογικός αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ θα χαρακτηριστεί, όπως συνέβαινε πάντα, από συλλογική αλληλεγγύη κι από προγραμματικό λόγο.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων :

Η Παναγιώτα Δριτσέλη γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1982 στα Τρίκαλα. Είναι φιλόλογος, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στη δεύτερη θητεία της προτάθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Α’ Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία και εξελέγη με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση. Συμμετέχει σταθερά στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μάχεται για την στήριξη των κοινωνικών αγαθών και τη δίκαιη ανάπτυξη.

Ξάφος Αθανάσιος (Σάκης) του Άγγελου. Γεννήθηκε στις 26/12/1981 στα Τρίκαλα. Αποφοίτησε από το 2ο λύκειο Τρικάλων. Πτυχιούχος μαθηματικός με ειδίκευση στην στατιστική και την δειγματοληψία από τον Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 2007 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα ενώ από το 2016 διατηρεί επιχείρηση έτοιμου φαγητού την οποία ανακαινίζει αυτή την περίοδο. Προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ ως φοιτητής, εκλεγμένο μέλος της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Τρικάλων από το 2007-2011, δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Δήμου Τρικκαίων  επί Δημάρχου Χρ. Λάππα την περίοδο 2011-2014.

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)/ιατρός. Γεννήθηκε το 1952 στα Τρίκαλα. Υπηρέτησε ως Γιατρός του ΕΣΥ-Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων. Εκλέχθηκε Βουλευτής Τρικάλων το Γενάρη του 2015 και το Σεπτέμβρη του 2015. Συμμετείχε στις Διαρκείς Επιτροπές: Ευρωπαϊκών Υποθέσεων–Κοινωνικών Υποθέσεων–Οικονομικών Υποθέσεων, της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, της Διακομματικής Επιτροπής για τη χάραξη μακροπρόθεσμης Φαρμακευτικής Πολιτικής. Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έχει διατελέσει: Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Τρικάλων &της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων. Μέλος του Προεδρείου της ΕΙΝΒΕΘ &της Ε.Γ. της  ΟΕΝΓΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων. Αντινομάρχης Υγείας–Κοινωνικής Μέριμνας. Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων.

Στάμου (Παπαστάμου) Δημήτριος του Σωτηρίου. Γεννήθηκε στους Γεωργανάδες του Δ. Φαρκαδόνας. Είναι ηλεκτρονικός- επιχειρηματίας-βιοκαλλιεργητής φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Έχει διατελέσει πρόεδρος ΕΒΕ της Ομοσπονδίας Ν. Τρικάλων, πρόεδρος ΕΒΕ περιφέρειας Φαρκαδόνας, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας,  διαιτητής Α΄ ΟΔΠΕ ποδοσφαίρου, προπονητής ποδοσφαίρου εθνικών κατηγοριών και ακαδημιών και πρόεδρος Εξελεγκτικής Επιτροπής Βιοπαραγωγών Ελλάδας, αντιπρόεδρος αθλητικών και πολιτιστικών οργανισμών, αντιπρόσωπος ΓΕΣΕΒΕ.

Χρήστος Σιμορέλης. Γεννήθηκε στη Μουριά Τρικάλων από γονείς αγρότες. Σπούδασε φαρμακευτική στη Bologna της Ιταλίας. Ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός στα Τρίκαλα. Οργανώθηκε στο χώρο της Αριστεράς ως φοιτητής στα χρόνια της δικτατορίας. Υπήρξε Γραμματέας της Ν.Ε του Συνασπισμού Τρικάλων. Συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας, πρώην γραμματέας του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων καθώς επίσης και στο χώρο του αθλητισμού πρώην γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Τρικάλων. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015. Κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής για την παρακολούθηση του ασφαλιστικού συστήματος. Μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία.

Η Περιστέρα (Πέρυ) Χαρτοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Καλαμπάκα. Απόφοιτη του  Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. άσκησε ενεργή δικηγορία αρχικά στην Θεσσαλονίκη και σήμερα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων εργάζεται σαν δικηγόρος διατηρώντας γραφείο στην Καλαμπάκα. Δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Μετεώρων ως επικεφαλής της παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ». Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και συντονίστρια της Ο.Μ. Καλαμπάκας του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος των κοινωνικών κινημάτων επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα της περιοχής συμβάλλοντας στην αντιμετώπισή τους, ενώ ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση για επαγγελματικά θέματα. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Κοτσιλιάνο.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia