Π. Δριτσέλη : Η ακαδημαϊκή κοινότητα γκρεμίζει τα ψέματα της κυβέρνησης για το πανεπιστημιακό δάσος του Περτουλίου.

Π. Δριτσέλη : Η ακαδημαϊκή κοινότητα γκρεμίζει τα ψέματα της κυβέρνησης για το πανεπιστημιακό δάσος του Περτουλίου.

            Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γκρεμίζει συθέμελα τα κυβερνητικά ψέματα για το πανεπιστημιακό δάσος του Περτουλίου. Συγκεκριμένα, με την απόφαση του της 13ης Φεβρουαρίου 2023, παγώνει την εφαρμογή του Νόμου 4957/2022 και ζητά την κατάργηση του.

            Στην απόφαση αναφέρεται ότι : “Τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου, μειοψηφούντος του Πρύτανη, δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις του Νόμου, που αφορούν τη συγχώνευση των ΝΠΔΔ (Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών, Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος). Οι ρυθμίσεις αυτές έγιναν χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου και χωρίς να υπάρξει καμία σχετική μελέτη σκοπιμότητας”.

          Υπενθυμίζεται ότι με συνδυασμό διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου, το πανεπιστημιακό δάσος κι οι εγκαταστάσεις του Περτουλίου θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο οποιασδήποτε εκποίησης, μέσα από την ένταξη τους σε ένα “πανεπιστημιακό΄ΤΑΙΠΕΔ” που θέλησε να κατασκευάσει η Κυβέρνηση. Μετά από το βροντερό όχι της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών, η κατάργηση του απαράδεκτου αυτού νόμου είναι μονόδρομος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia